Степан МАТВИИВ: “Если будут серьёзные задания, вероятно, откликнусь на приглашение поработать в “Карпатах”

Cьогодні львівські “Карпати” проведуть черговий матч у рамках першості України з футболу серед команд першої ліги. Суперником “зелено-білих” стане київський ЦСКА.

За інформацією “Газети”, за перебігом двобою спостерігатиме Степан Матвіїв, який нині очолює вищоліговий “Борисфен”. Зазначимо, вже відомо, що в наступному сезоні серед еліти українського футболу бориспільської команди не буде. У всеукраїнських засобах масової інформації пролунало, що Степан Матвіїв є кандидатом на посаду головного тренера львівських “Карпат”. Про те, наскільки ця інформація є правдивою, “Газета” поцікавилася в самого пана Матвіїва.

– Як то кажуть, диму без вогню не буває, – відповів Степан Матвіїв на запитання стосовно його переходу у львівські “Карпати”. – Але конкретної розмови з керівництвом клубу в нас ще не було.

– Як нам відомо, ви все-таки зустрічалися з почесним президентом ФК “Карпати” Петром Димінським під час одного з матчів за участю “зелено-білих”…

– Справді, я відвідав гру “Карпати” – “Нафком” у Броварах. Ми з Петром Петровичем вели бесіду про футбол, про “Карпати”. Але не провадили переговорів стосовно мого переходу у Львів.

– А ви маєте бажання очолити “Карпати”?

– Звісно, таке запрошення було б доволі привабливим. Як ви знаєте, я виходець із Західної України, народився у Стрию. Якщо буде конкретна пропозиція від пана Димінського, то розгляну її. Для мене велике значення має завдання, поставлене перед командою. Одна річ, якщо буде поставлено завдання вийти у вищу лігу, а зовсім інша – просто грати, аби грати. Якщо будуть серйозні завдання, мабуть, відгукнуся на запрошення попрацювати в “Карпатах”.

– Ви вже не бачите власного майбутнього в “Борисфені”?

– Наразі не можу сказати, що покидаю “Борисфен”. У нас попереду ще дві гри. До завершення цього чемпіонату в мене є чинним контракт із бориспільським клубом, тому мушу виконувати свої зобов’язання перед “Борисфеном”.

– Окрім “Карпат”, вами цікавляться функціонери з інших клубів?

– Я отримав пропозицію з Дніпропетровська та донецького “Металурга”. Але конкретних переговорів ще не відбулося, позаяк усі чекають на завершення сезону. Ближче до 19 червня почнуться чіткі розмови з цього приводу. Нині, повторюю, я є головним тренером “Борисфена”. Мене ніхто не звільняв із цієї посади. Тож надалі працюю в цій команді. Чесно кажучи, навіть не знаю, звідки взялася інформація, що я покидаю цей клуб.

– Яке у вас враження від “Карпат”?

– Добротна команда. Є кваліфіковані футболісти, які відповідають рівню вищої ліги. Думаю, що “Карпати” не заслуговують грати в першій лізі. Це головна команда Галичини зі славними традиціями. Як на мене, “зелено-білі” заслуговують не лише на те, щоб грати у вищій лізі. Вони повинні бути елітою українського футболу.

– Якщо вам усе-таки запропонують очолити “Карпати”, ви наполягатимете на придбанні нових гравців чи вважаєте, що теперішньому складу “зелено-білих” під силу вирішувати найвищі завдання?

– Безумовно, деякі позиції потрібно буде підсилювати, оскільки маю власне бачення гри. Зокрема, практикую зонну оборону. Це прогресивний футбол, у який нині грають провідні клуби світу. Ротація кадрів повинна відбуватися, і селекція не має закінчуватися. В команду мають входити нові люди. Її кістяк потрібно формувати з вихідців із Західної України. У “Борисфені” я поставив вимогу перед президентом клубу, яка полягала в тому, що в команді гратимуть лише українці. Федерація футболу України правильно оцінила ситуацію та вводить квоту на легіонерів. Ви ж знаєте, що в “Шахтарі” та “Динамо” дуже багато іноземних гравців. Декотрі легіонери не виправдовують затрачених на них коштів. Необхідно працювати зі своїми кадрами. Як на мене, в національному чемпіонаті повинні грати свої футболісти. У нас уже виникла проблема з національною командою – гравцям основи не має заміни, позаяк молоді не дають розкрити свій талант.

Гліб Ваколюк

Источник: “Львівська газета”

Новости партнеров

Комментарии: