Олег БЛОХИН: “Мы можем и програть”

       Вчора національная та молодіжні збірні України вирушили на тренувальний збір до Туреччини, де будуть готуватися к відбірним матчам проти національної та молодіжної збірних Албанії. Вже в приміщенні київського аеропорта “Бориспіль” головний тренер національної сбірної України Олег Блохін дав невеликий коментар з приводу підготовки до гри з Албанією.

       – Який настрiй перед вильотом до Туреччини?

       – По-перше, потрібно дістатися до Туреччини, довідатися в якому стані знаходяться хлопці. Як ви знаєте, в нас є дві проблеми – це травми Федорова та Шевченко. Із Шевченко ситуація не зрозуміла і будемо чекати до останнього моменту. Дуже тяжка гра в нас буде. Збірна Албанії має перед нами невелику перевагу.

       – Яка ситуація з новачками. Ви з ними розмовляли і наскільки ймовірно, що вони потрапять в склад на гру з Албанією?

       – Ми поки що ні з ким з футболстів не розмовляли “у живу”, лише в телефонному режимі. Зустрінемося в збірній, зіграємо товариську гру, а потім будемо розмовляти.

       – Яким чином інші гравці будуть приєднуватися до збірної?

       – Кияни сьогодні ввечері прилітають. Дніпропетровці знаходяться вже в Туреччині. Незабаром під`їдуть Воробей, Тимощук та Бєлік. Воронін прилетить шостого числа.

       – Як плани підготовки в Анталії. З ким будете грати товариську гру?

       – Я не знаю хто поширив інформацію, що ми будемо грати з ФК “Бєлград”… Я не давав такої інформації – це, напевно, видумки журналістів. Я поки не знаю з ким ми будемо грати, подивимося в якому стані буде команда. Найбільша проблема, що всі гравці знаходяться в різному стані.

       – Чи є у збірної ще якісь втрати?

       – Ні, поки все обмежилося Федоровим та Шевченком.

       – Ви говорили про перевагу Албанії перед вами. У чому заключається ця перевага і наскільки ви добре проінформовані про гру суперника?

       – Перша перевага, що в них триває чемпіонат. В них є ігрова практика і серед легіонерів, які грають в європейських першостях. Те, що є якісь проблеми в збірній Албанії, ми про це знаємо, але більш детально про це можна буде говорити перед грою.

       – Після травми Шевченка, ви вже розглядали якісь варіанти в грі в нападі? Можливо з одним форвардом?

       – Все може бути.

       – Чи можливо, що ви когось ще запросите в збірну з українських форвардів?

       – Ні, ті гравці, що будуть готуватися до гри вже викликані. Нових прізвищ не буде.

       – Ви щось знаєте про стан збірників?

       – Ми розмовляли з клубними тренерами з Кучеревським, Сабо, Прокопенко, Альтманом, який дивився деякі матчі. Я ще нічого конкретно не знаю й потрібно подивитися самому на гру збірників.

       – Суперники у товариській грі в Туреччині вам вже відомі?

       – Ні, є кілька пропозицій від команд. Ми зараз підшукуємо ту команду, що найбільш підійде під стиль гри збірної Албанії.

       – Може так статися, що ми з Албанією зіграємо внічию. Чи буде це позитивний результат?

       – Я ще раз кажу, що ми можемо навіть програти і нічого страшного не відбудеться. У нас довгий турнірний шлях. Всі чомусь вважають, що ми повинні виграти і нічия нас не влаштує. З іншого боку – це добре, але ми повинні розуміти, де ми знаходимося?

       – І де ж ми знаходимося?

       – На першому місці турнірної таблиці нашої групи…

       Анатолій ТИМЩУК, півзахисник збірної України:

       – Який настрій після прибуття в збірну?

       – З гарним настроєм приїхав. Ми провели гарні збори з “Шахтарем” і зіграли багато контрольних матчів. Нині всі гравці готові до серйозної роботи перед грою з албанцями.

       – Чи встигне команда зігратися за той час зборів у Туреччині?

       – Вважаю, що так. Більшість команд, де є збірники вже знаходяться на зборах, тренуються і всі готові грати в національній команді. Ми всі розуміємо, що гра з Албанією дуже важлива і думаю підійдемо до не в гарній формі.

       – Стосовно Шевченка. Тобі довелося з ним поспілкуватися після того як він отримав травму. Це серйозна втрата для збірної?

       – Не потрібно дивитися чи приїхав той, чи інший футболіст. Це національна збірна країни і вона повинна грати з тими футболістами, яким тренер довіряє. Ми з Андрієм розмовляли і він мені говорив, що він отримав ушкодження і йому потрібно для відновлення два тижні. Хоча, він може повернутися в гру і раніше.

Источник: champion.com.ua

Новости партнеров

Комментарии: