“Карпаты” никого не продают и не продаются

Львівські “Карпати” завершили свої виступи в першому колі нинішнього сезону і з оптимістичним настроєм йдуть у зимову відпустку.

Про це розповів почесний президент ФК “Карпати” Петро Димінський на прес-конференції, яка відбулася вчора у гранд-клубі “Софія”. Власник команди також заявив, що не існує такої посади чи пропозиції, яка змусила б його продати “Карпати”.

“Російські компанії справді пропонували серйозні суми за клуб, але він не продається – наголосив пан Димінський, визнавши, що були моменти, коли він був готовий розлучитися з “Карпатами”. За словами власника клубу, негативні настрої спричинила його боротьба на політичній арені, а також атмосфера в колективі команди, яка на вісімдесят відсотків складалася з людей, які любили футбол радше до глибини кишені, ніж до глибини душі.

Петро Димінський зауважив, що сьогодні це команда не зірок, а “команда-зірочка”, проте через декілька років вона перетвориться на серйозну силу. Щоправда, за словами почесного президента клубу, для цього обов’язково потрібно заручитися підтримкою держави: “Я не можу пояснити, чому представники влади на регіональному рівні не розуміють, що таке “Карпати”. Але не переймаюся цим, для мене важливіше, що думають ті люди, які заповнюють стадіон “Україна”. Юлія Тимошенко під час свого візиту до нашого міста чітко заявила, що “Карпати” – її улюблена футбольна команда. Думаю, якщо вона стане народним прем’єром, ми зовсім інакше подивимося на перспективи команди та поставимо завдання через два роки грати в Лізі чемпіонів”. Водночас він наголосив, що “Карпати”, доки вони грають у футбол, ніколи не будуть у жодній партії”.

Петро Димінський згадав і про важливість того, що в команді залишається білоруський легіонер Аляксєй Сучков. “Ми з ним поговорили, я зробив пропозицію, від якої він не зміг відмовитися. Аляксєй підписав новий контракт із клубом на три роки. Саме цей футболіст був одним із тих, хто поширив серед товаришів ідею зробити все, щоб покласти золоті медалі в Кубок України”, – розповів Петро Димінський. За словами почесного президента, перед клубом не стоїть завдання обов’язково здобути цей трофей, наразі головне – пробитися до фіналу.

П. Димінський також зазначив, що має наміри підсилити команду в міжсезоння, але не шляхом повальної селекції: “У нас багато здібної молоді. Тому якщо купувати нових футболістів, то лише дуже високого рівня. Хочу, щоб це були українці”. Почесний президент ФК “Карпати” стверджував, що до літа команда не продасть жодного гравця. В усіх – контракти з клубом.

Пан Димінський повідомив, що в період зимового міжсезоння “зелено-білі” проведуть збори у Трускавці (силова підготовка) та два тренувальні збори в Анталії (Туреччина). “На других зборах до нас приєднається одна молода бразильська команда, якій я компенсую витрати, пов’язані з перебуванням у Європі. Можливо, там знайдуться гравці, котрі згодом гратимуть у “Карпатах”, – наголосив П. Димінський.

Источник: “Львівська газета”

Новости партнеров

Комментарии: