Бывшие игроки “Динамо” комментируют ситуацию вокруг клуба

Легендарнi українськi футболiсти, колишнi гравцi київського “Динамо” на прохання “Експресу” прокоментували подiї довкола клубу

Пiсля старту другого кола футбольної першостi України, прихильникiв київського “Динамо” бiльше непокоїть не виступ команди у веснянiй стадiї чемпiонату, а скандальна справа довкола можливих змiн у керiвництвi клубу. Чи не щодня з’являються свіжі заяви полiтикiв, чиновникiв вiд спорту, простих фанiв щодо майбутньої долi київського “Динамо”.

Не дивно, що думки зацiкавлених осiб у справi “Динамо” усім вiдомi: кожен захищає свої iнтереси. Натомiсть мовчали колишні футболiсти “Динамо”, якi збагачували iсторiю клубу. Мовчали, поки до них не звернувся кореспондент “Експресу”. Ось що ми почули:

Сергiй Ребров, форвард “Динамо” 90-х рокiв, нинi захищає кольори англiйського “Вест Гема”:

– Я вважаю, є двi людини, якi щось зробили для українського футболу. Це – Григорiй та Iгор Суркiси. Менi невiдомi всi ці фiнансовi подробицi, пов’язанi з київським “Динамо”. Натомiсть я твердо знаю, що Суркiси – “хворi” футболом. I не дай Бог, якщо змiниться власник у київському “Динамо”.

Це буде велика втрата у нашому футболi. Я не уявляю, що буде з українським футболом. Його “тримає” Григорiй Суркiс i саме вiн пiдняв рiвень нашого футболу у свiтi. Може, в Українi це не вiдчувають, однак в Англiї я збагнув, що український футбол стрiмко йде вгору.

Я це кажу вiд щирої душi, адже не є зацiкавленою особою. Просто висловлюю свою думку. Чим усе закiнчиться, я спрогнозувати не можу. Я лише хочу, щоб Суркiси лишилися бiля керма нашого футболу, тодi все буде гаразд.

Олег Саленко, нападник київського “Динамо” початку 90-х рокiв, володар “Золотої бутси” 1994-го року:

– На мою думку, новiй владi краще було б робити ревiзiї у рiзних пiдприємствах, установах. Я за те, щоб до футболу чиновники не лiзли. Як на мене, у цей скандал повинен втрутитися особисто Президент. Я поважаю пана Ющенка i сподiваюся, що вiн зможе запобiти великому скандалу. Було б справедливо, якби Президент припинив усi цi вiйни та залишити все на своїх мiсцях.

Олег Протасов, гравець “Динамо” 80-х рокiв:

– Я завжди вболiваю за динамiвський колектив, коли вони грають на футбьольному полi. Коли йдеться про кабiнетнi вiйни, вони мене мало цiкавлять. Я мешкаю далеко вiд України, тож не можу проаналiзувати належним чином ситуацiю, яка склалася у футбольному клубi “Динамо” (Київ).

Навiть i не розмовляв нi з ким на цю тему. Так що боюсь сказати щось зайве. Сподiваюсь, все вирiшуть на користь динамiвського вболiвальника.

Леонiд Буряк, колишнiй наставник збiрної України:

– У мене динамiвська кров, тому я уважно стежу за подiями, якi вiдбуваються довкола мого рiдного клубу. Дуже важко дати однозначну оцiнку. Утiм, я скорше схиляюся на бiк нинішнього президента “Динамо”.

Певнi люди звернулися до суду. Виникає питання, чому саме тепер, пiсля того, як керiвництво “Динамо” спорудило таку вражаючу iнфраструктуру. Це i стадiон, i база, i дитяча школа. Буде неправильно, якщо це все вiдберуть у людей, якi розвивали клуб. Зазiхати на це майно – це злочин.

Олег ЗУБАРУК, газета “Експресс”

Источник: ФК Динамо Киев

Новости партнеров

Комментарии: