Олег БЛОХИН: “Повезло, что забили со стандарта”

       – Як я і говорив перед цим матчем сьогодні збірна Албанії була фаворитом. У неї провідні гравці грають за кордоном, де вже розпочалися національні чемпіонати і вже грається Чемпіонат Албанії, а в нас першість ще не розпочалася і ми маємо тільки двох легіонерів – Вороніна та Шевченка. Перед грою ми мали певні проблеми – у Вороніна і Шевченка були травми і Федоров через пошкодження також не грав. Дякую команді за те що в такій складній ситуації виглядала гідно і досягла результату. Ми розуміли, що 9 лютого провести на одному високому рівні усі 90 хвилин неможливо. Тому ми побудували свою тактику таким чином, щоб максимально ефективно зіграти на контратаках. Думаю, що в першому таймі жодна з команд не мала голевих моментів. Нам пощастило, що ми забили зі стандарту. А в другому таймі вже була така гра, що або ми втримаємо перевагу і можливо її збільшимо, або дотиснуть і заб’ють нам. Найскладніше у другому таймі було з 25 по 35 хвилини, коли команда вже втомилася і ми не встигали накривати гравців. Сіли глибоко в захист і дали можливість збірній Албанії створити велику кількість моментів. Але, я думаю, везіння було на нашому боці. Ми розуміємо, що 14 очок ще не достатньо для того, щоб виконати завдання і вийти до фінальної частини Чемпіонату Світу. У нас ще довгий шлях. А албанцям побажаю такої ж гарної гри, яку вони продемонстрували сьогодні, і в наступних іграх. Якщо хтось у Європі думає, що прибуде сюди за легкою перемогою – він помиляється. Останнім часом Албанія програла лише Данії та нам сьогодні.

       – Склалося враження, що сьогодні у нас були дуже серйозні проблеми на позиції лівого півзахисника.

       – Я думаю, що у перші 20 хвилин не грав не тільки Ротань… вся команда не була схожою на себе, хлопці дуже хвилювались.

       – Як ви гадаєте, чому Албанія, яка мала низку нагод забити, їх не реалізувала, а Україна забила практично усе, що створила?

       – Стандартні положення ми дуже натхненно відпрацьовуємо на тренуваннях і албанські захисники були не такими уважними під час виконання цих стандартів – ось вам і причини того, що ми забили голи. А ще я вважаю – це удача. Без неї у футболі ніяк не можна обійтись.

       – Що було б, якби Албанія забила у перші 20-30 хвилин?

       – Сталося те, що сталося. Результат на табло, а гадати про те, що було – несерйозно. Ніхто не візьметься передбачити що було б у тому чи іншому випадку, але, напевно, цього зараз робити і не потрібно.

       – Що б ви змінили у збірній Албанії сьогодні, аби досягти більших результатів?

       – Не знаю, – треба попрацювати… але я думаю, що сам Брігель знає це дуже добре. Я можу відповідати тільки за збірну України.

       – Чи вважаєте ви сьогоднішню гру збірної України гарною?

       – У нас сьогодні гарної гри не було – була гарна самовіддача, бажання грати. А сама гра мені не сподобалась! Але 9 лютого для мене головним був результат, адже українські команди так рано в сезоні не грали. У нас гравці зіграли всього по 2-3 товариські матчі.

       – Сьогодні забили 2 захисники, а нападникам відзначитися не вдалося. Чому так – це випадковість?

       – Нічого випадково не буває. Ми відпрацьовували стандарти на тренуваннях і сьогодні отримали результат. Дякую тренерам за те, що вони відпустили гравців до збїрної і в мене був тиждень для того, щоб я трохи зіграв хлопців. Хоча зараз вони у роздягальні, якщо їх запитаєте, мабуть ледве живі.

       – Андрій Гусін, який на сьогоднішній день не має команди і є вільним агентом забив м’яча і зіграв на незвичній для себе позиції центрального захисника, змінивши травмованого Федорова. Це був великий ризик?

       – Ми продумували цей варіант і я попросив Семена Альтмана щоб він поставив Гусіна в товариському матчі Чорноморця на позицію центрального захисника. Була також товариська гра з Тереком. Ми проглядали на цю позицію і інших кандидатів. Я вважаю що сьогодні Гусін зіграв на рівні. Іглі Таре з Болоньї він накрив, а ті помилки, що були в кінці – це вже втома. До того ж хлопці вирішили утримувати результат і годі було їм дослухатися до моїх викриків від краю поля.

       – У Гусіна зараз статус вільного агента. Він вас не знічує як тренера збірної?

       – Я думаю, що ця ситуація вирішиться у найближчі два дні. Я з ним на цю тему говорив і не хочу розкривати передчасно секретів. Єдине, що точно можу сказати – вільний агент без ігрової практики, або з практикою і досвідом товариських матчів збірній повноцінно навряд чи допоможе.

       – Отже, у збірної України перед матчем з Данією впевнене перше місце – це дійсно реальність?!

       – Ми до цих пір чомусь не віримо, що можемо бути першими. Я вірю в це і вірять у це гравці, а декому не віриться до цих пір. З іншого боку, – час вже повірити, що у нас при всіх помилках, які робить і тренерський склад, і гравці, є можливість перебувати на першому місці. Отже, – ми не найгірша команда.

       Я відразу говорив, що товариські матчі для мене – це перегляд гравців і їх не можна порівнювати з офіційними. Я не відійшов від своїх слів, коли сказав, що після матчів з англійцями та французами минулого літа буде зібрано кістяк національної збірної. Саме це й відбулося. У нас зібраний кістяк, а зараз ми підключаємо молодих Свідерського, Білецького, інших… Ми знову працюємо на перспективу національної команди. Я говорив з ними і вже висловив побажання щоб вони закріпилися в основних складах своїх команд. Без ігрової практики дуже складно…з’явиться хтось у молодіжні – залучимо до збірної і їх. Я не боюсь ризикувати.

Ігор МІРОШНІЧЕНКО

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: