Юрий ДЯЧУК-СТАВИЦКИЙ: “Покупать звёзд не будем”

Вчора, 19 грудня, у редакції „Аргумент-ГАЗЕТИ” відбулася пряма лінія з головним тренером команди „Карпати” Юрієм Дячуком-Ставицьким, яка викликала величезний інтерес з боку уболівальників. Редакційний телефон не замовкав ані на мить. Питань до тренера було дуже багато і дуже різних. Подаємо Вашій увазі найцікавіші уривки з цієї прямої лінії.

– “Аргумент-Газета”? “Пряма лінія”? Юрію Михайловичу, це ваш тезка додзвонився, я студент і часто буваю на футболі.

– Дуже приємно це чути.

– Чув, що ви будете купувати легіонерів. Чи не боїтеся повторити помилку інших клубів щодо перебору легіонерів?

– Я хочу, щоб у “Карпатах” грали футболісти родом із Галичини. Але потрібно мати 2-3 легіонерів високого рівня – як Батіста. Дивіться, він вийшов у трьох кубкових іграх і забив три голи. Але коли іноземці нічим не сильніші за наших гравців, то нащо вони потрібні? Зараз ми шукаємо молодих гравців, хоч легше купити вже готових. Наша молодь – Шуст, Федорів, Шмаков, Фещук, Іщенко та інші – це плід нашої праці. І зараз таких гравців хочуть бачити провідні команди.

– А які клуби хочуть купити наших гравців?

– “Шахтар”, “Арсенал”, “Кривбас”, “Металург”, “Спартак”, польські клуби. Але вони нам самим потрібні, ми ж хочемо вийти у вищу лігу, виграти Кубок!

– Пане Юрію, це Олег зі Львова. Кого “Карпати” куплять узимку? Які позиції потребують підсилення?

– Нам треба мати одного плеймейкера. На цій позиції не дуже добре грають Шмаков і Годвін. Вони добре грають в обороні, а на атаку – ні. Ще потрібен один високий центральний захисник, який добре грає головою. Зараз таким є лише Распопов, але він не застрахований від карток чи травм. Прізвищ нових назвати ще не можу. Я з багатьма мав розмову і сподіваюся, що вони приїдуть на збори. Брати зірок ми не будемо, бо їм треба платити великі гроші. На збори візьмемо трьох гравців із другої ліги.

– Чи підтримуєте ви зараз контакт із гравцями?

– Знаю, що Сучков і Пшеничних були в Єгипті. Деякі гравці поїхали відпочивати до своїх бабусь і дідусів. Фещук і Шуст систематично ходять у фітнес-клуб, де займаються фізпідготовкою, плавають.

Источник: ФК Карпаты Львов

Новости партнеров

Комментарии: