Олег Лужный надеется начать свою тренерскую карьеру во Львове

Як повідомляє офіційний сайт ФФУ, 13 жовтня 2005 року після трьохетапного навчання та складання іспитів група тренерів професіональних команд вищої, першої та другої ліг України отримала національні атестати І ступеня і дипломи “А” (за класифікацією УЄФА).

Серед тих, хто успішно склав іспити й отримав атестати та дипломи, – заслужені тренери України Віктор Прокопенко та Микола Федоренко (обидва – “Шахтар”, Донецьк), “старійшина” тренерського цеху України Валерій Яремченко, знані в минулому футболісти національної збірної та клубів вищої ліги України – Олег Лужний (“Динамо”, Київ), Валерій Городов (“Дніпро”, Дніпропетровськ), Іван Гецько (“Чорноморець”, Одеса), Володимир Гаврилов (“Шахтар”, Донецьк), Сергій Золотницький (“Металург”, Донецьк), Павло Блажаєв (“Арсенал”, Київ), Володимир Хохлов (“Карпати”, Львів), Юрій Резник (“Ворскла”, Полтава), а також молоді фахівці Олег Колесов (“Таврія”, Сімферополь), Андрій Пилипенко (“Іллічівець”, Маріуполь), Геннадій Баткаєв (“Сталь”, Алчевськ) та інші.

На першому етапі (червень 2005 р.) тренери прослухали курс лекцій із теорії та методики тренування футболістів, медико-біологічних і психологічних аспектів підготовки спортсменів. Другий етап (вересень 2005 р.) тренери провели у своїх клубах, виконуючи завдання навчальної практики щодо підготовки та написання реферату з використанням результатів власних досліджень і педагогічних спостережень, проведення педагогічного тестування підготовленості та підготовки документів планування навчально-тренувальної роботи з футболістами. На завершальному третьому етапі (жовтень 2005 р.) слухачі курсів стали учасниками тематичних “круглих столів” із проблем підготовки висококваліфікованих футболістів. Підсумок третього етапу підбивали захист рефератів і складання практичного й теоретичного іспитів. Екзаменаційна комісія на чолі з професором В. М. Шамардіним оцінила знання та професійний рівень підготовленості тренерів, відзначивши серед найкращих відповіді Валерія Городова, Володимира Хохлова, Віктора Прокопенка та Миколи Федоренка.

У розмові з кореспондентом “Газети” вихованець львівської футбольної школи, відомий український футболіст Олег Лужний зізнався, що не має наміру повертатися на футбольне поле й планує працевлаштуватися після завершення першого кола. На запитання про те, де хотів би продовжити кар’єру – за кордоном чи у в Україні, – Олег Романович відповів: “Важко дати відповідь на це. Безумовно, хочеться повернутися в Україну. Я народився і виріс у Львові. Коли-небудь, одного прекрасного дня, повернуся в рідне місто. Не хочу провести за кордоном усе своє життя. Це триватиме, поки діти не закінчать школу. Сподіваюся, що моя тренерська кар’єра розпочнеться у Львові”.

Гліб ВАКОЛЮК

Источник: “Львівська газета”

Новости партнеров

Комментарии: