ЯШКІН НЕ СКОРИСТАВСЯ СВОЇМ ШАНСОМ І “ОБРАЗИВСЯ НА ВЕСЬ БІЛИЙ СВІТ”

Прикрою несподіванкою для футбольного клубу “Арсенал-Київ” стала публікація у газеті “Спорт-Експрес Україна” від 14 листопада 2003 року під заголовком: “Артем Яшкин: не спешите меня списывать”. Особисте невдоволення колишнього гравця нашого клубу та насичені емоціями висловлювання на адресу заслуженого тренера України та Росії В”ячеслава Грозного викликають, щонайменше, здивування. Адже професіоналізм тренерського складу команди “Арсенал-Київ” – загальновизнаний, про що свідчать чисельні нагороди та відзнаки головного тренера, а також доробок у попередньому і нинішньому чемпіонатах України.

В інтерв”ю критикуються всі футбольні клуби, де виступав Артем Яшкін, – “Динамо”, “Шинник” і “Арсенал”. Але наш клуб вважає некоректним пов”язувати особисті невдачі і нереалізовані плани з футбольними командами. І нагадує футболістові, що трансферна політика та тренувальний процес – у цілковитій компетенції головного тренера і керівництва будь-якого клубу. Дивує, що досвідчений футболіст про це забув і “образився” на всіх.

Уперше за всю історію існування нашого клубу колишній футболіст дає публічну оцінку порядку, встановленому в клубі, та діям працівників і тренерів. Нагадаємо, у другому колі 12-го чемпіонату України, на яке був орендований Артем Яшкін, як і в подальшому у веденні трансферної політики, насамперед враховувався той факт, що для деяких гравців “Арсенал” став “командою другого шансу”. Згадаймо досвід Сергія Коновалова, Василя Кардаша, Альберта Саркисяна, Валентина Полтавця, Гели Шекиладзе, Германа Кутарби. Кожен з них по-своєму скористався своїм шансом, і ніхто не опустився до рівня наклепів, необ”єктивних суджень, критиканства з “трамвайного депо”.

Щодо Артема Яшкіна, то ФК “Арсенал-Київ” виконав усі, взяті на себе, зобов”язання за умовами особистого контракту. А 3 червня 2003 року головний тренер ФК “Арсенал-Київ” В”ячеслав Грозний, підтверджуючи інформацію про завершення терміну оренди Артема Яшкіна, зазначив, що гравець не зумів витримати конкуренцію, і, як наслідок, не зумів пробитися до основного складу. Більше того, за словами головного тренера, футболіст не підійшов під ігрову концепцію, що сповідується в клубі.

За місяць до завершення терміну оренди В”ячеслав Вікторович провів з футболістом відверту розмову і побажав успіхів у подальшому працевлаштуванні. Таким є цивілізований підхід до роботи.

Клуб обурений позицією журналіста Максима Максимова, який однобічно подав інтерв”ю Артема Яшкіна, і не розмістив поруч іншу точку зору чи коментар сторони, що її розкритикував футболіст. Нам прикро, бо подібні публікації завдають шкоди іміджу ФК “Арсенал-Київ”, і ми не будемо з цим миритися, а тим паче виступати в ролі сторонніх спостерігачів.

Роман ГОЛУБ, генеральний директор ФК “Арсенал-Київ”

Источник: “Украинский футбол”

Новости партнеров

Комментарии: