Туринські двері відкрилися для англійців, та закрилися для “Динамо”


Останнім часом, у вболівальницьках колах, ходить така забонна річ: Кучма на футболі “Динамо” програє. І справді, можливо негативна енергія Президента України, яка розповсюджується на увесь цивілізований світ, так впливає на футболістів віце-чемпіонів України, що вони повівши у рахунку не знають у які ворота потрібно забивати.

Проте забобони забобонами, а гра грою. На передматчевій прес-конференції головний тренер киян Олексій Михайличенко запевняв що його команда гратиме лише на перемогу. І відверорто кажучи гру “Динамо” на яку очікував

майже заповнений “Олімпійський”, ми побачили лише у першому таймі. Та й то у перші 45-хвилинці були лише розчарування. Принаймні у двох епізодах, Шацьких мав нагоду щоб вивести киян впред ще у першій половині гри. Спочатку узбекський форвард не дотягнувся лічених сантиметрів до прострілу Хацкевича, а через декілька хвили Максим двічі не використиав майже вихід сам на сам, спочатку влучивши у воротаря, а повторним ударом поціливши у захисника. Продовження цього епізоду намагався використати Леко, але його удар у пусті ворота прийшовся вище поперечини.

Італійці потрапивши під прес атак “Динамо” у перші 30-ть хвилин не особливо впадали у відчай, і чудово діяли на контратаках. Так після чергового перехоплення м‘яча, удар Фрезі прийшовся у поперечину воріт Реви. Через хвилину була митєва відповідь “Динамо”, проте удар з кута штрафного майданчика Белькевича, який останнім часом незважаючи на каптанаську пов‘язку надто пасивно грає, прийшовся у стійку воріт.

У першій половиніи гри, “Ювентуса було майже не помітно. І навіть початок другої 45-хвилинки здавався обнадійливим для динамівців. Одна з перших атак “Динамо” проходить по правому фланзі і троє динамівців виходять на ударну позицію, проте Шацькиз проснісши м‘яч майже з центра поля, прокинув собі на хід, і увійшовши у штрафну пробив на техінку, м‘ч зачепивши руки голіпера, немов знучающись закотився у ворота “Юве” 1:0.

Але не доваго свяяткова музика грала. Вже через три хвилини, помилкою центральних захисників “Динамо” скориситався Салас, що зумів розібратися перш за всіх, з 11-метової позначки надіславши м‘яч у ворота Реви 1:1.

Піся пропущеного голу захист “Динамо” епізодами виглядав зовсяім мляво, його просто рвали, а з виходом на поле Давідса проблем ще збільшилося.

Можливо однією з вирішальних епізодів гри при даному рахунку, могла стати 65-вилина гри, але знову приходиться згадувати “не злим тихим словом” Рінкона. Так би мовити бразилець, вийшовши сам на сам з Чіменті, замість того щоб пробити по воротах, знову віддав передачу у бік бокової лінї, можливо це був пас,але кому…..

Суттєво пожвавив гру вийшовший на заміну Чернат, і принаймні двічі румун міг врятувати “”Динамо”, від поразки, але всі два його удари прийшлися у воротаря гостей, а останній контрольний постріл прийшовся вище воріт. На останніх хвилинах гри Чернат, спробуав пробити на техніку зі штранфоного але стінка.

Все-таки незважаючи на поразку киян, ми всі сподівалися на нічию у матчі “”Ньюкасл” – “Фейеноорд”, але противні англійці на доданих хвилинах гри зуміли вирвати перемогу у діючого володаря Кубкка УЄФА, відправивши київське “Динамо” у цей турнір.

До речі, у другому за престижністю європейському турнірі київське “”Динамо” вже не грало сім років. Тим не менш президент киян Ігор Суркіс на всяк випадок говорячи про Кубок УЄФА зазначав, що “Шахтар” собі ставив за мету перемогти у цьому турнірі, чому б це не спрообувати “Динамо”, але те що сталося з гірниками після гучних заяв ми добре пам‘ятаємо….

“Динамо” – “Ювентус” – 1:2

Голи: Шацьких 50 – Салас 53, Салайетта 61

ДИНАМО: 12.Рева, 2.Хацкевич, 6.Дмитрулін, 8.Белькевич(К), 14.Гусин, 15.Рінкон, 16.Шацьких, 17.Гіоане, 24.Боднар, 26.Несмачний, 32.Гаврначіч.

ЮВЕНТУС: 12.Чіменті, 6.Фрезі, 7.Пессотто, 8.Конте, 9.Салас, 13.Юліано, 15.Бірінделі, 19.Дзамбротта, 20.Байокко, 23.Олівейра, 25.Салайета.

Источник: Champion

Новости партнеров

Комментарии: