Юрий Калитвинцев утверждён главным тренером юношеской сборной Украины

Григорій Суркіс: „Прийняття Комплексної програми розвитку футболу повинно консолідувати зусилля центральних та місцевих органів виконавчої влади”

Таким був лейтмотив сьогоднішнього засідання Виконкому ФФУ, де основним стояло питання про хід реалізації Комплексної програми розвитку футболу на 2004 – 2008 роки, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2004 року № 904, у Дніпропетровській, Херсонській та Кіровоградській областях. З доповідями виступили керівники цих регіональних федерацій А.Павелко, В.Бербенцев та В.Безсмертний. Технічний директор ФФУ В. Заброда зосередив увагу присутніх на тому, що співробітники національної федерації останнім часом детально вивчали всі аспекти роботи з розвитку футболу в Дніпропетровській, Херсонській, Волинській і Кіровоградській областях. За результатами подібних перевірок на місцях було складено довідки з аналізом стану справ у кожному регіоні.

„Зростає рівень гри та інтерес уболівальників до змагань аматорів, на хорошому організаційному рівні і досить масово проходять в областях змагання на призи клубу „Шкіряний м’яч”, а також інші турніри і заходи з розвитку шкільного футболу в областях, – сказав Василь Климович. – Однак найактуальнішою постає загальна проблема для всіх регіонів – відсутність належних умов для розвитку футбольної інфраструктури, невизначеність її фінансового обґрунтування”. Він наголосив, що в цілому прийняття у 2004 році Комплексної програми розвитку футболу, безумовно, відіграло позитивну роль і дало імпульс розбудові футболу передусім в регіонах.

За словами президента ФФУ Григорія Суркіса, прийняття Комплексної програми, безперечно, повинно консолідувати зусилля центральних та місцевих органів виконавчої влади, керівників підприємств та спортивних організацій на розвиток як професіонального, так і аматорського футболу. „Однак надана нам сьогодні інформація свідчить також про те, що не скрізь ставлення до цієї загальнодержавної справи було таким, на яке вона заслуговує. І з цього потрібно зробити відповідні висновки. На жаль, не всі керівники, відповідальні за реалізацію Програми на місцях, врахували зміни у структурі і змісті Програми порівняно з попередньою, складеною на 1997-2002 роки. Особливо це стосується питань фінансування. Так, наприклад, у Дніпропетровській області розпорядженням облдержадміністрації прийнято План заходів щодо розвитку футболу, який майже не визначає конкретних критеріїв і показників результатів виконаної роботи та не має фінансового обґрунтування кожного пункту”, – підкреслив він..

Основна, актуальна для всіх представлених сьогодні регіонів проблема пов’язана зі станом футбольної інфраструктури, обмеженими можливостями в реконструкції та побудові ігрових майданчиків, футбольних полів, стадіонів, приведення їх у відповідність до європейських вимог. На жаль, в нашій країні відчувається великий дефіцит майданчиків, придатних для занять спортом і активного відпочинку розташованих у дворах будинків або на території загальноосвітніх шкіл. І саме брак технічної майстерності, що закладається на ранніх етапах навчання футболу, скажімо у молодшому шкільному віці, позначається на відсутності вітчизняних футболістів екстра-класу.

Члени Виконкому ФФУ заслухали і прийняли до відома інформацію Василя Заброди про створення міжрегіональних центрів розвитку дитячо-юнацького футболу у Львівській, Донецькій, Харківській областях та м. Києві. Затверджено кошторис на проведення заходів центрами на поточний рік, склад Опікунської ради ФФУ з розвитку дитячо-юнацького футболу, до якого увійшли фахівці національної федерації, ПФЛ України, а також керівники регіональних федерацій та професіональних клубів.

Виконком ухвалив рішення, згідно з яким старшим тренером юнацької національної збірної U-15 (1990 р.н.) призначено Юрія Калитвинцева. Також учасники засідання заслухали інформацію президента Асоціації пляжного футболу Сергія Харченка. Підбито підсумки проведення огляду-конкурсу серед регіональних федерацій футболу за 2004 рік. Переможцем конкурсу в І групі стала Федерація футболу Донецької області. Дипломом ІІ ступеня нагороджено Федерацію футболу м. Києва. ІІІ місце посіла Федерація футболу Дніпропетровської області, яка нагороджується дипломом ІІІ ступеня.

У ІІ групі перемогла Івано-Франківська обласна федерація футболу. Дипломом ІІ ступеня нагороджується Федерація футболу Полтавської області. ІІІ місце посіла Федерація футболу Чернігівської області. Переможцем конкурсу в ІІІ групі стала Федерація футболу Сумщини. Дипломом ІІ ступеня нагороджено Кіровоградську обласну федерацію футболу. ІІІ місце посіла Хмельницька обласна федерація футболу.

Переможців нагороджено кубками та дипломами ФФУ І ступеня.

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: