Экс-футболисты «Реала» на Тернопольщине. Как это было (ФОТО)

Великодній Понеділок у львівському аеропорту розпочинався абсолютно буденно. О 6-ій ранку на летовище приземлився літак з Мадрида. Десятки людей проходили усі необхідні пропускні бар’єри і потрапляли в обійми своїх рідних. З-поміж натовпу цих двоє чоловіків, одягнених у темні светри (явно не для української ранкової погоди), спокійно вийшли на вулицю, де на них також чекали. Попереду у приїжджих було два відповідальні, але дуже незвичні дні.

 

Экс-футболисты "Реала" на Тернопольщине. Как это было (ФОТО)

 

***

 

На початку нового тисячоліття Флорентіно Перес, натхненний перемогою на президентських виборах у “Реалі”, виголосив промову, яку згодом розібрали на цитати. Мадридський клуб здійснив один з найгучніших трансферів у історії футболу, переманивши Луїша Фігу з “Барселони”, а також підписав Зінедіна Зідана. Перес вирішив заспокоїти критиків, які закидали новообраному президенту неправильність обраного вектора розвитку клубу: “Ми будуватимемо нашу команду на основі “Зіданів” і “Павонів”. Містер Флорентіно покладався на дві складових успіху: купівля вартісних і якісних футболістів, а також виховання своїх гравців.

 

З того часу власних вихованців клубу (умовних Рауля Міньямбреса, Портільо чи Рауля Браво) почали називати “павонами”. З плином років преса напише, що ці “павони” так і не стали гідним балансом для зіркових новачків і концепція Переса не спрацювала. Висловлювалися думки про те, що Франсіско Павону, на честь якого і було названо ту категорію вихідців із “Кастільї”, просто не пощастило. Мовляв, тавро президента клубу переслідувало захисника і у Мадриді повною мірою він так і не розкрився. Втім Павон до своєї колекції нагород у “Реалі” записав не лише перемогу у Прімері, а й ще кілька трофеїв, головний з яких – Кубок Ліги чемпіонів.

 

[img]https://i.guim.co.uk/img/static/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2015/1/27/1422379694450/8ee1f2cd-9a2e-46ff-ac86-61efe27a7071-2060×1236.jpeg?w=1200&h=630&q=55&auto=format&usm=12&fit=crop&crop=faces,entropy&bm=normal&ba=bottom,left&blend64=aHR0cHM6Ly91cGxvYWRzLmd1aW0uY28udWsvMjAxNi8wNS8yNS9vdmVybGF5LWxvZ28tMTIwMC05MF9vcHQucG5n&s=aac7a23c3f9384b4f3fab7cf7e7f648b[/img]

 

***

 

Брати Переси з дитинства мріяли виступати за улюблений “Реал“. Крок за кроком вони наближалися до мети. Альфонсо та Іван, молодший за брата на чотири роки, таки одягнули футболку провідного клубу столиці. У старшого з Пересів справи пішли краще і він навіть став чемпіоном країни разом з рідною командою. Однак згодом обом довелося шукати щастя за межами Мадрида – Альфонсо став своїм у Севільї, де одягав зелено-білі барви “Бетіса”, а Іван змушений був поїздити не лише по Іспанії. У “Бетісі” в нього справи не пішли, далі було французьке “Бордо“, “Депортиво” та ще кілька іспанських команд. Іван пройшов усі можливі щаблі збірних, втім до головної команди країни таки не добрався, на відміну від старшого брата.

 

***

 

Нині Франсіско Павон та Іван Перес з професійним футболом завершили, однак продовжують займатися улюбленою справою і популяризують рідний клуб у світі. “Свого часу я вже приїжджав у вашу країну. Щоправда, був тоді у Києві. У 2004-му у складі “Реала” я провів весь матч, а ми зіграли з “Динамо” внічию 2:2, – розповідає Павон. – Дуже чекаю на зустріч з дітьми, адже розумію, що це – наше майбутнє. У вихованні немає дрібниць. Діти потребують уваги, належного харчування і турботи. Сподіваюся, що найближчі два дні будуть корисними для нас”. На Франсіско та Івана Переса чекали чотири зупинки на Тернопільщині: Збараж, Зборів, Чортків і Великі Гаї.

 

Экс-футболисты "Реала" на Тернопольщине. Как это было (ФОТО)

 

Позаду залишилися 130 кілометрів і обидва екс-гравці “Реалу” завітали до Тернополя, звідки вирушили у перший пункт своєї подорожі – місто Збараж. Найбільше здивування футболістів очікувало вже з порога. Діти, які очікували на гостей, хором вигукнули “¡Hola!” і потішили приїжджих.

Захід у кожному місті розпочинався з конкурсів із набивання м’яча. За підсумками змагання переможці отримували подарунки. Мабуть, рекордні показники були зафіксовані у Великих Гаях, де два хлопчаки вразили кількістю жонглювань – 106 та 96 разів.

 

Далі на дітей очікувала розминка, а згодом і головне дійство – футбольний матч за участю Павона та Івана Переса, а також місцевих дітлахів. Як би шаблонно і пафосно це не звучало, але іспанці абсолютно щиро зізналися, що отримали, як мінімум, не менше задоволення, ніж діти. Футболісти розповіли, що по-новому відкрили для себе Україну і не очікували на таку теплу зустріч. У дарунок гостям вручили вишиванки.

 

 

Організатори розповідають, що представники “галактікос” постійно розпитували про особливості нашої країни. Зацікавленість в історичних аспектах зумовила необхідність познайомити іноземців з минулим. Тому для Павона та Івана Переса було організовано екскурсію у Збаразький замок, який було збудовано у XVIІ столітті. У Чорткові екс-футболістів вражали вже футбольні будівлі, зокрема стадіон “Харчовик”, що знаходиться у доволі колоритному місці. У середині 90-их на цій арені у першій лізі своїх суперників приймав чортківський “Кристал”.

 

 

“Організацією цієї події займалася Федерація футболу Тернопільської області та місцеве об’єднання Фундація зірок світового футболу “Діти”, – пояснює Голова ФФТО, народний депутат України Тарас Юрик. – Чому саме Павон та Іван Перес? Ми вели переговори з кількома гравцями. Просто ці футболісти знайшли час у своєму щільному графіку і відгукнулися на нашу пропозицію. Перш за все, ми хотіли, щоб до наших дітей приїхали гравці, що представляють відомий клуб”.

 

 

Тарас Юрик розповідає про те, що Павон та Іван Перес відкрили для себе нашу країну і отримали безліч щирих позитивних емоцій. “Я також читаю відгуки батьків у соцмережах. Можу сказати, що потрібний ефект ми отримали – діти прийшли додому і розповіли, що визначилися із майбутньою професією свого життя”, – каже організатор події.

 

 

Ініціатор приїзду мадридців зізнається, що такі заходи матимуть систематичний характер. На Тернопільщину приїжджатимуть не обов’язково саме представники “Реалу“, однак це будуть знані гравці. Наступний схожий візит відомих футболістів за словами Тараса Юрика може відбутися наприкінці літа.

Источник: ПРО ФУТБОЛ

Новости партнеров

Комментарии: