На турнире памяти Лобановского примут участие основные составы сборных Украины, Сербии Израиля и Польши

Виконком ФФУ затвердив Регламент турніру пам’яті Валерія Лобановського, що 2005 року проходитиме у трохи незвичні терміни – з 15 по 17 серпня. Ще одне нововведення пов’язане із участю у Меморіалі національних збірних. Нагадаємо, що переговори й листування велися з 30 футбольними асоціаціями, а також їхніми агентами щодо можливої участі національних збірних у Меморіалі. Приїзд до Києва багатьох команд, таких, приміром, як Італії, Іспанії, Франції або Росії, на жаль, не зможе відбутися: в ці серпневі дні зазначені збірні проводять відбірні матчі чемпіонату світу або вже заплановані товариські матчі. У підсумку з шести збірних, що дали свою згоду на участь у змаганнях, Президія ФФУ обрала три: Ізраїлю, Сербії і Чорногорії та Польщі. До речі, усі ці команди є потенційними кандидатами на участь у фінальній частині світової першості у Німеччині, посідаючи призові місця у своїх відбірних групах.

Одним з пунктом угоди, котру укладено між національними асоціаціями, учасники цьогорічного турніру повинні привезти на це матч найсильніші склади. Формат турніру залишається традиційним: переможці матчів Україна – Ізраїль, Польща – Сербія і Чорногорія (двобої пройдуть 15 серпня) у фіналі (17 серпня) розіграють головний приз, а ті, що програли – посперечаються за третє місце.

За словами віце-президента ФФУ Володимира Лашкула такий формат проведення турніру в будь-яку іншу пору року був би просто нереальним. У середині серпня ми маємо єдине вікно в календарі ФІФА й УЄФА для міжнародних матчів збірних команд. Окрім розміщення, харчування й забезпечення інших умов ми зобов’язані будемо гарантувати учасникам можливість проводити повноцінну тренувальну роботу. З цією метою використовуватимемо новий стадіон Навчально-тренувального комплексу імені Віктора Баннікова на верхньому полі НСК “Олімпійський”.

Матчі турніру, як і раніше, проходитимуть на двох столичних аренах – стадіоні “Динамо” імені Валерія Лобановського та НСК “Олімпійський”.

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: