Андрей ВОРОНИН: “Хотим окончить отборочный цикл на мажорной ноте”

       Завтра національна збірна України проведе в Дніпропетровську останній матч відбірного турніру до ЧС-2006. Підопічні Олега Блохіна завершать історичний кваліфікаційний виступ грою з командою Албанії. А вже 12 жовтня в Києві на НСК “Олімпійський” українці проведуть контрольний поєдинок проти збірної Японії.

       До тих футболістів, яких раніше викликали у збірну, тренерський штаб вирішив додати нападника київського “Динамо” Сергія Реброва. У стані національної команди також перебуває форвард “Шахтаря” Андрій Воробей, який не грав проти “Іллічівця” через травму.

       У неділю, 9 жовтня, вболівальники та керівники ФФУ вшановуватимуть футболістів і тренерський штаб збірної на майдані Незалежності в Києві. Імпровізовану сцену у вигляді стадіону з трибунами встановлять із боку новозбудованого пам’ятника Незалежності. Дійство вирізнятиметься великою кількістю світлових і піротехнічних ефектів. Орієнтовно о 18.00 на майдані розпочнеться молодіжна дискотека, цікаві розіграші. Вже підготовлено декілька десятків м’ячів, футболок і футбольних сувенірів, які отримають щасливчики безпосередньо з рук “збірників”. Заплановано і концертну програму, в якій братимуть участь такі колективи, як “Іграшки”, “Гавана”, “Брати Карамазови”, ансамбль балалаєчників із футбольними хітами, ансамбль Вірського, виступатиме шоу-балет підтримки національної збірної команди України. Близько 20.00 на майдан прибудуть “синьо-жовті” повним складом. Планують поздоровлення зі сцени від державних діячів, політиків, футбольних фахівців і ветеранів. Після завершення врочистостей, що триватимуть близько двох годин, відбудеться феєрверк, якого, за словами організаторів, Україна ще не бачила.

       Напередодні вильоту з Німеччини в Київ гравець леверкузенського “Байєра” та збірної України Андрій Воронін поспілкувався з кореспондентом “Газети”.

       – Як почуваєтеся після “вильоту” “Байєра” з єврокубків?

       – Звичайно, настрій не є радісним. Нашим завданням було продовжити боротьбу в груповому турнірі розіграшу Кубка УЄФА. Але, на жаль, не зуміли впоратися з ним. Тому настрій і враження негативні. Весь рік працювали для того, аби вдало виступити в єврокубках. А в підсумку нічого не вийшло.

       – Невдача на євроарені спричинить кадрові зміни у вашому клубі?

       – Наразі нічого не відомо. Має прийти новий тренер. А як вам відомо, нові наставники доволі часто приводять своїх гравців. Окрім того, незабаром – період зимового міжсезоння. Тож не відкидаю, що незабаром “Байєр” переживе певні зміни. Розпочалася двотижнева пауза в Бундеслізі. Сподіваюся, за цей час керівництво клубу визначиться з нашим новим тренером. Завданням на сезон для нас, як і раніше, – потрапити в шестірку найкращих команд Німеччини, що дасть право виступати в розіграші Кубка УЄФА.

       – Як сприйняли в Німеччині достроковий вихід збірної України на чемпіонат світу?

       – На футбольному форумі ніхто не вважає нас фаворитом. Практично всі мої партнери по команді привітали мене з цією знаменною подією, також чимало поздоровлень отримав від німецьких журналістів. Безумовно, приємно, що вперше за стільки років гратимемо на чемпіонаті світу. Зробимо все, що від нас залежить, аби гідно представити нашу державу на цих змаганнях. Переконаний, що створимо багато неприємностей тим командам, з якими змагатимемося на чемпіонаті світу.

       – У матчі проти албанців підопічні Олега Блохіна намагатимуться продемонструвати гарний футбол чи все-таки гратимуть на результат?

       – Для нас важливим насамперед є результат. Це остання гра відбірного циклу. А ми хочемо завершити відбірний цикл на мажорній ноті. Тим паче, граємо вдома, перед своїми вболівальниками. Вихід у фінальну частину чемпіонату світу не означає, що можемо показувати поганий футбол і не думати про результат. Кожна гра збірної для нас важлива, позаяк маємо нагоду ще краще налагодити ігрові зв’язки.

       – А що ви знаєте про збірну Японії?

       – Знаю, що за неї грає Хідетоші Наката. Цей футболіст має неабиякий досвід виступів у Серії А – він був у складі таких італійських командах, як “Рома”, “Болонья”, “Фіорентіна”. А нині Наката виступає в не менш потужному чемпіонаті Англії, де захищає кольори “Болтона”. Востаннє бачив збірну Японії на чемпіонаті світу. Тоді вони зіграли непогано. Переконаний, поєдинок буде нелегким. Ми гратимемо вдома, сподіваюся, що прийде багато вболівальників і зможемо показати себе з найкращого боку.

       – Григорій Суркіс пообіцяв виділити збірній Україні два мільйони доларів преміальних за вихід на чемпіонат світу. Яка ваша частка з цієї суми?

       – Не знаю. Мені про це ніхто нічого не говорив.

       – У розіграші Кубка УЄФА донецький “Шахтар” потрапив в одну групу з німецьким “Штутгартом”. Що можете сказати про цю команду?

       – Нині “Штутгарт” далекий від піку форми. В них новий тренер, він лише намагається щось налагодити. В Бундеслізі для “Штутгарта” не все складається добре. Якщо донеччани будуть готові показати той футбол, у який вони вміють грати, то думаю, що здолають німців. Якщо вони перемагали “Барселону”, то чому не можуть здолати “Штутгарт”?

Гліб ВАКОЛЮК

Источник: “Львівська газета”

Новости партнеров

Комментарии: