Олег Лужный всё ещё надеется спасти “Венту” от краха

Латвійський клуб “Вента”, граючим тренером якого є українець Олег Лужний, ніяк не може знайти шляхів подолання фінансової кризи. Напередодні чергового туру чемпіонату Латвії адміністрація команди ледве вмовила вісьмох гравців вийти на тренування, яке було першим упродовж останніх двох тижнів.

У період зимового міжсезоння керівництво латвійської “Венти” здивувало футбольний світ гучними придбаннями та деклараціями про створення боєздатної команди, яка могла б на рівних конкурувати з європейськими грандами. Бюджет клубу, за словами його керівництва, становив сім мільйонів євро, що в декілька разів перевищує бюджет іменитого латвійського “Сконто”. Грандіозний проект, який здивував не лише громадськість Латвії, а і Європи, тривав недовго. Нещодавно стало відомо, що “Вента” перебуває на межі фінансового краху, а імениті гравці роз’їжджаються. У розмові з кореспондентом “Газети” граючий тренер “Венти” Олег Лужний повідомив, що клуб заборгував зарплатню гравцям ще від початку сезону. Тому такі відомі футболісти, як Олександр Хацкевич, Юрій Беньо, Мацей Налєпа, та тренер Володимир Журавчак уже покинули команду. Колишні “карпатівці” наразі перебувають у Львові, а Юрій Беньо навіть підтримує форму в стані “зелено-білих”. Покинув команду й Олег Лужний. Наразі він у Лондоні. Напередодні чергового туру чемпіонату Латвії виконувач обов’язків головного тренера “Венти” Віктор Нестеренко висловив сумніви з приводу того, що йому вдасться зібрати на гру одинадцятьох футболістів. За декого з гравців, придбаних узимку, “Вента” не має змоги оплатити оренду, а хтось просто накивав п’ятами, мотивуючи втечу заборгованістю із зарплатні. Віктор Нестеренко заявив латвійському сайту sportsnews.lv про те, що наступний матч може виявитися для “Венти” останнім.

Тим часом дубль “Венти” вже вийшов із чемпіонату першої ліги першості Латвії. Це зроблено через недостатню кількість гравців.

Олег Лужний запевнив кореспондента “Газети”, що до кінця цього тижня питання фінансування “Венти” повинні вирішити, а нині тривають переговори з потенційним інвестором. За словами Олега Романовича, тільки-но виплатять заборгованість, футболісти повернуться в команду. Очікуючи розв’язки ситуації довкола “Венти”, Олег Лужний уже отримав кілька пропозицій щодо працевлаштування. Однак український футболіст не хоче загадувати наперед і пообіцяв розповісти “Газеті” про свої плани через декілька днів.

Гліб Ваколюк

Источник: “Львівська газета”

Новости партнеров

Комментарии: