В “Карпатах” новый гендиректор.

У середу в конференц-залі стадіону “Україна” відбулася прес-конференція за участю керівництва ФК “Карпати”, основними темами якої були створення на базі клубу відкритого акціонерного товариства та представлення нового генерального директора “Карпат” Богдана Федоришина.

За останній рік це вже четвертий гендиректор у львівському клубі. Цього разу почесний президент клубу Петро Димінський, який зізнався, що “помилявся при попередніх призначеннях”, вирішив запропонувати посаду відомому бізнесмену Богдану Федоришину. Нового гендиректора, який займатиметься виключно господарською діяльністю клубу, президент вважає “фахівцем, менеджером і, передусім, порядною людиною”.

Петро Димінський також розповів про нараду за участю голови ЛОДА Петра Олійника, мера Львова Любомира Буняка та голови облради Михайла Сендака, на якій було підписано протокол про наміри щодо створення у Львові “народної команди” ВАТ “ФК “Карпати”. Нардеп висловив сподівання, що це стане доленосним рішенням в історії львівського футболу. Втім, з властивою йому прямотою й відвертістю Петро Петрович зізнався, що “Карпати” йому зараз потрібні, як валіза без ручки: і нести важко, і викинути шкода. “Мені не потрібен футбол при порожніх трибунах. Стадіон має бути заповнений по вінця, а ціна квитків має дорівнювати квитку на концерт Кіркорова…”, – резюмував Димінський.

Тому щоб не виникали питання щодо приватних інтересів, й вирішили створити ВАТ. За взірець робоча група візьме не мало не багато – статут і досвід англійського “Манчестер Юнайтед” та іспанського “Реала”, позаяк в Україні таких клубів не існує. Планується, що частку свого майна у ВАТ внесуть футбольний клуб, обласна й міська влада (на базі власних комунальних підприємств). А 25+1 відсоток акцій – блокуючий пакет – буде розповсюджено серед вболівальників. Бюджет клубу має бути прозорим, а акціонери спільно мають вирішувати питання щодо завдань клубу на сезон і придбань нових гравців. Причому, за словами Димінського, акції будуть надприбутковими і вболівальники намагатимуться придбати їх ще більше.

Богдан Федоришин зазначив, що йому ніколи не були байдужі проблеми львівського футболу. До того ж футболісти свого часу жили в готелі “Богдан”, машини швидкої допомоги обслуговують футбольні матчі, а з Петром Димінським його пов’язує давня співпраця і дружба. До складу ФК “Карпати” увійшла й інноваційна компанія “Богдан”, власником якої є Федоришин. Новий гендиректор “Карпат” заявив, що вже має на замітці певні бізнесові структури, які готові вкласти гроші у львівський клуб. А Петро Димінський навіть повідомив, що вже є два великі закордонні інвестори, які готові співпрацювати з “Карпатами”, проте відмовився назвати їх. Він також повідомив, що клуб випустить книгу, присвячену помаранчевій революції, і позитивно оцінив включення Львова до переліку міст, які є кандидатами на проведення матчів Євро-2012: “Місто може отримати інвестицій на суму більше мільярда – чого за будь-яких інших умов Львів ніколи б не отримав”.

На запитання кореспондента “ВЗ”, чи не затісно буде Богдану Федоришину поряд з людиною з таким крутим норовом, як Димінський, Богдан Іванович посміхнувся: “Я не красуня. Тож сподіваюсь, що ми помістимось на цій кухні…”.

Михайло РОМАНЯК

Источник: газ.”Високий Замок”

Новости партнеров

Комментарии: