Святослав СИРОТА: «Поддерживаю позицию Мирона Маркевича»

Напередодні товариського поєдинку збірної України та збірної Кіпру колишній воротар “Динамо” та національної збірної, а нині спортивний директор молдовського клубу “Заря” (Бєльці) Святослав Сирота поділився своїми думками з приводу звітної гри.

 

Сьогодні збірна України з футболу проведе спаринг із командою Кіпру. Оцініть, будь ласка, суперника?

Побутує думка, що в сучасному футболі немає відверто слабких та відверто сильних команд. Хоча я б посперечався з цим твердженням, адже є команди, які демонструють гру високого рівня, і ми всі ці команди знаємо. Що можна сказати про збірну Кіпру? Переважна більшість збірників – це представники чемпіонату Греції та Кіпру, і лише кілька гравців є з інших чемпіонатів, зокрема представник “Ювентуса”. Що стосується результатів нашого суперника, то їх важко назвати хорошими, адже вони програли Боснії і Герцеговині з рахунком 3:2, Бельгії – 1:0 та виграли лише на виїзді в Ізраїлю – 1:0. Але останній результат швидше за все виняток із правил, ніж закономірність. Для нашої команди ця гра має носити виключно контрольний характер з метою перевірити тих, хто не грав, хто вперше отримав виклик до збірної.

 

Чи вважаєте ви правильним проведення спарингу напередодні Євро саме із збірною Кіпру?

Якщо ми позиціонуємо себе як команду з амбіціями на нові звершення, то такі спаринги слабкуваті. Хоча, знову ж таки, недооцінювати суперника жодним чином не можна. Але якщо ми хочемо чогось досягати, то такі команди ми маємо проходити без зайвих проблем. Хлопці ж, яких викликали до збірної, мають викладатися від першої до останньої хвилини матчу.

 

Стосовно складу нашої збірної на цей матч виникло багато суперечок, зокрема з приводу футболістів, які поїхали грати за російські клуби. Чи вважаєте правильним рішення тренерів не викликати цих гравців до головної команди країни?

Мені дуже не хотілося б змішувати політику зі спортом, але в даній ситуації я підтримую позицію Мирона Маркевича, який днями назвав цей крок виправданим.

 

Не можу не запитати Вас про воротарську позицію української збірної: на цей збір викликані Андрій П’ятов, Денис Бойко та Микита Шевченко. Напередодні Євро–2016 хто із названих голкіперів, на вашу думку, найоптимальніший для збірної?

Усі три голкіпери достойні поваги. Вони висококласні спортсмени. Але хто з них захищатиме ворота з перших хвилин матчу, залежить від їхньої форми на цей час. Я вважаю, що не потрібно зважати на вік, а потрібно дивитися на готовність гравця до конкретного поєдинку.

 

На вашу думку, хто на сьогодні знаходиться у найкращій кондиції?

На це запитання може відповісти хіба що головний тренер, який бачить їхні кондиції під час тренувального процесу. На мій погляд як людини сторонньої, то на цьому етапі я б поставив П’ятова. Хоча якщо поглянути на це питання з іншого боку, то можна було б спробувати у рамці й Шевченка. Коли, як не зараз, дати йому можливість проявити себе. Більшість уболівальників знає, що мені дуже імпонує Бойко, його стиль гри та кваліфікація, але на сьогодні він пропустив багато ігор за свою команду, тому в цьому матчі я б розраховував або на П’ятова, або на Шевченка.

Источник: ПРО ФУТБОЛ

Новости партнеров

Комментарии: