Сергей ПЕТРУС: “Футбол – это зрелище, за которое нужно платить”

Головний стадіон краю поступово починає набирати ознак сучасної європейської споруди і дійсно відповідати своєму статусу. Можливо, в майбутньому ми відвідуватимемо в Ужгороді й матчі ЧЄ-2012, якщо УЄФА надасть право їх проведення Україні та Польщі. Натепер реконструкція головних об’єктів стадіону перейшла у завершальну фазу і незабаром матимемо й сучасне освітлення й автоматизований полив полів. Детальніше про хід ремонтних робіт на „Авангарді” дізнався в розмові з новим директором стадіону Сергієм Петрусем.

b>- Сергій Петрович, ваше призначення на посаду директора є другим за останні два роки. Що ж змінилося з того часу, як ви покинули посаду?

– В минулому році наша команда виборола право виступати у вищій лізі чемпіонату України, це поклало додаткові зобов’язання й на дирекцію стадіону – підготувати поле у відповідності до вимог, що ставляться до команд, які виступають в еліті українського футболу. В міру наших сил ми почали над цим працювати. Та в силу різних обставин, амбіцій певних людей, змушений був написати заяву на звільнення. Тепер знову повернувся на посаду директора стадіону. Якщо аналізувати роботу свого попередника Василя Бабича, зазначу, що він продовжив роботу, яка була мною започаткована і певні її обсяги були виконані. Тож тепер головним завдання для мене – довести все це до логічного завершення. А саме до 20 квітня роботи по будівництву і встановленню північної та південної трибун, підігріву, централізованого поливу головного поля та освітлення повинні бути завершені. Хоча маємо й сумний спадок – це 200 тисяч грн. загальних боргів охоронним фірмам, фірмі „Авеста”, заборгованість по заробітній платі та електроенергію. У цьому плані потребуємо допомоги від керівництва області та міста, сподіваємося, що її ми отримаємо.

– Наскільки нове устаткування стадіону відповідає вимогам для команд вищої ліги?

– Скажімо, освітлення нашого стадіону відповідає всім нормам УЄФА. 1200 люксів – така його потужність, що дозволяє нам проводити у вечірній час, навіть поєдинки міжнародного рівня. Встановлення освітлення займалася фірма „Ватра”, котра вже, до речі, має чималий досвід у встановленні освітлювальних приладів на спортивних спорудах – ще в 1980 році під час Олімпійських ігор саме ця організація займалася встановленням освітлення в Талліні, Києві та інших містах.

– Болюче питання для всіх вболівальників команди. З чим пов’язане подорожчання, майже вдвічі, цін на квитки?

– Наведу таке порівняння, що коли йдемо в театр, чи на концерт якогось співака викладаємо й сотні гривень. Футбол – це теж театр, видовище, яке має свою ціну. Та й не може стадіон постійно працювати собі у збиток. У всій країні, як стадіони так і команди не є прибутковими. Але працівники повинні готувати поле як головне так і тренувальні і так, щоб гравці не відчували різницю між першим і другим. А затрати по підготовці полів до гри – відчутні, то й зростання цін на квитки, які б хоч в мінімумі компенсували витрачені кошти, гадаю, закономірним. В майбутньому в нас будуть диференційовані ціни для пенсіонерів – 3 грн, для студентів – 50 % скидка, мас-медійники проходитимуть на „Авангард” по акредитаційних посвідченнях. На північну та південну трибуни квиток коштуватиме 5 грн, на східну й західну – 10 грн, тож кожен вправі вибирати, де йому дивитися футбольний матч.

– Та все ж, якщо б ціни зменшити, гадаю глядачів на трибунах було б більше…

– Не думаю. Особисто відвідую футбольні поєдинки на „Авангарді” з 1980 року і постійно бачу на матчах 2-3 тисячі одних і тих самих людей. Тобто є певна група людей, які підуть на гру улюбленої команди за будь-яку ціну.

– Які побажання у нового-старого директора „Авангарду”?

– Зробити все, щоб команда не відчувала дискомфорту через погані умови, довести до ладу всі поля, привести стадіон у відповідності до олімпійських вимог. Вже тепер стадіон „Авангард” включили в список об’єктів де проводитиметься Кубок Європи з легкої атлетики. Вже й команди з інших країн – Латвії, Словаччини звернулися до нас, щоб провести тут збори своїх легкоатлетичних збірних.

– Чи співпрацюєте з новою владаю області?

– Дуже б хотів зустрітися з новим головою ОДА, а так, найбільше контактую з міським головою. Після останнього домашнього поєдинку з харківським „Металістом” голова обласної ради Микола Андрусь та міський голова Віктор Погорєлов цікавилися станом реконструкції, що не може не радувати, в те що наші керівники не байдужі до стану „Авангарду”. Тож будемо працювати і зробимо стадіон одним з найкращих в країні.

Роман СЕНИШИН

Источник: ФК Закарпатье

Новости партнеров

Комментарии: