Дальнейшую судьбу арбитра и его ассистента матча “Шахтер” – “Днепр” будет решать Атестационная комисия

Минулої п’ятниці відбулося чергове засідання Контрольно дисциплінарного комітету ФФУ, де найбільш резонансним стало обговорення подання Комітету арбітрів та Інспекторського комітету ФФУ стосовно арбітражу матчу чергового туру між донецьким „Шахтарем” та дніпропетровським „Дніпром”, в якому господарі здобули переконливу перемогу з рахунком 2:0.

Як виявилося головний арбітр Сергій Дзюба припустився у зустрічі серйозних помилок, через що отримав дискваліфікацію разом із асистентом арбітра О.Кислюком та інспектором зустрічі В.Стародубовим.

Віктор Дердо повідомив прес-службі ФФУ, що до Експертної комісії ФФУ надійшла апеляція на арбітраж вищезазначеного матчу від футбольного клубу „Дніпро” з проханням розглянути саме ці три моменти. „Ми отримали рішення Експертної комісії, а також ще раз переглянули запис зустрічі. Комітет арбітрів вкрай занепокоєний наявністю грубих помилок у грі. Тим більше ці епізоди не були важкими і проблематичними, але арбітр та асистент арбітра не змогли їх адекватно оцінити, прийнявши невірні рішення. Зважаючи на обраний курс комітету із забезпечення якісного арбітражу, ми надали на розгляд Контрольно дисциплінарного комітету рішення про недоцільність подальшого проведення матчів вищої ліги Дзюбою та Кислюком, які після обговорення були підтримані його членами”.

За поясненнями прес-служба ФФУ звернулася до голови Контрольно дисциплінарного комітету ФФУ Стефана Решко.

– Згідно з рішення Комітету арбітрів ФФУ, який надійшов на розгляд КДК, – зазначив Стефан Михайлович. – арбітраж матчу „Шахтар” – „Дніпро” арбітром С. Дзюбою та О.Кислюком визнано неякісним. Було припущено низку помилок під час незарахування взяття воріт на 11-й хвилині матчу донецької команди; неправильно призначено пенальті на 12-й хвилині у ворота „Дніпра”; не призначено пенальті у ворота „Шахтаря” на 44-й хвилині. Згідно з Дисциплінарними правилами ФФУ помилки носили характер таких, що вплинули на перебіг подій у матчі та на його підсумковий результат. Зважаючи на Дисциплінарні правила, аргументи Комітету арбітрів та на те, що Сергій Дзюба за аналогічні помилки в минулому піддавався санкціям було підтримано рішення комітету. Члени КДК одноголосно проголосували за його ухвалення.

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: