Мирон МАРКЕВИЧ: «Почуваюсь добре, готовий прийняти клуб»

Після перемоги у 28-му турі над “Ворсклою” головний тренер харківського “Металіста” Олександр Заваров заявив про свою відставку з посади наставника клубу після завершення сезону.

За інформацією харківських мас-медіа, зараз є три кандидати на місце на тренерській лаві “Металіста”: львів’янин Мирон Маркевич (працював у “Волині”, “Карпатах”, “Кривбасі”, запорізькому “Металурзі”), киянин Микола Павлов (“Дніпро”, “Динамо”, “Іллічівець”) та теперішній наставник “Чорноморця” Семен Альтман. Утім, почесний президент ФК “Металіст” Олександр Ярославський не виключає можливості появи на тренерській лаві клубу й іноземця. Але відомо одне: перед новим наставником клубу стоятимуть значно вищі завдання, ніж перед Заваровим.

За додатковою інформацією ми звернулись до заслуженого тренера України Мирона Маркевича. Цікаво, що наш телефонний дзвінок застав Мирона Богдановича у дорозі.

– Наразі не можу підтвердити вам інформації про ймовірність мого працевлаштування у Харкові. Хоча попередні розмови з керівництвом “Металіста” у мене були, – сказав Мирон Маркевич. – Щось конкретніше можу розповісти лише за кілька днів.

– У Львові на матчі з ЦСКА був присутній тренер “Борисфена” Степан Матвіїв. Як ви ставитесь до ймовірної зміни тренера в “Карпатах”?

– Я взагалі не хотів би давати якихось коментарів стосовно львівських “Карпат”. Зізнаюсь чесно, що жодного разу не був на поєдинку львівського клубу відтоді, як пішов з команди.

– Торік перед відходом з команди ви спочатку лягли у лікарню, а влітку на вас було вчинено розбійний напад. Як ви зараз почуваєтесь?

– Почуваюсь чудово: граю у футбол, міні-футбол, бігаю, роблю зарядку, тобто жодних проблем зі здоров’ям не маю. Займаюсь з дітьми у своїй школі, старші юнаки грають у першості України, а до Дня Незалежності готуємось провести футбольний турнір.

– Тобто готові прийняти футбольний клуб?

– Готуюсь, а як воно вийде – час покаже.

– В якому стані зараз перебуває слідство за фактом розбійного нападу на вас?

– Практично вже вся злочинна група перебуває під вартою. Адже я не був єдиним потерпілим, просто на мені їхні діяння закінчились.

– Мироне Богдановичу, чи можете ви припустити у цьому нападі якийсь “футбольний слід”. Адже відомо, що підозрюваних схопили у Кривому Розі?..

– Мені важко сказати, триває слідство. Я кілька разів під час слідства бачив цих людей, які вчинили напад. Раніше я з ними не зустрічався. Але зрозуміло, що це звичайні виконавці. А замовників ще потрібно шукати…

Михайло РОМАНЯК

Источник: “Высокий замок”

Новости партнеров

Комментарии: