Виктор ПРОКОПЕНКО: “Оптимизм есть, но шансов больше у “Интера”

       Попри те, що волею жеребу в третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів донецькому “Шахтарю” дістався досвідчений і грізний суперник, футбольна аудиторія України вірила в перемогу “гірників”. Хоча реалісти розуміли: донеччанам у цьому поєдинку могло допомогти лише диво. Дива не сталося, уже в першій зустрічі “Шахтар” поступився з рахунком 0:2. Наступного дня після матчу “Інтер” – “Шахтар” спортивний директор донецького клубу Віктор Прокопенко погодився поділитися враженнями з “Газетою”.

       – Вікторе Євгеновичу, вам сподобалася гра?

       – У виконані нашої команди – лише впродовж перших двадцяти хвилин поєдинку. А щодо нашого суперника, то дуже сподобався весь другий тайм.

       – “Інтер” вас чимось здивував, чи для вас їхня гра не виявилася несподіваною?

       – Думав, маємо перевагу в тому, що ми, на відміну від італійців, уже провели декілька матчів у внутрішній першості, тому будемо більш готовими до поєдинку. В принципі, на початку це було помітно, а потім, мабуть, усе ж позначився загальний рівень майстерності гравців. Коли “Інтер” забив два голи, то взагалі заволодів беззаперечною ініціативою.

       – Що, на вашу думку, завадило “гірникам” продовжувати ту гру, яку вони демонстрували в перші 20 хвилин?

       – Суперник… Італійці надзвичайно освічені в тактичному плані. Крім того, “Інтер” – це команда з надзвичайно індивідуально сильними гравцями.

       – А кого можете виділити у складі “Шахтаря”?

       – Наш суперник нікому не дав змоги розкритися на повну силу. Тому мені важкого когось виокремити. Всі гравці “Шахтаря” зіграли гірше від власних можливостей. Тому склалася така ситуація на полі й маємо такий результат.

       – Як розцінюєте шанси “Шахтаря” пробитися у груповий етап Ліги чемпіонів?

       – Шанси завжди є. Але попри весь мій оптимізм, у нас їх значно менше, ніж у суперника.

       – Те, що можливості мінімальні, не вплине на бажання “гірників” на сто відсотків викластися в зустрічі-відповіді? Адже на післяматчевій прес-конференції головний тренер “Шахтаря” Мірча Луческу згадував про незадовільний спортивний характер декого з гравців і небажання боротися до останнього.

       – Граючи з “Інтером”, неможливо не викладатися на всі сто. У футболі всяке буває. Це ж психологія така: пролетарію, крім професії, втрачати нічого. А в матчі-відповіді ми схожі на ленінський пролетаріат. Нам нічого втрачати. Тому, може, і вдасться. Ймовірно, “гірники” будуть розкутими, зможуть показати свою гру. Тим паче, що там гратимемо за порожніх трибун, “Інтер” не матиме підтримки.

       – Подейкують, що на морально-бойові якості гравців “Шахтаря” вплинула відсутність преміальних за переможні матчі у внутрішній першості…

       – Це все казки няні Алєксандра Пушкіна Аріни Родіоновни. Гравцям регулярно виплачують зарплату і преміальні. Тож фінансові питання не повинні турбувати їх на футбольному полі.

Гліб ВАКОЛЮК

Источник: “Львівська газета”

Новости партнеров

Комментарии: