Григорий СУРКИС: „Календарём игр в группе за виход в финал ЕВРО-2008 мы с Олегом Блохиным довольны!”

Сьогодні Україна отримала суперників по відбірній групі В чемпіонату Європи 2008 року. Для цього УЄФА довелося вдатися до жеребкування, адже представники нашої групи так і не досягли консенсусу між собою. Але керівництво ФФУ та головний тренер національної збірної Олег Блохін підсумками жеребкування задоволені. „В усякому разі календар є більш прийнятним ніж той, що нам пропонували французи перед самою процедурою”, – так прокоментував прес-службі результати жеребкування президент ФФУ Григорій Суркіс.

– Протягом 3,5 годин тривала нарада між представниками нашої групи, – сказав він. Вкотре розглядалися варіанти, які пропонувала Україна і з якою були згодні всі команди в групі. Чинила опір лише Франція. Саме вона спільно з італійцями вимагали такий варіант, за якого обидва гранди не зустрічалися б з Україною у перших трьох турах. Але нашою єдиною вимогою був фактор того, щоб всі команди знаходилися в рівних умовах: справедливість, рівноправ’я та збалансованість календаря. Ми вимагали, щоб ніхто не грав більше двох матчів поспіль вдома. І нас у цьому підтримали усі, окрім Франції, яку представляв головний тренер команди Раймонд Доменік.

Але французи зайняли жорстку позицію, вимагаючи проводити усі чотири останні матчі вдома. З цим не могла погодитися Україна та всі ті, хто нас підтримував. Через це довелося вдатися до жеребкування.

Календарь игр Группы В.

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: