Дерби по-львовски: фанаты vs тренер

Протистояння: тренер — фанати

Вболівальники “Карпат” посварилися з головним тренером

Останні три домашні гри футбольний клуб “Карпати” (Львів) провів без підтримки фан-сектора, про який начувана вся Україна. Враховуючи те, що матчі команди відвідує і без того мало глядачів, грати без дванадцятого гравця — відчутна втрата. І річ тут не в поганій грі команди, як міг подумати дехто з Вас. Львівська тіфозерія оголосила своєрідний страйк головному тренерові “Карпат” Юрію Дячуку-Ставицькому, через його висловлювання про місцевих фанів.

Усе почалося з виїзного матчу “Карпат” із луганською “Зорею”. Як відомо, результат гри для львів’ян був більш ніж незадовільним — 0:4. Але проблеми “Львів ультрас” на цьому не закінчились: у вболівальників не знайшлося коштів, аби повернутись назад додому, і вони, як це прийнято в цілому світі загалом і в Україні зокрема, пішли просити фінансової допомоги в своєї улюбленої команди в особі її головного тренера.

За словами фанатів, Юрій Михайлович, який після такої відчутної поразки перебував не в найкращому настрої, на це звернення відреагував дуже агресивно з використанням безлічі нецензурних висловів. Після чого команда вирушила літаком до Львова, залишивши за півтори тисячі кілометрів від дому десяток своїх палких вболівальників.

На першу ж після інциденту домашню гру “Карпат” (з “Нивою”) вболівальники не з’явилися у звичний для себе шістнадцятий сектор. Після матчу, зібравшись біля автобуса команди, вболівальники почали скандувати “Дячука у відставку!” і посилати тренера львів’ян туди, куди, на їхню думку, він пропонував кілька днів тому піти їм самим. Як виявилося, це лише був початок вистави: коли на публіці з’явився тренер, у нього полетіло щонайменше гривень двадцять дрібною розмінною монетою. Говорили різне: і що це йому зарплата, і що це йому гроші для львівських вболівальників на наступний виїзний матч, і…

На наступний матч (з “Поділлям”) фанати знову не з’явилися, але вивісили червоний банер: “Нехай Дячук тренує, а беркут вболіває”. Є підозра, що саме цей неоднозначний напис і став причиною телевізійного інтерв’ю Михайла Юрійовича, де він називає львівську інчаду залежними від алкоголю людьми.

Цікаво, що тут же виявився ще новий факт із Луганська: начебто львівські вболівальники о п’ятій ранку прийшли до готелю, де відпочивала команда, і просили їсти. Цю заяву фанати спростували, пославшись на те, що в цей час вони тільки ступили ногою з вагону потяга на східні землі.

Третя домашня гра (з “Динамо-2”). До старого банера додається новий: “Геть фізрука!” А підтримки з сектора номер шістнадцять все ще не чути. Зате цього разу вистава одним банером не закінчується. Як тільки Дячук-Ставицький виходить на вулицю із післяматчевої прес-конференції, в нього летить десяток яєць… У ціль жодне з них так і не влучило. Хоча один висновок з артобстрілу я можу зробити: розбите яйце на міліцейській формі виглядає не так уже й й погано.

Досяг цей конфлікт свого апогею чи наступного разу фанати видумають щось нове –ще побачимо. Єдине, чого вони вимагають від тренера — привселюдного вибачення за свої слова, які він казав і в Луганську, і в інтерв’ю.

Невже незабаром львівський глядач йтиме на стадіон не заради футболу, а щоб побачити чергову серію нового серіалу “Тренер проти фанатів”?

Віталій ЗЕМЛЯНКО

Источник: газета “ПОСТУП”

Новости партнеров

Комментарии: