Мирон МАРКЕВИЧ: “Мне досталась “запущенная” команда”

       Новим наставником харківського “Металіста” став львів’янин Мирон Маркевич, який уже підписав із ним трирічний контракт. На допомогу екс-наставник львівського футбольного клубу запросив колишнього капітана львівських “Карпат” і київського “Динамо”, екс-гравця національної збірної України Сергія Ковальця.

       Керівництво харківського “Металіста” поставило перед Мироном Маркевичем завдання ввійти в шістку найсильніших команд вищої ліги. Президент “Металіста” Олександр Ярославський, який належить до когорти найзаможніших людей України, свій вибір на користь Маркевича пояснив тим, що йому імпонують насамперед людські якості цього тренера, а також його неабиякий досвід. Окрім “Металіста”, екс-наставником “Карпат” цікавилася полтавська “Ворскла-Нафтогаз”. Однак полтавчанам Мирон Маркевич відмовив.

       У розмові з кореспондентом “Газети” він поділився враженнями від ФК “Металіст”.

       – Подейкують, що президент ФК “Металіст” Олександр Ярославський має не менш крутий гонор, аніж почесний президент ФК “Карпати” Петро Димінський. Вас це не насторожує?

       – Звичайно, насторожує. Але мене принаймні запевнили, що керівництво клубу не нав’язуватиме своєї думки під час формування складу та проведення замін. Також пообіцяли виконати бюджет команди, а моя справа – вкластися у ці фінансові межі. А що на мене чекає в майбутньому, тяжко сказати. Будь-який тренер ризикує, коли переходить у нову команду.

       – У “Металіст” ви вже запросили Сергія Ковальця. Кого ще з вихованців львівської футбольної школи плануєте взяти в нову команду?

       – Наразі не думав про це. Нині голова болить через інше – потрібно зібрати команду. Чесно кажучи, мені перепала “запущена” команда, потрібно на 70 відсотків міняти склад. Це буде не відразу. Можливо, ми це розтягнемо на півроку. Але однозначно, “Металіст” необхідно підсилювати.

       – Ким саме?

       – Триває робота. Але нині не готовий сказати, кого хочемо бачити в “Металісті”. Тоді, коли підпишемо контракти, й можна буде говорити про це.

       – А з нинішнім складом реально виконати завдання – потрапити в шістку найкращих команд вищої ліги?

       – Безумовно, нині це доволі важко зробити. Але сподіваюся, нам вдасться змінити склад.

       – А бюджет клубу дозволяє говорити про придбання досвідчених і відомих в Україні футболістів?

       – Звісно, хотілося б запросити когось зі знаних гравців. На жаль, в Україні доволі обмежений контингент футболістів. А тих, яких хотілося б забрати до Харкова, не так легко переманити. Однак будемо щось шукати… Завдання поставлено, потрібно його виконувати.

       – Коли футболісти повернуться з відпустки, який план підготовки “Металіста” до нового сезону запропонуєте?

       – Футболісти повертаються з відпустки 24 червня. 25-го маю намір відвідати прощальний матч Сергія Ковальця, що відбудеться в Хмельницькому. А потім розпочнеться робота. Плануємо провести тренувальний збір на базі донецького “Металурга”.

Гліб Ваколюк

Источник: “Львівська газета”

Новости партнеров

Комментарии: