“Карпаты” вновь побеждают

У середу на другому тренувальному зборі в Туреччині львівські “Карпати” здобули чергові перемоги. Їх було дві: другий склад “Карпат” переміг білоруський “Шахтар” із Солігорська (3-тє місце у вищій лізі Білорусі), а основний склад узяв гору над казахським “Женисом” з Астани.

Спершу планували, що у вівторок, 1 березня, “Карпати” зіграють із луганською “Зорею”, але луганчани з певних міркувань в останній момент вирішили відмовитися від цієї зустрічі. Тож у середу розпочався матч другого складу “Карпат” проти команди “Шахтар” (Солігорськ, вища ліга Білорусі, 3-тє місце). Напружений поєдинок завершився перемогою “Карпат” із рахунком 3:2. На 12-й і 66-й хвилинах двічі відзначився Олександр Микуляк, причому двічі після влучних ударів зі штрафного. Третій “карпатівський” гол записав до свого активу на 27-й хвилині Сергій Чабан, замкнувши флангову передачу партнерів. Білоруси забивали на 41-й і 53-й хвилинах, скориставшись неузгодженими діями в обороні “Карпат”, склад яких у цій зустрічі був таким: Паньків, Донець, Петрівський, Іванський, Тимчишин, Сахно, Грешта, Чабан, Малик, Микуляк, Голбан (Платон, 46).

Основний же склад “Карпат” провів свій поєдинок у другій половині дня. Суперник – вищоліговий столичний клуб Казахстану – “Женис” (Астана), перед яким у новому сезоні стоять найвищі турнірні завдання. Перший тайм пройшов за обопільних атак, проте так і не призвів до взяття воріт.

На 72-й хвилині казахи після удару зі штрафного повели в рахунку. Проте “Карпати” продемонстрували волю до перемоги і таки переламали перебіг поєдинку. На 79-й хвилині після прострільної передачі з лівого краю Аляксєя Сучкова влучно пробив головою Андрій Распопов. А на 87-й хвилині захисники “Жениса” порушили правила проти Руслана Платона, який виходив “на побачення” з воротарем, і Олег Веприк чітко реалізував пенальті. Тож перемога “Карпат” – 2:1. За словами генерального директора та головного тренера “Карпат” Юрія Дячука-Ставицького, це був найсильніший суперник за час перебування “зелено-білих” на цьогорічних турецьких зборах. Склад “Карпат” у цьому матчі: Шуст, Федорів, Іщенко, Распопов, Лапко, Бровченко, Сучков (Веприк, 80), Годвін, Шмаков, Батиста (Голбан, 65), Фещук (Платон, 58).

Для “Жениса” це був останній контрольний матч під час турецького збору казахів, а заключний спаринг “Карпат” на цьому етапі підготовки заплановано на 6 березня проти ще одного представника Казахстану – команди “Шахтар” (Караганда).

Источник: “Львівська газета”

Новости партнеров

Комментарии: