Ірландія – Україна. «Крапля меду в бочці Вельса». Збірна стартує з перемоги в Лізі націй

Звісно, після матчу з Вельсом очікування від дуелі з Ірландією в Лізі націй вже були не ті. Тут більшість вболівальників ще зустріч у дощовому Кардіффі забути не можуть… Та й Ліга націй – не той турнір, який викликає бурю емоцій. Половина команд грає резервом, а футболісти незадоволені, що їм скоротили відпустку та заставляють в червні грати ще якісь напівтовариські матчі. В збірної України завдання трохи інше – відволікати людей від рутини, награвати склад на наступні відбори, реабілітуватися за той злощасний програш у вирішальному матчі кваліфікації ЧС-2022 в Катарі.

Embed from Getty Images

Ірландія – Україна 0:1

Гол: Циганков (48)

Ірландія: Келлегер; Крісті (Браун, 69), Коллінс, Даффі, Іган (Оші, 62), Стевенс (МакКлін, 69); Гендрік, Каллен; Робінсон (Обафемі, 69), Огбене (Гамільтон, 78), Найт.

Україна: Лунін; Качараба (Караваєв, 72), Попов, Бондар, Сирота, Миколенко; Сидорчук, Шапаренко; Зубков (Циганков, 46), Довбик (Сікан, 80), Мудрик (Піхальонок, 72)

Як і очікувалося, на Ірландію вийшов зовсім інший склад. 10 нових гравців. Могло бути й 11, але напередодні гри захворів Соболь, тому вимушено третій матч за 7 днів проводив Миколенко. В основі не виявилося Піхальонка, але це пояснюється вибором схеми. Петраков повернувся до 5-4-1, відправивши на правий фланг Качарабу. В центрі нові-старі знайомі по U-20, Бондар та Попов, в воротах Лунін, в атаці Зубков, Довбик та Мудрик.

Важко якось описати перший тайм протистояння. Як вже встигли пожартувати в соцмережах, всі ніби дивилися матч «Карпат» і «Металіста» зразка 2011-го. Колір ігрових футболок точно відповідав. У Ірландії був поганий план, у нас його, здається, взагалі не було. Дуже багато непорозумінь в діях, безглуздих рішень, хаотичності, невпевненості. Таке враження, що Мудрик просто не помічав Довбика. Взагалі не помічав партнерів по команді. Сидорчук мало що давав в креативі, а Качараба – не натуральний латераль, хоч і забив фантастичний гол, який відмінили. Дебютний м’яч представника «Славії» скасували через офсайд Довбика на початковій стадії атаки.

Також слід відзначити, що ірландці деколи намагалися пресингувати нашу лінію захисту. Доходило до того, що Лунін декілька разів просто виносив круглого за межі поля. Сирота, правда, встиг добре себе проявити в захисних діях, класно граючи на випередження.

Що стосується гольових моментів, то насправді хороших шансів так і не згадаєш. Переважно це були дальні удари, які не несли небезпеки. Провалився Зубков, який в декількох моментах програвав у швидкості своїм опонентам. Однак, потрібно розуміти, що цей склад експериментальний. Головне завдання хлопці виконали – не пропустили. Але, хотілося більшого.

Бажання фанатів виконав Циганков одразу через 2 хвилини після виходу на заміну в перерві. Лідер «Динамо», який націлився на трансфер в Європу, виконав навіс зі штрафного, після якого м’яч опинився в воротах, не торкнувшись нікого з гравців, 0:1! Не дарма кажуть, що хороша подача ніколи не пропадає даром.

Після цього «синьо-жовті» немов розслабилися, в позитивному значенні. З’явилася структура, контроль над ситуацією, обіграші. Але, нікуди не ділись індивідуальні помилки футболістів, особливо в Довбика. Саме вони ставали причиною зривів небезпечних атак або ж невикористаних моментів. Одне можна сказати точно – Петраков передбачав такий розвиток подій, тому й вибрав більш обережну формацію з 5 захисниками.

Ну і куди ж без нервової кінцівки? Після 75-ї хвилини ірландці побігли відіграватись, роблячи ставку на стандарти. Спочатку врятували Лунін і перекладина, а потім м’яч пролетів у сантиметрах від штанги після удару Даффі головою. Заключні 10 хвилин знову залишилися за суперником.

На щастя, лише по грі. Україна втримала переможний результат та вдало розпочала новий розіграш Ліги націй. Попереду – Вірменія та знову Ірландія, а з шотландцями зіграємо в вересні.

Новости партнеров

Комментарии: