«Челсі» – «Реал». Феномен Бензема або Черговий тривожний виклик для Тухеля. Ліга чемпіонів.

Дивна все-таки штука – світ. Не менш дивний у ньому і спорт. Чвертьфінал Ліги чемпіонів, у рамках якого зустрічається Королівський клуб із клубом… без власника. Нехай навіть і діючий переможець турніру. Ситуація. Чи то справедливість існує, чи то для її відновлення необхідні крайні заходи. Як би там не було, «Челсі» навряд чи можна було вважати фаворитом протистояння з мадридським «Реалом». Тут хоча б ресурси знайти, завдяки яким буде змога продовжити існування в статусі «топ-команди» Англії, а не ось це от все.

Якщо ж відкинути всі позафутбольні справи, шансів у лондонців на перший погляд було дійсно небагато навіть зі спортивної точки зору. Чого лише вартий останній матч підопічних Тухеля, який закінчився розгромною поразкою від «Брентфорда». По іншу сторону барикад – «Реал» Анчелотті, який незважаючи на фіаско в «ель класіко» продовжує залишатися одним із головних претендентів на перемогу в найпрестижнішому змаганні Старого Світу. Тим більше, пізніше виявилось, що 0:4 від «Барселони» – це наслідки насамперед розслабленості та зайвої самовпевненості. Ні тренерський штаб, ні самі футболісти подібної помилки вдруге за короткий час не могли допустити. Вінісіус, напевно, після критики Каріма Бензема таки вночі перед матчем ліг спати, а Анчелотті врешті-решт зрозумів, що інновації на подобі схем із Модрічем в ролі відтягнутого форварда – невдала авантюра.

Проте, в Лізі чемпіонів не завжди все так очевидно. Нехай «Челсі» останнім часом і вимушений справлятись із різного роду проблемами, але це досі той самий організований та дисциплінований колектив. Не потрібно було забувати і про фактор домашнього поля. Яким би грізним на фоні кризисних «аристократів» не виглядав «Реал», списувати Тухеля і КО з рахунків ще до стартового свистка вважалось не найкращим рішенням.

Embed from Getty Images

«Челсі» – «Реал» 1:3

Голи: Хаверц (40) – Бензема (20, 24, 46)

«Челсі»: Менді; Крістенсен (Ковачіч, 46), Сілва, Рюдігер; Джеймс, Канте (Зієш, 46), Жоржіньо (Лофтус-Чік, 64), Аспілікуета; Пулішіч (Лукаку, 64), Хаверц, Маунт

«Реал»: Куртуа; Карвахаль, Мілітао (Начо, 64), Алаба, Менді; Каземіро; Вальверде (Себальос, 86), Модріч, Кроос (Камавінга, 74); Бензема (Бейл, 86), Вінісіус

Варто нагадати, що поразка від «Брентфорда» – це випадковість, а не закономірність, або погана форма. На секундочку, до цього «Челсі» виграв 6 матчів підряд. Що стосується тієї рокової гри з «бджолами», то Тухель з огляду на кадрову ситуацію був вимушений відмовитися від схеми з трьома центральними захисниками, яка на сьогоднішній момент асоціюється в першу чергу саме з лондонцями. В матчі з «Реалом», правда, тренерський штаб повернувся до звичної побудови, але все одно були свої «але». Наприклад – Аспілікуета на лівому фланзі захисту. Також окремо слід відмітити відсутність Лукаку в старті. 100-мільйонний бельгієць в останніх 7 матчах всього двічі виходив в старті – обидва рази в кубкових зустрічах з «Лутоном» і «Мідлсбро». А от в АПЛ Ромелу в останніх п`яти турах провів на полі… сумарно 60 хвилин. Вдалий трансфер, тут і добавити нічого.

Анчелотті вирішив не відставати від свого колеги по цеху, також здивувавши вибором на окремих позиціях. Наприклад, в старті вийшов Менді, якого в нинішньому сезоні не критикує хіба що лінивий, а не досвідчений універсал Начо. Також італійський спеціаліст відмовився від третього атакуючого гравця в пару до Бензема і Вінісуаса, віддавши перевагу центрхаву Вальверде. Точну позицію уругвайця, до слова, ідентифікувати важко – впродовж матчу він зазвичай з`являється всюди, і замість Асенсіо справа в атаці, і глибше Каземіро в опорній зоні, і Карвахалю в захисті навіть встигає допомагати.

На відміну від вчорашнього центрального матчу дня, «Челсі» з «Реалом» з перших же хвилин задали динамічний тон грі. Не завадив навіть проливний дощ у Лондоні. Активнішим, як і очікувалося, під час стартового відрізку зустрічі були мадридці. Кроос і Модріч з ходу взялись контролювати центр і відігравати Жоржіньо. Одного Канте цього разу вже було недостатньо. У підсумку все закінчилося ударом Вінісіуса в перекладину. Але, закінчився лише один епізод, а не період повної домінації гостей поля.

Ще на 19-ій хвилині на табло виднілись нулі, а от уже на 23-ій вболівальники «Челсі» з відвертим подивом дивились на улюблену команду. Постарався Бензема, котрий продовжив свій бенефіс після зустрічі з «ПСЖ». Дубль за три хвилини – і «Реал» уже опинився у неймовірно комфортному положенні. Причому, в обох моментах Карім викрутився із максимально незручних ситуацій, точно пробиваючи головою у недосяжні для Менді кути воріт. Здається, у Левандовскі тепер новий конкурент.

Хоча, уже у другій половині тайму картина практично повністю змінилася. Це – головний недолік «вершкових», який регулярно простежується в поточному сезоні. «Реал» взявся грати по рахунку, за що поплатився кількома небезпечними атаками на володіння Куртуа. Якщо з вистрілом Джеймса голкіпер справився, то ось удар Хаверца впритул був вже «клінічним» – 1:2, інтрига повернулася! Правда, ця інтрига могла вже зовсім швидко зникнути – Бензема не скористався помилкою Жоржіньо, з декількох метрів не влучивши в площину воріт Менді.

Не пощастило цього разу, так пощастить пізніше. Ймовірно, саме з такими думками Карім вийшов з роздягальні після перерви. 46-та хвилина, помилка лондонців, удар француза – гол. 1:3, хет-трик дев`ятки «Реала». І що тут можна добавити? Шість м`ячів у двох матчах з «ПСЖ» та «Челсі» – справа Кріштіану процвітає, а мадридці продовжують писати рекорди і свою історію в Лізі чемпіонів. Аспілікуета, звісно, вже через лічені миттєвості міг скоротити відставання, але Куртуа у ефектному стилі перевів круглого на кутовий.

Цього разу Анчелотті помилок першої половини зустрічі не повторив. Іспанський гранд не віддавав ініціативу супернику аж до тих пір, поки Тухель не пішов ва-банк після ряду замін. Тут і Лукаку з`явився, який вмудрився розтранжирити 100% момент, і більш націлений на атаку Лофтус-Чік. Фактично, відрізок з 70-ї по 80-у хвилину видався для «Реалу» найважчим. «Челсі» нарешті зумів прижати опонента біля чужої штрафної, постійно створюючи тиск на захисну лінію гостей. На щастя для фанатів мадридського колективу, штурм вдалося витримати, диктуючи під кінець поєдинку вже свої умови. Модріч, Камавінга і Вальверде без суттєвих проблем виходили із-під пресингу лондонців, а Вінісіус у подібні моменти демонструє свої найкращі здібності завдяки швидкості, залишаючи за спиною «опікунів».

Тобто, кінцевий рахунок зустрічі є достатньо закономірним і логічним. Так, Лукаку міг змінити хід гри, але ж і самі футболісти «Челсі» занадто часто дарували мадридцям небезпечні моменти практично на рівному місці. «Реал», в свою чергу, діяв організовано і злагоджено. Виходить, команди на один вечір просто помінялися ролями? Якщо по такому ж сценарію пройде і матч-відповідь, то Тухелю розраховувати на захист титулу точно не прийдеться.

Новости партнеров

Комментарии: