ЗВЕРНЕННЯ до керівників та редакційних колективів електронних і друкованих засобів масової інформації України


Шановні друзі! Нам випав унікальний шанс прославити Україну і ще більше сприяти її інтеграції до Європейського Союзу, підвищенню іміджу на континенті та в світі.

16 травня 2005 року Президент України Віктор Ющенко підписав Указ “Про невідкладні заходи з підготовки України до участі в тендері на право проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні та Республіці Польща”. На рівні Кабінету Міністрів України визначено робочу групу, яка займається цим напрямом. Згідно з Указом український уряд повинен вжити всіх необхідних заходів, щоб на першому етапі кандидатура України і Польщі потрапила до трійки претендентів. Роботу з підготовки та участі в тендері відповідно до Указу Президента України покладено на “Організаційний комітет з підготовки та участі спортсменів України в Олімпійських та Паралімпійських іграх, Всесвітніх Універсіадах”, який за посадою очолює Прем’єр-міністр України.

Кабінет Міністрів України спільно з національною федерацією футболу та Виконавчою дирекцією з організації заявки на Євро-2012 уже провели чималу відповідну роботу до участі в тендері.

28 квітня 2005 року відбулося засідання робочої групи з організації роботи щодо підготовки України до участі у тендері за право проведення в Україні та Республіці Польща фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, яку очолює Віце-прем’єр-міністр України Микола Томенко. Заступниками голови призначено Юрія Павленка, Міністра у справах молоді та спорту України, і Григорія Суркіса, президента Федерації футболу України, народного депутата України, члена Виконавчого комітету УЄФА. До складу робочої групи ввійшли представники відповідних міністерств та відомств.

На засіданні робочої групи прийнято рішення затвердити переможцями конкурсу з організації роботи щодо участі України в тендері УЄФА на право проведення в Україні та Республіці Польща фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу місто Київ, Дніпропетровську, Донецьку, Київську, Львівську, Одеську та Харківську області. Ще раніше відбулося спільне засідання робочих груп ФФУ та Польської футбольної асоціації, за підсумками якого підписано “Угоду про співробітництво щодо участі в тендері УЄФА на право проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу”.

Для належної підготовки тендерної документації Виконавчою дирекцією створено консорціум у складі компаній ProMarketing, яка здійснює загальне керівництво проектом та проводить маркетингові дослідження, KPMG, що входить до так званої “великої п’ятірки” міжнародних аудиторських компаній світу, та Baker&McKenzie, міжнародної правничої компанії. Для проведення опитування громадської думки щодо підтримки в Україні і Польщі фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу залучено компанію CIU.

Щойно група працівників Виконавчої дирекції Федерації футболу України з підготовки і проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу побувала в Донецькій, Дніпропетровській, Львівській та Харківській областях з метою надання практичної допомоги у підготовці документів до тендеру УЄФА.

У ході візиту до зазначених областей її представники мали змогу ознайомитися з інфраструктурою регіонів, в тому числі спортивною, взяли участь у нарадах в обласних державних адміністраціях, на яких було розглянуто практичні питання, а саме: склад робочих груп, роль місцевих органів виконавчої влади стосовно спільної участі України та Республіки Польща в тендері УЄФА, стан інфраструктури областей.

Зараз Міністерство України у справах молоді та спорту разом з Федерацією футболу України, польським урядом і футбольною асоціацією відпрацьовують остаточний варіант досьє спільної заявки України і Республіки Польща. Неодмінною умовою участі в тендері УЄФА є підтримка населення двох країн. До співпраці залучаються і висловлюють свою підтримку відомі політики, спортсмени, футболісти, артисти. Це насамперед Андрій Шевченко, володар “Золотого м’яча-2004”, кращий футболіст Європи, Сергій Бубка – багаторазовий олімпійський чемпіон, член Міжнародного олімпійського комітету, Руслана Лижичко – переможниця пісенного конкурсу “Євробачення-2004”, відомі в світі боксери Віталій та Володимир Клички та багато інших.

На користь кандидатури України і Польщі свідчить чітке проведення у місті Києві значних спортивних і культурних заходів: чемпіонатів Європи з важкої атлетики, художньої гімнастики, пісенного конкурсу “Євробачення-2005”, 2-ї Асамблеї європейських атлетів, де брали участь поважні гості – почесний президент МОК Хуан Антоніо Самаранч, члени МОК – президент Європейського олімпійського комітету Маріо Песканте і генеральний секретар ЄОК Патрік Хікі, які на зустрічі з Президентом України одностайно підтримали цю ідею та високо оцінили наші шанси на перемогу. Отже, заходи, які вже проведено, і заплановані кроки сповнюють нас надії та оптимізму на успішне вирішення питання на нашу користь. Адже Україна і Польща – серце Європи. Наші народи, які разом становлять 85 млн. осіб, об’єднані спільними християнськими коренями і слов’янською гостинністю, знаною у всьому світі. Нагадаємо, що спорт, футбол об’єднує людей. А це поліпшує наші стосунки з європейським суспільством на міжособистісному рівні, що прискорить досягнення стратегічної мети України – вступу до Євросоюзу. Проведення фінальної частини Євро-2012 стане корисним для всієї країни. Значно поліпшиться стан соціальної та спортивної інфраструктури, готелів, автошляхів, аеропортів, розвиток туризму, в державу буде залучено багатомільярдні інвестиції, створено нові робочі місця.

Ми хочемо, можемо і бачимо, як це зробити. І не слід боятися сьогоднішніх недоліків. Щоб нас визнали рівними, треба бути і вправними господарями. І саме для цього нам потрібно змагатися за проведення фіналу Євро-2012. Звертаємося до представників засобів масової інформації з проханням стати повноправними учасниками цього процесу, забезпечити повномасштабне висвітлення перебігу підготовки і подання тендерної документації, що сприятиме формуванню позитивного іміджу та дозволить вирішити проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні і Польщі.

Федерація футболу України, Виконавча дирекція з підготовки і проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні та Польщі

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: