“Карпаты” будут в Высшей лиге! Правда, неизвестно когда…

Учора в конференц-залі “Львівської газети” відбулася прес-конференція представників ФК “Карпати”. На ній підбили підсумки першого закордонного навчально-тренувального збору, який завершився в Туреччині. Також журналістам мали представити двох новачків команди – Миколу Лапка та бразильця Вільяма Роя Батішту. Однак із новобранцями “Карпат” учора познайомитися не судилося.

“Ми обов’язково представимо наших новачків після другого турецького збору “Карпат”. Зробимо це, коли всі наші новобранці будуть офіційно заявлені за команду”, – запевнив головний тренер і генеральний директор “Карпат” Юрій Дячук-Ставицький. Окрім нього, в прес-конференції взяли участь новий капітан “Карпат”, воротар Андрій Тлумак і молодий форвард, член молодіжної збірної України Максим Фещук. Усі троє переконували представників мас-медіа, що підготовчий процес відбувається добре, а Юрій Михайлович додав, що дуже задоволений і першим збором у Туреччині, і тією роботою, яку виконували гравці напередодні поїздки до Анталії.

Під час зборів, на які вилетіло 26 футболістів, бувало, що тренувався і 31 гравець, оскільки “Карпати” переглядали потенційних новобранців. “У нас на перегляді був польський воротар. Однак швидко розпрощалися з ним, як і з Лемішком. У Туреччину до “Карпат” приїжджала група бразильців, однак лише з одним із них уклали контракт – з нападником Батіштою. Цей футболіст грав у чемпіонатах Чехії, Болгарії та Швейцарії. Батішті – 25 років, в нього добрі атлетичні дані, зріст – 188 см. Думаю, він допоможе “Карпатам” вирішувати серйозні завдання в чемпіонаті України. Інший наш новачок – 28-річний Микола Лапко – прийшов із запорізького “Металурга”. Він – львів’янин, упродовж п’яти років грав у вищій лізі”, – розповів Юрій Дячук-Ставицький. Із цими футболістами підписано півторарічні контракти. Однак наставник львів’ян не зміг назвати суми трансферів, оскільки не володіє такою інформацією.

Щодо інших потенційних новачків, то пан Дячук-Ставицький повідомив, що, можливо, “Карпати” підпишуть контракт з Олександром Микуляком – 28-річним форвардом таранного типу. Цього футболіста Юрій Михайлович знає ще за спільною роботою в запорізькому “Металургу”. Донедавна Микуляк грав у четвертій команді Казахстану.

Обоє присутніх на прес-конференції “карпатівців” упевнені, що підібрався дуже хороший колектив, є здорова конкуренція, і команда має всі шанси вийти у вищу лігу вже за підсумками цього чемпіонату. Однак після цих заяв узяв слово керманич “Карпат”. “Я хотів би, щоб журналісти донесли до вболівальників ось що. Всі ми, керівництво клубу, футболісти, я як головний тренер постараємося зробити все, аби команда ввійшла у вищу лігу. Але наразі “Зоря” втратила в першому колі 15 очок, а ми – 26. Якщо “Зоря” втратить 15 очок у другому колі, то нам просто не можна програвати. Теоретично може виникнути ситуація, що “Капати” всі матчі другого кола виграють, але у вищу лігу не потраплять, тому що наше відставання від “Зорі” й алчевської “Сталі” – значне. А ще з’явився дуже потужний конкурент – харківський “Арсенал”, керівництво якого заявляє, що їхня команда вже у вищій лізі. Ми хочемо, робитимемо все для того, щоб вийти у вищу лігу. І я гарантую, що ФК “Карпати” зробить команду вищої ліги, але коли – тяжко сказати”.

Юрій Дячук-Ставицький вважає, що нині “Карпати” виглядають значно краще, ніж торік. Його впевненість базується на тестуваннях і результатах медогляду футболістів, на тому, що в колективі виникла серйозна конкуренція та панує дисципліна, а також контрольні ігри показали високий технічний і тактичний рівень команди, високу результативність. Також наставник “зелено-білих” зауважив добрий моральний мікроклімат у команді.

Щодо конкуренції серед гравців, то Юрій Дячук-Ставицький зазначив: “У нас зараз на кожну позицію є по двоє-троє футболістів”. Втім додав: “Не говоритиму про якість спортсменів”.

Також на прес-конференції порушили наболілу для “Карпат” тему спортивних споруд і львівського комунального підприємства “Спорт-ресурс”, однак про неї йтиметься іншим разом.

Наразі львів’яни в режимі дворазових тренувань працюють у Львові, а 18 лютого вилетять до Туреччини на другий закордонний збір. “На цьому зборі ми проведемо п’ять контрольних ігор із командами, які представляють чемпіонати Білорусі, Казахстану, Польщі та Росії. Ми спеціально вибираємо суперників із різних футбольних шкіл”, – розповів наставник львів’ян.

Захар Федорак

Источник: “Львівська газета”

Новости партнеров

Комментарии: