«Манчестер Сіті» – «Реал». В кращих традиціях футболу – Гвардіола в божевільному матчі переграє Анчелотті. Ліга чемпіонів

Гвардіола проти «Реала». Колись це було класикою, а зараз протистояння іспанського фахівця з «Королівським клубом» стали неабиякою рідкістю. Хоча, такі зустрічі завжди привертають до себе увагу. Чого лише варта вивіска – «Манчестер Сіті» проти «Реала». Ще й в півфіналі Ліги чемпіонів. Не слід забувати й той факт, що обидва колективи знаходилися в чудовій формі. «Вершкові» практично гарантували собі чемпіонство в Ла Лізі, а от «містяни» продовжують запеклу боротьбу із «Ліверпулем» за першу сходинку в АПЛ.

В принципі, це в першу чергу враховувалося під час визначення фаворита. Логіка полягала в тому, що «Сіті» зараз повинен витримувати більш шалений ритм. В той же час, мадридці спокійно готувалися до півфінальної зустрічі в поєдинках внутрішнього чемпіонату, особливо не витрачаючи сили. Але, навіть поточний розіграш турніру продемонстрував, що не завжди переможець на папері відповідає своєму статусі безпосередньо на футбольному полі.

Embed from Getty Images

«Манчестер Сіті» – «Реал» 4:3

Голи: Де Брюйне (2), Жезус (11), Фоден (53), Бернарду (74) – Бензема (33, 82, пен), Вінісіус (55)

«Манчестер Сіті»: Едерсон; Стоунз (Фернандіньо, 36), Діаш, Ляпорт, Зінченко; Де Брюйне, Родрі, Бернарду; Марез, Жезус (Стерлінг, 83), Фоден

«Реал»: Куртуа; Карвахаль, Мілітао, Алаба (Начо, 46), Менді; Вальверде, Модріч (Себальос, 79), Кроос; Родріго (Камавінга, 70), Бензема, Вінісіус (Асенсіо, 88)

Варто відзначити, що Анчелотті повинен був вирішити одну надзвичайно важливу кадрову проблему. Діло в тому, що до матчу не встиг відновитися Каземіро, у якого були проблеми із м’язами. Бразилець в заявку потрапив, але більшість інсайдерів стверджували, що він на заміну так і не вийде. Хтось міг здивуватися, але тренерський штаб «Реала» вирішив випустити замість Каземіро не Камавінгу чи Себальоса, а Родріго. Тобто, мадридці відмовилися від варіанту з Вальверде на правому фланзі, вирішивши зіграти в відкритий футбол з трьома яскраво вираженими атакуючими гравцями. Нагадаємо, що в чвертьфіналі проти «Челсі» іспанці діяли більш обережно.

Що стосується «Сіті», то Гвардіола не міг розраховувати одразу на декількох захисників. Через травму вибув Уокер, а також жовтих карток перебрав Канселу. Як наслідок, свій шанс знову отримав Зінченко. Українець на високому рівні провів останній матч із «Уотфордом», тому заслужив своє місце в старті. Окрім цього, конкуренцію у Стерлінга виграв Марез, а Гріліш звично для себе почав поєдинок з лави для запасних. Рідко останнім часом ігрову практику отримує й Гюндоган.

Перший тайм видався на диво видовищним. Анчелотті дійсно вирішив зіграти з «Сіті» в відкритий футбол, за що поплатився вже в перші 10 хвилин. «Містяни» забили двічі і, здавалося, загнали суперника в глухий кут. Спочатку без опіки в штрафному майданчику залишився Де Брюйне, а в епізоді з другим голом настирним виявився Жезус, 2:0! Цікаво, що обидва взяття воріт на совісті центральних захисників «Реала», які проводили не найкращий свій вечір. Для Алаби подібні помилки взагалі не новина в цьому сезоні – не рідна є для австрійця ця позиція, як не крути.

Забивши два, англійці не зупинилися. По суті, високо пресингувати старалися обидві команди, але краще вдавалося це «Сіті». Саме в глобальному плані, тому що більше невимушених обрізок біля власних воріт було в Едерсона та Стоунза. Але от коли мова заходила про перехоплення ініціативи, то колективний відбір господарів поля постійно давав результат. Більше того, захисника «Реала» занадто часто висмикувалися та залишали за спиною вільні зони. Як мінімум ще одна контратака могла закінчуватися пропущеним голом, а то й двома.

Проте, доля розпорядилася по-іншому. Знову на авансцену вийшов внутрішній геній Бензема. Коли у мадридців рідко вдавалися позиційні атаки, француз неочікуванно відізвався на, будемо відверті, не найзручнішу передачу від Менді. Карім випередив Зінченка та завдав більярдного удару в кут воріт, 2:1! «Вершкові» знову повернули інтригу в матч, який йшов зовсім не по їхньому сценарію.

На «Сіті» цей гол вплинув сильно. По-перше, Гвардіола одразу після цього зняв з гри Стоунза та випустив на правий фланг оборони Фернандіньо. Чи то англієць за Вінісіусом не встигав, чи то знову відчув дискомфорт після травми. По-друге, «містяни» до кінця тайму більше серйозно не потривожили Куртуа, хоча контролювали ситуацію. Зінченко, до речі, окрім епізоду з голом Бензема виглядав досить таки солідно.

На радість вболівальникам друга половина зустрічі продовжила приємно шокувати. «Сіті» вийшов з роздягальні ще злішим, що обернулося для «Реала» неймовірно складним відрізком. Чудовий момент на двох змарнували Марез та Фоден, алжирець поцілив у штангу, а Філ на добиванні влучив у Карвахаля. Мадридці пропустили знову – Фернандіньо випередив Вінісіуса на фланзі, після чого обігрався з партнером і оформив асист на Фодена, 3:1. Однак, молодий вінгер «вершкових» швидко поквитався зі своїм опонентом. Вінісіусу вдалося пошити досвідченого опікуна в дурнях хвилинами пізніше, видавши шикарний спринт із ударом в дальній кут, 3:2!

Гра не збавляла оборотів, а подібний темп команди витримали до фінального свистка. Здавалося, поїхати з Англії бодай із мінімальною поразкою було б для «Реала» звитягою – Бернарду вчетверте засмутив Куртуа, 4:2. З іншої сторони, у другому таймі в «Сіті» було ще вдосталь нагод, щоб доводити зустріч до розгрому. Чи вдалося би команді Анчелотті в такому випадку перевернути хід дуелі в Мадриді – велика загадка. Тому, італійський фахівець точно зрадів, коли за 10 хвилин до кінця матчу Ляпорт зіграв рукою у власному штрафному майданчику. Бензема з пенальті паненкою скоротив відставання, 4:3. Ух. На цьому бенефіс не закінчився. Як мінімум, пролунав другий каркас воріт Куртуа. Але, рахунок на табло не змінився. Продовження банкету – за тиждень в Іспанії.

Новости партнеров

Комментарии: