Виктор ПРОКОПЕНКО: “У нас, в футболе, принято так: кто что хочет, то и говорит”

       У вчорашньому числі “Газета” повідомляла про те, що головний тренер київського “Динамо” Йожеф Сабо вкотре “відзначився” своєю заявою. Цього разу наставник столичної футбольної команди критично висловився щодо гри донецьких “Шахтаря” та “Металурга”, назвавши її “фарсом”, і натякнув на договірний характер двобою.

       Із проханням прокоментувати слова Йожефа Сабо ми звернулися до спортивного директора “Шахтаря” Віктора Прокопенка.

       – Йожеф Йожефович – доволі імпульсивний, що думає, те й верзе, – зазначив Віктор Прокопенко. – Кожна людина має право на власний погляд. Якщо йому так здається, то що тут удієш? Вони обіграли донецький “Металург”, а ми, на його думку, не можемо цього зробити. За такою логікою, “Динамо” сильніше за “Шахтар”. Це потрібно довести. Хто сильніший, той і стане чемпіоном. Щодо цих висловлювань, то мені не личить виховувати його. Якщо Йожеф Сабо має таку думку, то нехай при ній залишається. А я маю власну позицію.

       – Йожеф Сабо натякнув на те, що донецькі команди – “Шахтар” і “Металург” – влаштовують договірні матчі. А це, мабуть, удар по репутації клубу. Чи не вважаєте ви, що необхідно вживати якихось заходів, аби відновити її?

       – Ми вже дали відповідь на ці звинувачення. “Металург” і “Шахтар” уже висловили думки стосовно цієї ситуації.

       – Чи не вважаєте ви, що Йожефа Сабо мають покарати відповідні футбольні інстанції?

       – Ну, в принципі, так мало б статися. Адже звинувачення мають ґрунтуватися на доказах. Якщо схожа ситуація виникає в іншій галузі, а не у футболі, то передбачено відповідальність за такі висловлювання. А в нас, у футболі, заведено так: хто що хоче, те й говорить. Ось така незрозуміла демократія. Потрібно відповідати за свої слова. В цьому я переконаний.

       – Які у вас стосунки з Йожефом Йожефовичем? Чи не розмовляли ви з ним після цього інциденту?

       – У нас із ним нормальні взаємини. Після цього інциденту не мав нагоди з ним поспілкуватися. Він був талановитим футболістом і є гарним тренером. А те, що дозволяє собі таке говорити? Напевне, всі не можуть бути однаковими, потрібно сприймати його таким, яким він є. Але все одно, повторюю, за свої слова потрібно відповідати.

       – Який настрій у вас і в команди напередодні фіналу Кубка України? Чи всі футболісти основного складу “Шахтаря” перебувають в оптимальній формі?

       – Настрій у мене завжди бойовий. У нас практично всі гравці основного складу здорові, готуються до фінального двобою.

       – Наскільки важливим для “гірників” є цей трофей і чи команда викладатиметься в цьому поєдинку на всі сто відсотків?

       – Звісно, команда викладатиметься, навіть на всі двісті відсотків. Ми завжди докладаємо максимум зусиль, аби досягнути перемоги, тим паче у грі за Кубок України.

       – “Гірники” викладатимуться “на двісті відсотків”, тому що це гра за Кубок України чи через принциповість зустрічей із “Динамо”?

       – Для нас важливий трофей – Кубок України. Тому у фіналі цих змагань із будь-яким суперником “Шахтар” докладатиме максимальних зусиль. А цього разу “гостроти” матчу додаватиме і те, що нам протистоятиме київське “Динамо”.

       – Скільки донецьких уболівальників підтримуватиме “Шахтар” безпосередньо в Києві?

       – Заявок дуже багато. Плануємо, що у столицю з Донецька приїде 20 тисяч уболівальників, які підтримуватимуть улюблену команду. Охочих було значно більше. Але забракло автобусів, потягів і літаків. Через транспортні проблеми довелося обмежити їхню кількість до 20 тисяч.

       – Незабаром завершиться чемпіонат України й розпочнеться пора трансферів. Ви вже заявляли про те, що в “Шахтарі” з’являться новобранці. Можете розповісти докладніше?

       – Бажання підсилитися має кожна команда, яка прагне досягнути гарних результатів. Ми теж хочемо придбати декількох виконавців. Однак наразі нічого не можу сказати конкретно, тому що триває робота в цьому напрямі, а оприлюднення певної інформації може зашкодити їй. Скажу лише, що ми ведемо переговори з деякими серйозними гравцями і в Україні, й за кордоном. Думаю, наприкінці сезону повідомимо про свої придбання. А вони обов’язково будуть.

       – А якихось кадрових втрат “Шахтар” зазнає?

       – Звісно, будуть і втрати. Це закономірний процес для будь-якої команди. Декого з гравців виставимо на трансфер. Їхні прізвища теж озвучимо наприкінці сезону.

       – Відомий футбольний агент з Англії Ендрю Блоксейдж в одному з інтерв’ю заявив, що незабаром Анатолій Тимощук перейде в один із провідних європейських клубів. Наскільки правдива ця інформація?

       – Цього питання ще не вирішено. Наразі невідомо, куди він перейде.

       – А за яку суму донецький “Шахтар” готовий відпустити Тимощука?

       – Цього не можу вам сказати, оскільки це комерційна таємниця.

Розмовляв Гліб Ваколюк

Источник: “Львівська газета”

Новости партнеров

Комментарии: