Сергей РЕБРОВ: “Хочу вернуться в “Динамо” и играть в тот футбол, в который играл раньше”

       Цими днями інтернет-видання розповсюдили новину про те, що відомий український футболіст Сергій Ребров веде переговори з президентом “Динамо” (Київ) Ігорем Суркісом. Темою перемовин є повернення Сергія в київський клуб.

       Після закінчення нинішнього сезону в Англії Ребров стане вільним агентом, незалежно від того, вийде “Вест Гем” у Прем’єр-лігу чи ні. Отож він може самостійно вирішувати свою подальшу долю. “Газета” попросила самого Сергія Реброва прокоментувати чутки про його повернення.

       – Такі переговори тривають, – зазначив футболіст. – Я завжди говорив, що хочу повернутися в Київ. Можливо, нині в мене чи не найкращий шанс знову потрапити в “Динамо”.

       – Коли завершаться переговори з Ігорем Суркісом?

       – Коли закінчиться сезон тут, в Англії, тоді буде відомо і мою долю. Адже контракт із “Вест Гемом” укладено за системою “1+3”, і “плюс три” буде лише з моєї згоди. Доки сезон не завершився, не можу сказати нічого, крім того, що вже повідомив.

       – Мабуть, на ваше рішення про перехід у київське “Динамо” вплине те, чи вийде “Вест Гем” в елітний дивізіон?

       – Не зовсім, хоча, не приховуватиму, це важливий фактор. Хотілося б спробувати власні сили у Прем’єр-лізі. А той чемпіонат, де ми граємо тепер, сповідує не мій футбол. Хотів би зауважити, що як таких переговорів із “Динамо” не веду, оскільки вже все зрозуміло: я хочу грати за київський клуб, а Ігор Суркіс хоче мене бачити там. Просто наприкінці сезону маю поговорити з керівництвом “Вест Гема” та вирішити остаточно.

       – Від кого надходила ініціатива щодо вашого повернення в київське “Динамо” – від вас чи Ігоря Суркіса?

       – Я сам звернувся до Ігоря Михайловича. Київське “Динамо” завжди мене цікавило – коли переїздив у Туреччину, коли укладав угоду з “Вест Гемом”. Але, на жаль, тоді належав “Тоттенгему”. На будь-який запит керівництво мого колишнього англійського клубу завжди просило за мене доволі значну суму. Я розумів, що ця цифра є неприйнятною, тому не міг перейти в “Динамо”. А тепер я є вільним агентом, тому зателефонував Ігореві Михайловичу та запитав, чи цікавиться він мною.

       – Говорячи про те, що вам не підходить той чемпіонат, де нині граєте, мали на увазі його рівень чи манеру гри?

       – В Україні не бачать, як грають у першій лізі англійського чемпіонату. Здебільшого – в “довгі м’ячі”, ніхто не пасує, форварди зазвичай величезних розмірів. Декотрі команди пробують грати в пас, навіть ми інколи намагаємося робити це, але не завжди вдається. На жаль, тренер чомусь завжди ставить мене на позицію крайнього півзахисника. Я сам бачу, що не можу грати на ній. Через це не задоволений власними діями. Вважаю, що це не мій чемпіонат. Якщо “Вест Гем” залишиться в першій лізі, навряд чи тут зостануся.

       – На початку сезону тренер “Вест Гема” дуже радів, що клуб уклав контракт із вами. Однак схоже на те, що у вас дещо не склалися стосунки з наставником, адже, як ви вже казали, граєте не на своїй позиції, часто не виходите на поле в основі…

       – В основному складі провів багато матчів. А от чому тренер ставить мене на цю позицію, не знаю. Спершу він говорив, що буду нападником. Проте у “Вест Гемі” лише двічі грав у нападі, й саме в тих поєдинках забив гол. Ні мені, ні вболівальникам не зрозуміло, чому мене ставлять у півзахист. Хоча, можливо, є пояснення цьому: наші нападники багато забивають, тому немає сенсу міняти їх. Два місяці тому я був на тривалому лікарняному. Але тепер у чудовій формі.

       – Окрім київського “Динамо”, маєте ще варіанти працевлаштування?

       – Повторюю, завжди прагнув повернутися в “Динамо”. Про це я сказав своєму агентові. Хочу повернутися до Києва і грати в той футбол, у який грав колись, перед тими вболівальниками, які мене пам’ятають. Хоча розумію: багато хто вважає, нібито Сергій Ребров чимало пропустив, не надто часто грав за “Вест Хем”. Але мені здається, що потрібно повертатися в команду, для якої я зробив чимало. З розмови з Ігорем Михайловичем зрозумів: він справді вірить у мене, а це для мене дуже важливо.

       – Ви спостерігаєте за виступами київського “Динамо” в чемпіонаті України?

       – Так, завжди намагаюся стежити за “Динамо”. Дуже радію за Йожефа Сабо, якому вдалося все нормалізувати. Дивився всі ігри киян. У принципі, команда дуже сильна. Я знаю, куди йду – це моя Батьківщина, той футбол, в який грав раніше. Що головне – вмію грати в такий футбол. Просто нині інші партнери. Не кажу, що це питання вже вирішено, але хочу повернутися в “Динамо” і тренуватися в Йожефа Йожефовича. Так, він трішки запальний. Але, пригадуючи ті часи, коли працював під його керівництвом, знаю, що він дуже любить футбол. А те, що демонструє свої емоції на тренерській лаві, на прес-конференціях чи в роздягальні, – це лише від любові до цього виду спорту. Дехто робить це поза об’єктивами камер, але Йожефові Сабо так не вдається.

       – Що ви можете сказати про ймовірних конкурентів за місце в основі “Динамо” – нападників команди?

       – Дехто вважає, що, повернувшись у цей клуб, вимагатиму місця в основі. Розумію, що в Києві теж потрібно боротися за присутність у першому складі. “Динамо” має у своєму розпорядженні багато висококваліфікованих гравців атаки. Але я повертаюся додому, гратиму для своїх уболівальників у свій футбол. Наразі не думаю про конкуренцію. Знаю, що “Динамо” і без мене добре укомплектоване. Але, повторюю, хочу грати у свій футбол, а як удасться – покаже час. Про це можна говорити, коли все вирішиться.

       – Крім “Динамо”, не розглядаєте пропозицій від інших українських клубів?

       – Ні, крім київського клубу, в Україні не гратиму за жоден інший.

       – Нині футболісти “Динамо” нарікають на психологічні проблеми, пов’язані з тим, що виникла незрозуміла ситуація з акціонерами клубу. Вони стверджують: важко демонструвати гарні результати, не маючи впевненості в майбутньому. Ця ситуація вас не турбує?

       – Майбутнє київського “Динамо” завжди світле. Те, що нині щось відбувається з акціями клубу, не є справою футболістів. Звісно, всім неприємно. Вважаю, що брати Суркіси зробили для українського футболу неоціненний вклад. Пригадую ті часи, коли “Динамо” повністю заклали. Достеменно знаю, що тоді відбувалося в клубі та що брати Суркіси зробили для нього й узагалі для вітчизняного футболу. Мені неприємно чути з новин по телевізору про те, що відбувається з “Динамо”. Не знаю всіх тонкощів скандалу, але завжди буду на боці братів Суркісів. Вони зробили для українського футболу дуже багато корисного.

Розмовляв Гліб Ваколюк

Источник: “Львівська газета”

Новости партнеров

Комментарии: