Украина мечтает победить в тендере за Евро-2012

Сьогодні більш як сорок представників вітчизняних і зарубіжних ЗМІ та десяти телекомпаній взяли участь у прес-конференції з приводу ситуації, що склалася з підготовкою документів для подання спільного досьє-заявки на участь у тендері на право проведення фінальної частини Євро-2102 в Україні і Польщі. На зустріч з журналістами прийшли заступник Міністра України у справах молоді та спорту Володимир Бринзак, Виконавчий директор проекту Євро-2012 в Україні Іван Федоренко та генеральний менеджер проекту Дірк Сміт ван Ойєн.

Відкриваючи зустріч, Іван Федоренко перш за все подякував усім журналістам за їхню увагу, розуміння і підтримку в просуванні і популяризації проекту. Він повідомив, що ще вчора під головуванням Віце-прем’єр-міністра Миколи Томенка відбулося засідання робочої групи, на якому ретельно розглядався хід підготовки документації до подання її до Женеви.

„За останні два місяці Харків і Харківська обласна держадміністрація, Одеса і Одеська обласна адміністрація здалися і не підтримали цей проект, – зазначив Іван Федоренко. – Вони не в змозі підготувати необхідну документацію і гарантувати проведення такого футбольного форуму на найвищому рівні. Нехай це буде на їхній совісті. Залишилися Донецьк, Дніпропетровськ, Львів, Київ і Київська область. У Донецьку гарантують побудувати дві нових арени, у Дніпропетровську з’явиться красень стадіон. Відповідно під це скрізь готується вся інфраструктура, що відповідатиме сучасним критеріям та вимогам у УЄФА.

У Львові буде реконструйовано стадіон „Україна”. Радий, що у львів’ян є ідея і, головне, бажання збудувати новий стадіон. У Києві будуть НСК „Олімпійський” і „Динамо”. У Київській області планується розмістити антидопінгову службу та лабораторію. Розмістити туристів і облаштувати тренувальні бази, що знаходитимуться у Борисполі, на стадіоні „Колос”, та на ФК „Оболонь”. Ми вже отримали гарантії від керівництва цих областей та спортивних споруд, внесених в перелік проведення змагань рангу УЄФА. Практично всі міністерства і відомства завершують днями підготовку своїх гарантій. Ось-ось очікуємо на відповідну офіційну гарантію Кабінету Міністрів України.

Нас уже практично підтримали всі політичні партії. Залишилося оформити документи лише від комуністичної та соціалістичної партій. Ми звернулися до Президента України, Прем’єр-міністра країни та Голови Верховної Ради України з проханням підтримати особисто цей проект УЄФА, і маємо запевнення, що це буде зроблено.

Польська сторона працює відповідним чином – у нас є повне взаєморозуміння з усіх питань. Тож ми сповнені бажання і впевненості не тільки виграти тендер, а й перемогти в ньому. І це незважаючи на те, що є, звичайно, проблеми. Що це за проблеми?

Перш за все забезпечення безпеки для глядачів на НСК „Олімпійський” та його реконструкція. Сьогодні прийнято рішення проектним інститутом провести експертизу і негайно надати відповідні рішення, бо це найбільша спортивна споруда і Ви уявляєте 82 000 глядачів на фіналі?

Друга проблема пов’язана зараз з підготовкою документації у Дніпропетровську. Таке враження, що найбільше це потрібно Федерації футболу України, Міністерству молоді та спорту, а всі інші спостерігають і очікують, чим все це закінчиться. Навіть у Київській області ми це відчуваємо. Є проблеми з аерофотозйомкою. Є ще низка дрібних проблем, більшість з яких днями вирішиться і 18 липня в Кабінеті Міністрів України, на засіданні робочої групи, можливо, й за участю Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, буде розглянуто й затверджено цей проект, а 21 липня досьє-заявку буде направлено вже до Женеви. Ми вважаємо, що це досьє буде одним з кращих, бо нам допомогли наші друзі з Португалії, Росії, Австрії і Нідерландів. Ми врахували їх попередній досвід, а УЄФА, враховуючи наші напрацювання, впевнений, дозволить нам проведення у 2008 році і чемпіонату Європи серед 19-річних. Його фінансування повністю бере на себе УЄФА, і ми розглядаємо можливість його проведення в Донецьку і Маріуполі, в Києві та області. Це говорить про довіру до нас самого УЄФА.

Якщо є підтримка на найвищому державному рівні, є підтримка 85 % населення і керівництва областей і ваша допомога, шановні панове журналісти, адже без вас буде складно вирішувати питання, що виникатимуть у процесі роботи, то успіх буде гарантовано. Ми вважаємо вас членами нашої команди і спільно можемо зробити дуже багато для того, щоб Євро-2012 відбулося в Україні”.

Заступник Міністра у справах молоді та спорту Володимир Бринзак запевнив присутніх, що міністерство активно включилося у цю роботу і у тісній співпраці з Виконавчою дирекцією робить все можливе для того, щоб Євро-2012 приймала саме Україна і Польща.

З технічними питаннями роботи журналістів ознайомив генеральний менеджер проекту Євро-2012 Дірк Сміт ван Ойєн. Учасники прес-конференції відповіли на численні запитання журналістів.

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: