Сергей Даниловский:” Уже соскучился по футболу.”

Сергій Даниловський: «Поступово відновлююсь від важкої травми»

Павло ПИЛИПЧУК

Вихованець львівського футболу півзахисник “Чорноморця” Сергій Даниловський (на фото) минулого року застовпив за собою місце в основному складі моряків.

Однак у першому колі ХV чемпіонату України він зазнав важкої травми, після чого лікувався у Німеччині. Нещодавно Сергій побував у рідному Львові, де відбулася наша розмова.

– Зараз почуваюся набагато краще, – говорить Сергій Даниловський. – Після операції уже поступово починаю бігати. І сподіваюся, що до початку чемпіонату відновлю спортивну форму. Торік на одному з передматчевих тренувань “Чорноморця” я розірвав задню хрестоподібну зв’язку. Як виявилося, це були наслідки недолікованої травми. Оперували мене в клініці німецького міста Штраубінга, що неподалік Мюнхена. Це відомий медичний заклад, куди приїжджають спортсмени зі всього світу. Мені вдалося зустріти там москвичів – колишнього спартаківця Дмитра Парфьонова та армійця Володимира Жаркова.

Згодом я знову побував у Німеччині, щоб пройти реабілітацію під наглядом досвідчених фахівців. До речі, у цей час там також побували відомі чеські футболісти – Ян Коллер та Вратіслав Локвенц. Подружився також з білорусом Андрієм Ромащенком – гравцем московського “Динамо” та росіянином Андрієм Топчу з краснодарської “Кубані”. Побував також на матчі бундесліги “Герта” – “Нюрнберг”. Саме на берлінському стадіоні відбуватиметься фінальний матч чемпіонату світу.

– Як у Німеччині оцінюють шанси збірної України?

– Щиро кажучи, німці здивовані успіхами нашої команди. Говорячи про Україну, перш за все мають на увазі Андрія Шевченка.

– Як оцінюєш своє перебування в “Чорноморці”?

– Радий, що півтора року тому опинився в цьому клубі. У команді відразу відчув професійний підхід порівняно з львівським клубом. Можливо, не вдалося ще проявитися сповна, але маю надію, що після одужання я ще не раз допоможу команді. Поки що маю лише гольові передачі на своєму рахунку, а от голів ще досі не було. Можливо, тому, що більше уваги доводиться приділяти захисту власних воріт.

– Чи часто згадуєш львівські “Карпати”?

– А як про них можна забути, адже це команда, в якій я став професійним футболістом. У Львові у мене багато друзів. Так, нещодавно побував на весіллі гравця “Карпат” Миколи Іщенка. Часто спілкуюся телефоном з Тарасом Кабановим, який зараз грає в Кривому Розі. Ми не лише друзі, а й куми, адже я хрестив його сина.

– Сергію, залишається побажати тобі якнайшвидшого одужання і надалі радувати уболівальників змістовною грою.

– Щиро кажучи, вже скучив за футболом і з нетерпінням очікую повернення на футбольне поле.

Источник: газ.”Високий Замок”

Новости партнеров

Комментарии: