Андрей ВОРОНИН: “Сейчас нахожусь в оптимальной форме”

Сьогодні національна збірна України вирушає на тренувальний збір у турецьку Анталію, де готуватиметься до чергового матчу відбірного циклу до чемпіонату світу 2006 року. Суперниками українців 9 лютого будуть албанці. На жаль, лідер збірної Андрій Шевченко, вочевидь, у цьому поєдинку не зможе допомогти своїм товаришам по команді, позаяк в останній грі італійської Серії А зазнав травми. Напередодні головний тренер Олег Блохін так і не зміг назвати імені футболіста, який здатен замінити “Шеву” в цьому відповідальному двобої. Втім у команді Олега Володимировича є ще один голеадор, який здатен вирішити долю матчу. Адже останнім часом Андрій Воронін постійно засмучує воротарів команд-суперниць у Бундеслізі й уже забив десять голів.

Таким чином, Воронін є найкращим бомбардиром “Байєра”, а в чемпіонаті у списку найкращих голеадорів посідає третє місце. Тож сподівання українських уболівальників на перемогу у відбірній зустрічі до чемпіонату світу нині пов’язані саме з цим футболістом.

Про майбутній двобій зі збірною Албанії та дещо інше Андрій Воронін розповів у ексклюзивному інтерв’ю “Газеті”.

– Андрію, з огляду на кількість голів, що ви забили у другому колі чемпіонату Німеччини та в період міжсезоння, вочевидь, після відпустки вам не потрібен був час для того, щоб набрати оптимальної форми?

– Так, нині перебуваю в оптимальній формі. Річ у тім, що відпустку ми мали напрочуд коротку. Лише місяць минув від часу проведення останньої гри в першому колі та першого матчу в другому. Непогано провели у період міжсезоння тренувальні збори. Тож команда із самого початку другого кола перебуває в чудовій формі.

– А у відпустці теж тренувалися?

– Зробив декілька пробіжок, а також працював на тренажерах. Як вам відомо, відпустку провів разом із дружиною та сім’єю Анатолія Тимощука в круїзі. А у відкритому морі не було особливих умов для занять спортом.

– Перед тим, як приєднатися до національної збірної в Анталії, ви ще проведете принциповий поєдинок у складі “Байєра” проти “Баварії”…

– Так склалося, що цього матчу я не можу пропустити. Друге коло ми розпочали непогано – дві гри й дві перемоги, сім голів забили й жодного не пропустили. Це дозволило нам піднятися на чотири позиції в турнірній таблиці, й зараз від першого місця нас відділяють лише шість очок. Тому матч у Мюнхені для нас дуже важливий: якщо переможемо, впритул наблизимося до лідера.

– Ви вже спілкувалися з Андрієм Шевченком після того, як він зазнав ушкодження?

– Так, я уже говорив із ним. Здається, в нього не надто серйозна травма. Сьогодні німецьке телебачення поширило інформацію про те, що Андрій вибув на два тижні. Сподіваюся, він зможе відновитися до двобою з албанцями й допомогти команді в цій грі. Він буде дуже важливою фігурою в цьому принциповому матчі.

– Як позначиться на психологічному стані команди відсутність Шевченка на полі, та хто здатен його замінити?

– Мені важко сказати, як це позначиться на команді. Безумовно, Андрій у збірній – провідний гравець. У цьому відбірному циклі він уже встиг забити достатньо голів. Навіть його присутність на полі багато означає і для наших гравців, і для суперника. А хто замінить і зможе компенсувати його відсутність, краще знають тренери збірної. Втім якщо Андрій навіть не зможе зіграти з албанцями, ми все одно гратимемо лише на перемогу.

– Що ви знаєте про збірну Албанії?

– Не сумніваюся в тому, що з албанцями буде дуже важка гра. Багато хто думає, що з ними легко впоратися. Вважаю, що в цьому циклі албанці вже довели свою готовність боротися за перемогу з будь-яким суперником. Чимало футболістів у цій команді грають у європейських клубах. Тому на цей поєдинок потрібно налаштовуватися, як і на всі попередні.

– Дехто стверджує, що в матчах із фаворитами нашої групи українці домагалися позитивного результату завдяки вдалій грі в обороні та контрвипадам. Протистояння з казахами довело те, що підопічні Олега Блохіна відчувають труднощі у зустрічах із командами, які сповідують схожий стиль гри – від оборони. Вочевидь, албанці теж побудують гру на контратаках….

– Завжди важко грати з командами, які грають від оборони – коли десять гравців стоять на своїй половині поля в очікуванні моменту для контрвипаду. Наразі наша команда провела більшість матчів зі збірними, котрі сповідують атакувальний футбол, а ми намагалися діяти контратаками. Тренери в Анталії докладно нам розкажуть, якої тактики потрібно дотримуватися в цьому матчі. Безумовно, він буде нелегким. Утім усе – в наших руках.

– Контракт із “Байєром” у вас закінчується через півроку. Що думаєте робити далі?

– Зараз тривають переговори з “Байєром” та іншими клубами. Мною цікавляться не лише німецькі команди, а й з інших країн Європи. Однак на цьому етапі мені не хотілося б їх називати. Думаю, що найближчим часом буде результат.

– Скажіть принаймні, представники яких першостей цікавляться вами?

– Наскільки мені відомо від свого менеджера, є пропозиції з Іспанії та Італії.

– А вам у якому чемпіонаті хотілося б продовжити кар’єру?

– Мій вибір буде пов’язаний не лише з країною. Існує багато пунктів, які повинні підійти і моїй дружині, не гальмувати розвитку моєї кар’єри. Зараз я цим не переймаюся. Кожен чемпіонат по-своєму сильний і цікавий. Уже десять років граю в Німеччині й, звісно, знаю цей чемпіонат набагато краще, ніж інші першості. Тож нині тяжію до продовження кар’єри в Бундеслізі. Однак остаточне рішення прийматиму згодом.

Гліб ВАКОЛЮК

Источник: “Львівська газета”

Новости партнеров

Комментарии: