ФФУ принесло извинения Посольству Сербии и Черногории в Украине

Національна федерація глибоко стурбована висловлюваннями головного тренера ФК „Волинь” Луцьк В.Кварцяного на післяматчевій прес-конференції чергового туру чемпіонату України „Металург” Донецьк – „Волинь” Луцьк. У зв’язку з цим Федерація футболу України направила листа за підписом президента ФФУ Григорія Суркіс на адресу Надзвичайного та Повноважного Посла Сербії і Чорногорії в Україні пана Горана АЛЕКСИЧА. Наводимо вашій увазі повний текст листа.

Ваша Високоповажносте, пане Посол!

Федерація футболу України висловлює свою повагу вельмишановному Посольству Сербії і Чорногорії в Україні та у відповідь на Ваш лист від 13 травня 2005 року повідомлює про таке.

Наші країни розділяють сотні кілометрів, але добре відома культурна та історична близькість між українським та сербським народами. Минуло лише декілька днів від річниці великої перемоги над фашизмом. Наші народи пліч-о-пліч вели боротьбу за майбутнє 60 років тому. Й сьогодні нас об’єднують тісні політичні, економічні та культурні зв’язки. Футбол відіграє помітну роль в процесі розвитку двосторонніх дружніх стосунків між нашими державами, які приносять велику користь.

Федерація футболу України засуджує висловлювання головного тренера футбольного клубу „Волинь” Луцьк Віталія КВАРЦЯНОГО на адресу сербського народу. Футбольною громадськістю України така заява сприймається як абсолютно необґрунтована грубість та відверте хамство, що заслуговує не тільки на суворе дисциплінарне покарання в рамках Дисциплінарного регламенту ФФУ, а й на широкий громадський осуд.

За короткий час, що минув після виголошення тренером образливих висловлювань, федерація отримала численні дзвінки та звернення від гравців, й не тільки сербських, тренерів, фахівців футболу, вболівальників та журналістів, які глибоко обурені такою поведінкою наставника. На наш погляд, дії тренера кидають тінь на весь вітчизняний футбол та міжнародний авторитет України.

11 травня цього року відбулося засідання Бюро Професіональної футбольної ліги України, на якому було розглянуто вищезгадану заяву пана Кварцяного. Бюро ПФЛ своїм рішенням дискваліфікувало тренера ФК „Волинь” Луцьк до кінця сезону та наклало на клуб великий грошовий штраф. Водночас Віталія Кварцяного попереджено про те, що у разі повторних висловлювань, що компрометують вітчизняний футбол та країну в цілому, йому загрожує довічне відлучення від футболу. 13 травня Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ на засіданні затвердив рішення Бюро ПФЛ, яке набрало, таким чином, юридичну силу.

Ми щиро жалкуємо з приводу цього прикрого інциденту. В свою чергу Пан Кварцяний 12 травня 2005 року в ефірі телевізійного каналу „Новий”, у програмі „Швидкий гол”, вибачився у зв’язку із заявою 8 травня.

Висловлюємо велику повагу до Вашої країни та гостинного народу Сербії і Чорногорії. Сподіваємося на продовження наших дружніх стосунків та плідну участь в цьому важливому процесі футбольної громадськості обох країн.

З повагою,

Ф Ф У

Григорій СУРКІС

Президент

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: