Украина с Польшей презентовали заявку-досье на проведение ЕВРО-2012

Сьогодні Федерація футболу України та Виконавча дирекція Євро-2012 в Україні офіційно презентували заявку-досьє на участь у тендері на право проведення фінальної частин чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні та Республіці Польща.

Громадськості та журналістам представлено кілька томів оригінальних документів, які до 21 липня літаком у супроводі офіційних осіб буде доправлено в штаб-квартиру УЄФА в Швейцарію. Заявку згідно з вимогами УЄФА виконано в чорно-білому варіанті. Загальний обсяг досьє – 2 томи по 400 сторінок в кожному, у яких докладно подається вся інформація про стан і перспективи розвитку соціальної та спортивної інфраструктури в країні.

Надано концепцію проведення європейського футбольного форуму та гарантії уряду, фінансові розрахунки і запрошення провести в Україні Євро-2012 особисто від Президента України Віктора Ющенка, Голови Верховної Ради України Володимира Литвина, Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко та президентів національних футбольних асоціацій України і Польщі Григорія Суркіса й Міхала Лісткевича.

У зустрічі взяли участь перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко, виконавчий директор Євро-2012 в Україні Іван Федоренко та генеральний менеджер проекту Дірк Смітс Вен Ойєн, представники ПФЛ та регіональних федерацій.

Іван Федоренко, зокрема, подякував усім в Києві, Дніпропетровську, Львові та Донецьку, хто працював останні півроку над створенням зазначеного документу. Чимала роль у цій справі належить Федерації футболу України.

Дірк Смітс запевнив, що задоволений становлення та роботою над проектом на початковій фазі. Він акцентував на перевазі України й Польщі над іншими претендентами і зауважив, що це лише перший крок, зроблений на складному, але вкрай важливому для нашої держави шляху.

У ці хвилини в Україну прибула польська урядова делегація. О 16 годині на нараді робочої групи під головуванням віце-прем’єр-міністра України Миколи Томенка ФФУ та Виконавча дирекція Євро-2012 в Україні доповідатимуть про виконану роботу Кабінетові Міністрів України.

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: