Чего ждать Олегу Блохину от суда?

Сьогодні цілком імовірно суд поставить крапку у справі про поєднання посад головного тренера національної збірної України з футболу та народного депутата України Олегом Блохіним.

Принаймні Апеляційний суд, що розглядає справу, ініціатором якої виступив Регламентний комітет Верховної Ради України, на своєму засіданні у вівторок ухвалив рішення перенести засідання на сьогодні. Очевидно, що на ньому і приймуть остаточне рішення.

Відразу, як стало відомо про перенесення суду, стрічки інформагентств зарясніли доволі оптимістичними для Олега Блохіна повідомленнями. Мовляв, представник Верховної Ради України у суді Анатолій Селіванов практично погодився з доказами захисників Блохіна та визнав: вони підтверджують, що посада наставника головної футбольної команди України прирівнюється до викладацької діяльності. Cьогодні я не маю підстав говорити або заявляти, що статус народного депутата не дозволяє поєднувати свої функції з іншою діяльністю, яка не заборонена законодавством. Не бачу підстав ставити під сумнів, що Олег Блохін порушував статус народного депутата”, – цитує Анатолія Селіванова

“5-й канал”. Доволі кардинальну зміну позиції Верховної Ради у цьому питанні пов’язують із тим, що Федерація футболу України надала суду довідки, згідно з якими Олег Блохін як головний тренер збірної не отримує за свою роботу грошової винагороди у вигляді зарплати. А також з’явилася довідка, де вказано на скількох засіданнях у парламенті був присутнім Олег Володимирович. Тож начебто, з огляду на ці довідки, суд мав би ухвалити рішення, що його робота у національній команді України з футболу жодним чином не заважала виконанню обов’язків депутата й не суперечила чинному законодавству.

Щоправда, не всі зацікавлені в порушенні цієї справи проти Блохіна погоджуються з позицією Анатолія Селіванова. Так, член Регламентного комітету Верховної Ради, який і “заварив” цю “кашу”, Степан Хмара, в розмові з кореспондентом “Газети” виклав свою думку про те, що відбувалося у вівторок у суді: “Регламентний комітет передав документи голові Верховної Ради для звернення до суду. Селіванов – представник голови Верховної Ради України в суді – на засіданні у вівторок хитрував і заплутував. Усім зрозуміло, що Блохін не працює головним тренером “за гарні очі”. Тож тут повинні втрутитися правоохоронні органи й довести, що діють схеми, за якими головний тренер заробляє гроші, порушуючи таким чином закон. І тут уже пахло б криміналом проти інших осіб. Заяви про те, що тренерство Блохіна прирівнюється до викладацької роботи, – просто абсурд”. На запитання, якою ж на нинішньому засіданні суду буде позиція пана Селіванова Степан Хмара відповів: “От цього я не знаю. Мені здається, що він почав щось “крутити”, тож не можу за нього сказати. Там відбуваються якісь закулісні ігри”. Водночас Степан Ількович визнав: якщо ту думку, яку висловлював Селіванов у коментарях ЗМІ у вівторок після засідання, оприлюднять на сьогоднішньому засіданні, то це може вплинути на рішення суду. “В такому разі суд може зняти із себе відповідальність, адже якщо така позиція представника Верховної Ради, то чому суд має заперечувати”.

На жаль, Степан Хмара не розповів про подальші дії Регламентного комітету у випадку, якщо суд все ж таки визнає, що Блохін має право поєднувати посаду головного тренера з депутатством. “Залежно, як розвиватимуться події. Нині щось прогнозувати важко”, – зазначив нардеп.

Олександр Цирульник

Источник: “Львівська газета”

Новости партнеров

Комментарии: