В Украине пройдёт ІІІ-й всеукраинский форум „Футбольные каникулы”

Вже традиційно, втретє поспіль, Федерація футболу України та Міністерство освіти і науки України, згідно із планом спільної роботи, проводять в Центральному таборі туристського активу учнів МОН України (Закарпатська обл., Іршавський р-н, с. Осій) Всеукраїнський форум „Футбольні канікули”. У заході беруть участь класи вчителів – фіналістів Всеукраїнського конкурсу на кращий інноваційний урок фізичної культури та кращий урок з елементами футболу.

Його учасниками стануть учні з Дніпропетровської, Київської, Рівненської та Хмельницької областей, а також з Севастополя.

Цього року своєрідний фестиваль непрофесіонального, масового дитячого футболу за принципом УЄФА „Футбол для всіх!”, про який вже писали в Європі і який отримав високу оцінку фахівців УЄФА як один з кращих заходів „Літа масового футболу”, пройде на гостинній мальовничій землі Іршавщини з 17 по 26 червня. Урочисте відкриття відбулося 18 червня.

Як повідомив кореспонденту УНІАН начальник оргвідділу Федерації футболу України, кандидат педагогічних наук Євген СТОЛІТЕНКО у рамках форуму школярі та вчителі з різних регіонів України візьмуть участь у дружньому турнірі на Кубок Федерації футболу України.

Програма проведення форуму передбачає оздоровлення школярів, футбольні конкурси, вікторини, країнознавчі екскурсії, які поєднуватимуться із заняттями футболом. Досвід кращих вчителів фізичної культури буде враховано та проаналізовано фахівцями МОН України та Федерації футболу.

На відкритті форуму було презентовано сучасний спортивний майданчик зі штучним покриттям, подарований табору Федерацією футболу України в рамках Всеукраїнської програми “Наше майбутнє”.

На презентації Є.Столітенко зазначив: “Це справжній подарунок від ФФУ та її президента Григорія Суркіса – спортивний майданчик зі штучним покриттям, один з 400, які були збудовані протягом минулого та цього року, на якому можна грати в будь-яку погоду у футбол, баскетбол або волейбол”. Своє привітання учасникам конкурсу надіслав народний депутат України, президент ФФУ, член Виконкому УЄФА Григорій Суркіс.

Любі друзі!

Щиро вітаю вас із відкриттям

ІІІ-го Всеукраїнського форуму „Футбольні канікули”!

„Шкільний футбол гармонійно увійшов до життя нашої молоді. Сьогоднішнє свято, яким є відкриття форуму „Футбольні канікули” – це цікава подія у розвитку шкільного футболу в різних куточках нашої країни. Про це свідчить і географія його учасників. У цьогорічному форумі беруть участь школярі з Дніпропетровської, Київської, Рівненської, Хмельницької областей та м. Севастополя. І вони представляють класи найкращих вчителів фізичної культури України, які заслужили право так називатися, ставши лауреатами Всеукраїнського конкурсу на кращий інноваційний урок фізичної культури та кращий урок з елементами футболу.

Такі уроки мають на меті не лише досягнення спортивних висот. Вони повинні допомогти нашим дітям стати справжніми громадянами своєї країни, її патріотами і просто вихованими людьми. Шкільна фізична культура і зокрема шкільний футбол мають стати тим фундаментом, на базі якого зростатимуть їхні подальші життєві та спортивні заслуги і звитяги. Усі великі футболісти вийшли з дитячого футболу. Вони вірили в свою мрію, тож віра і наполеглива праця зробили їх справжніми майстрами.

Сьогодні починання Федерації футболу України та Міністерства освіти і науки України – третій урок фізичної культури – впроваджено у 92 % шкіл від їх загальної кількості, уроком з елементами футболу систематично займаються більш як 2,5 млн. учнів.

Будьте гідними спадкоємцями славних традицій майстрів українського футболу! Бажаю вам здоров’я, щастя, добра, наснаги, успіхів у досягненні поставленої мети, навчанні та спорті!”

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: