Аляксей Сучков:”Дадим бой Динамо!”

Олексій Сучков – король лівого флангу

________________________________________

Найкращим футболістом першого кола у складі львівських “Карпат” фанати команди визнали 24-річного півзахисника збірної Білорусі Олексія Сучкова.

Король лівого флангу лише на чотири бали (в опитуванні на фан-сайті взяли участь 335 осіб) випередив героя кубкових поєдинків бразильського нападника Батисту – 108 голосів (32 відсотки респондентів). Третє місце посів голкіпер Богдан Шуст, якого

у міжсезоння за мільйон євро придбав донецький “Шахтар”.

У неділю “Карпати” вирушили на свій перший тренувальний збір до Антальї. А напередодні від’їзду з Олексієм Сучковим поспілкувався кореспондент “Високого Замку”.

– Олексію, після трансферу Богдана Шуста всіх найбільше цікавила доля двох інших лідерів команди, в яких цього року завершуються контракти, – твоя і Максима Фещука…

– Я підписав з “Карпатами” нову трирічну угоду. Мені подобається, що перед клубом ставлять високі завдання як у чемпіонаті, так і в розіграші Кубка України. У колективі панує здорова атмосфера, а керівництво намагається створити всі умови для нормальної праці та відпочинку футболістів.

– Кажуть, тебе були готові придбати інші клуби: “Дніпро”, донецький “Металург”, клуби Росії, Німеччини (“Штутгарт”). Але попередню угоду ти мав усе-та-ки з клубом польського “екстра-класу” – “Гурніком” з Ленчного?

– Вважаю, не варто було укладати попередню угоду з поляками. Просто на той момент склалася така ситуація: “Карпати” вилетіли з вищої ліги, а тодішній тренер збірної Білорусі Анатолій Байдачний не бачив у складі своєї команди футболіста з першої української ліги.

Пропозиції щодо переходу були, але керівництво “Карпат” зуміло переконати мене в серйозності намірів клубу.

– Кажуть, за новим контрактом тобі навіть придбали нову квартиру у Львові?

– Ні, це неправда. Не знаю, звідки беруться такі чутки.

– За іншою версією, твоїй дружині дуже сподобався Львів, і вона наполягла на продовженні контракту з місцевим клубом?

– Ні, хоча ми, звичайно, радилися. Дружина сказала, щоб я сам обирав варіант майбутнього працевлаштування.

– Минулу осінь можна вважати одним із найкращих відрізків у твоїй кар’єрі, хоча ти й пропустив передсезонну підготовку. Чого варте лише твоє протистояння на фланзі з гравцем збірної Румунії Флавіусом Стойканом у матчі з “Шахтарем”?

– Справді, завершення року видалося успішним. Було чимало цікавих ігор, але виокремлю перемогу над чемпіонами України.

– Після деякої перерви ти повернувся до складу збірної Білорусі. Проте наразі не відомо, чи очолить її новий наставник – чех Йозеф Хованець?

– На даний момент обов’язки головного тренера виконує один із помічників Анатолія Байдачного, відомий футболіст мінського “Динамо” та збірної СРСР Юрій Курнєнін. За тією інформацією, яку я маю, Хованця розглядають серед кандидатів, але він запросив чималеньку суму підйомних. За іншою версією, йому пропонують роботу президента празької “Спарти”. Проте вважаю, що і Юрій Курнєнін – непоганий варіант.

– Тренери збірної виходять з тобою на контакт?

– Про це говорити зарано. Футболісти зараз готуються у складі своїх клубів.

– Кажуть, що саме ти був ініціатором зібрання гравців команди, де вирішили поборотися за здобуття Кубка України і малих золотих медалей за перемогу у першій лізі.

– Не можу сказати, що саме я був ініціатором. Кожен футболіст “Карпат” розуміє, що нечасто в кар’єрі випадає боротися за вихід до фіналу Кубка. Київське “Динамо” – дуже сильний суперник, але ми дамо йому бій.

– Якщо відверто – відхід Шуста суттєво послабив “Карпати”?

– Думаю, що ні. У нас є чудові воротарі Тлумак і Мартищук.

– Ходять чутки, що у разі відмови від підписання нового контракту форвардом молодіжної збірної України Максимом Фещуком, його відправлять у “Карпати-2”?..

– Мені важко про це судити. Знаю, що у нього тривають переговори з керівництвом клубу. У будь-якому разі, це має бути рішення Максима…

– Хто тебе проводжав на збір у Туреччину?

– Ніхто, бо моя дружина вагітна і зараз перебуває у рідному Гродно. Там же і трирічний син Антон.

– Олексію, а що входить до “джентльменського набору” футболіста на міжнародні збори – одеколон, зубна щітка, мило?..

– Звісно, що гігієнічні засоби, електробритва, ножиці, спортивна форма, бутси. Я зі собою ще беру маленький DVD-програвач.

– А якісь внутрішні резерви? Кажуть, росіяни беруть спиртне та ікру, українці – сало, а білоруси що – бульбу?..

– Ні, про спиртне і бульбу не може бути й мови (сміється).

Михайло РОМАНЯК

Із досьє «ВЗ»

Олексій Сучков народився 10 червня 1981 року у місті Ліда. Зріст – 187 см, вага – 76 кг. Вихованець Лідської ДЮСШ (перший тренер – В. Сисоєв). Амплуа – лівий півзахисник. У “Карпатах” з 2003 року. Виступав за “Нєман” (Гродно), “Нєман” (Мости, обидва – Білорусь), “Шинник” (Ярославль, Росія), молодіжну та національну (3 матчі) збірні Білорусі.

Источник: газ.”Високий Замок”

Новости партнеров

Комментарии: