Николай НЕСЕНЮК: «Петраков и Микеланджело»

Известный журналист Николай Несенюк поделился мыслями по поводу назначения нового главного тренера сборной Украины.

Фото – facebook.com

«Коли видатного скульптора Мікеланджело Бонаротті запитали про секрет його майстерності, він відповів: — Нічого складного! Беру брилу мармуру і відсікаю від неї усе зайве!

Приблизно теж саме має тепер зробити новопризначений тренер національної футбольної збірної Олександр Петраков. Професійному тренеру, власне, як і професійному скульптору, це не дуже складно. На щастя, Петраков, на відміну від свого попередника таки є професійним тренером.

Два роки тому йому вдалося виграти звання чемпіонів світу серед двадцятирічних, маючи у розпорядженні групу досить посередніх футболістів. Те, що це саме так, ці футболісти довели потім самі — жоден із них за два роки так і не став не те що зіркою, а навіть провідним гравцем свого клубу. Але у Петракова вони були командою! Яка знала що робити на полі і вірила своєму тренеру.

Тепер у цього тренера вже у національній команді є ще одна група посередніх футболістів. За усієї симпатії до наших хлопців слід визнати, що серед них немає жодного, хто хоча би наближався за класом до Андрія Шевченка (футболіста). Зіграти успішно українці можуть виключно за рахунок організованості, дисципліни та порядку. Ну і удача не завадить.

Залишилось небагато — визначити склад, розставити гравців по місцях і поставити їм завдання. Є сподівання, що Олександр Петраков навіть фізично не встигне потрапити під сторонній вплив, визначаючи склад команди, і на поле вийдуть не ті, хто представляє потрібні комусь клуби, а справді найсильніші на думку тренера футболісти.

Чи буде це гарантією успіху? Очевидно, що Петраков точно є тренером, який подібно скульптору здатен відсікти від команди все зайве аби вийшло щось путнє. А от чи є він великим Мікеланджело, здатним на шедеври, чи просто звичайним скульптором покаже час. І результат збірної України у наступних матчах світового відбору», — написал Несенюк в Facebook.

Источник – Dynamo.kiev.ua

Новости партнеров

Комментарии: