Богдан ШУСТ: “Рановато скептики поставили на нас крест”

Завтра молодіжна збірна України з футболу зіграє проти лідера 2-ї відбірної групи до чемпіонату Європи – команди Данії. Кваліфікаційний матч на стадіоні “Динамо” імені В.В. Лобановського розпочнеться о 18.00.

Відставання українців від лідерів групи становить уже шість очок. Нагадаємо, збірна Данії на своєму полі розгромила молодих футболістів із Казахстану – 5:1, а турки впевнено обіграли албанців із рахунком 4:0. Нашим спортсменам додає оптимізму те, що молодіжна збірна Данії прибуде до Києва в послабленому складі. Відразу троє її гравців вибули зі строю після гри з Казахстаном. Головна втрата – форвард AGF Леон Андреасен, який у матчі проти казахів забив гол і зробив гольовий пас. Нападник застудився, замість нього тренери терміново викликали Мартіна Єнсена, який грає в першому дивізіоні за клуб Frem. У п’ятницю Андреасена на 71-й хвилині замінив Нікола Хьогд. Проте позавчора лікарі попередили: в Києві він не зіграє через травму пальця, яку отримав під час поєдинку з молодіжною збірною Казахстану. Мабуть, не зіграє завтра й півзахисник Мартін Бергвольд. У першому таймі попереднього матчу він зіткнувся з двома казахами й покинув поле вже на 32-й хвилині.

Традиційно до стану української “молодіжки” головний тренер команди викликав трьох “карпатців” – Богдана Шуста, Максима Фещука та Миколу Іщенка. Напередодні відповідальної гри Богдан Шуст відповів на запитання кореспондента “Газети”. Зауважимо, що львівський голкіпер захищав ворота в першій зустрічі з данцями. Тоді українці програли з рахунком 3:2.

– Як розцінюєте шанси української “молодіжки” в матчі проти данців?

– Шанси завжди бувають. Тренувальний збір ми провели в Сімферополі. Думаю, ці збори повинні дати свої плоди. Молодіжна збірна Данії – непогана команда, з ними можна грати. Звісно, оскільки вони випереджають нас на шість очок, то матимуть психологічну перевагу. Не можемо втрачати очок, позаяк уже й так багато втратили. Тому гратимемо лише на перемогу. Тим паче, що зустрічаємося вдома, де суперникам не потрібно давати жодного шансу на перемогу. Вважаю, ми успішно зіграємо проти данців й не втратимо очок.

– Після перемоги данців над казахами скептики прирекли молодіжну збірну України на провальне завершення відбірного етапу до чемпіонату Європи…

– Як на мене, зарано скептики поставили на нас хрест. Маємо реальні шанси потрапити на чемпіонат Європи. У грі з командою Данії потрібно скоротити відставання від лідерів нашої групи. Боротьба триватиме до останнього відбірного матчу, й завжди залишаються шанси на успіх.

– Як пройшов тренувальний збір у Криму?

– Тренувальним збором цілком задоволенні. Провели товариський поєдинок із командою другої ліги “Кримтеплицею” – перемогли.

– Як розцінюєте власні шанси потрапити в основний склад?

– Мені тяжко говорити про це, позаяк усе залежить від тренерів “молодіжки”. Маємо трьох воротарів, і хто вийде в основному складі, вирішуватимуть наставники.

Гліб Ваколюк

Источник: “Львівська газета”

Новости партнеров

Комментарии: