Скандал! ФК “Карпаты” требуют извинений от Игоря Суркиса и угрожают судом

Наступного дня після кубкового матчу між львівськими „Карпатами” та київським „Динамо” на офіційному сайті столичного клубу з’явився лист президента ФК „Динамо” Ігоря Суркіса, адресований президенту ПФЛ України Равілю Сафіулліну. У ньому пан Суркіс звинуватив керівництво ФК „Карпати” у тому, що, цитуємо, „керівників приїжджого клубу не впустили у ложу для почесних гостей”. За словами Ігоря Суркіса керівник динамівської делегації, віце-президент клубу Йожеф Сабо, спостерігав за матчем, цитуємо, „в сторонке”.

Керівник київського клубу стверджує, що ФК „Карпати” знехтував „етичними нормами та нормативними документами ФІФА та УЄФА”. А найголовніше і найприкріше, що наприкінці листа Ігор Суркіс намагається підбурити проти львівського клубу футбольну громадськість країни. Політику керівництва львівських „Карпат” президент ФК „Динамо” називає такою, що „виходить за межі не лише професійних, а й суто людських стосунків”. Заяву такого змісту у львівському клубі сприйняли як банальну, примітивну і нічим не продиктовану інформаційну атаку на ФК „Карпати”. З якою метою був опублікований цей брудний та провокативний пасквіль, українські уболівальники, і київські зокрема, схоже так і не зрозуміли… Дестабілізувати ситуацію в ФК „Карпати”? Налаштувати проти львівських „Карпат” керівні органи українського футболу та вболівальників країни? Створити Ігорю Суркісу імідж правдолюбця та правдомовця? А, можливо, причина в чомусь іншому… На відміну від президента ФК „Динамо” керівництво ФК „Карпати” не вдаватиметься до оціночних суджень, а лише за допомогою беззаперечних фактів спробує донести до футбольної громадськості та керівних органів українського футболу усю правду про події, що їх на власний розсуд описує Ігор Суркіс. Він, до слова, на самому матчі присутній не був.

Де у Суркіса „сторонка”?

Насамперед, про те, в якій „сторонці” спостерігав за матчем шанований у Львові Йожеф Йожефович Сабо. Коментар щодо цього інформаційному центру ФК „Карпати” надав директор „Карпати Спорт Маркетинг” Ігор Дедишин (саме у компетенції „КСМ” організація домашніх матчів ФК „Карпати”).

– Почну з того, що ФК „Динамо” з незрозумілих причин знехтував Регламентом Всеукраїнських змагань з футболу серед команд професіональних клубів 2005/2006 р.р. Згідно статті 24, п. 9 „клуб-господар поля зобов’язаний надати комаді гостей не менше 10 % місць у VIP-ложі згідно поданої заявки (!), що має надійти від клубу-гостей не пізніше, ніж за п’ять днів до початку матчу”. Утім, заявка на місця у ложу для почесних гостей нам від киян не надійшла не те що за п’ять днів до матчу – ФК „Динамо” взагалі не спромігся повідомити львівський клуб про приїзд власної VIP-делегації хоча б телефоном. Про приїзд, очолюваної Йожефом Сабо динамівської делегації, ФК „Карпати” у день матчу дізнався від в.о. голови Федерації футболу Львівської області Ярослава Грися. Саме його, а не когось з представників нашого клубу, VIP-динамівці уповноважили потурбуватися про місця для них у ложі почесних гостей стадіону „Україна”. Попри відсутність попередньої заявки, ФК „Карпати” пішов назустріч чотирьом поважним гостям і безкоштовно надав їм чотири перепустки у VIP-ложу. Саме з неї, а не зі „сторонки”, як висловився Ігор Суркіс, Йожеф Сабо та ще три інших представники ФК „Динамо” в компанії відомого футбольного агента Шандора Варги і Ярослава Грися, спостерігав за грою. Причини, через які Йожеф Йожефович та його колеги відмовилися зайняти запропоновані їм місця у ложі, мені невідомі. За матчем (наголошую, з VIP-ложі, а не деінде) усі четверо спостерігали стоячи. На підтвердження цього можемо надати Ігорю Суркісу відеоматеріали з інтерв’ю, що його Й.Сабо у VIP-ложі дав нашій клубній телестудії „ФК Карпати-ТБ”.

Не можу збагнути також, чому футболісти „Динамо”, які не потрапили в заявку на матч, як зазначив Ігор Суркіс, купували квитки на гру, адже, як відомо, усі вони мають квиток учасника всеукраїнських змагань з футболу, що дає їм право безкоштовно відвідувати усі матчі, які проводяться під егідою ПФЛ та ФФУ. Також викликає подив, що адміністратор та масажист команди „Динамо” під час гри перебували не на лаві запасних, а на трибунах стадіону. Адже згідно Регламенту, вони, на відміну від гравців, які опинилися поза заявкою на матч, мають повне право знаходитися на лаві запасних.

Про міліцію та динамівських уболівальників

У згаданому листі президент ФК „Динамо” також зазначає, що, цитуємо, „ФК „Карпати” не забезпечив вільний прохід прихильників „Динамо” в сектор, і не ізолював їх від інших уболівальників”. Мабуть, Ігор Суркіс, під час телетрансляції матчу так захопився безпосередньо грою, що просто не розгледів 155-ти правоохоронців, які щільним кільцем оточили 29-й гостьовий сектор. Клубна телестудія „ФК Карпати-ТБ” готова надати президенту ФК „Динамо” відео, на якому зафільмовано „динамівський” сектор в оточенні більше півтораста стражів правопорядку. До слова, правопорядок на стадіоні забезпечує УМВС України у Львівській області, з яким ФК „Карпати” має відповідну угоду. Що мав на увазі керівник ФК „Динамо”, коли говорив про незабезпечення „вільного потрапляння на стадіон прихильників „Динамо”, – незрозуміло. З метою запобігти можливим сутичкам чи конфліктам місцевих уболівальників з динамівськими фанами, працівники міліції і справді супроводжували в сектор колону фанів „Динамо”. Причому, аби знову ж таки унеможливити сутички, київських уболівальників правоохоронці провели на стадіон не через головний (яким послуговуються місцеві прихильники футболу), а через службовий вхід. Таким же чином (у супроводі правоохоронців, через службовий вхід) динамівські фани і покинули межі стадіону „Україна”.

У коментарі інформаційному центру ФК „Карпати” заступник начальника ЛМУ УМВС України у Львівській області, начальник міліції громадської безпеки міста Львова, підполковник міліції Сергій Маруняк пояснив причини застосування сили до уболівальників „Динамо” працівниками правоохоронних органів.

– Під час матчу дехто з динамівських фанів демонстрував зневагу та провокував на конфлікт вболівальників суперника. Кияни не лише провокували карпатівських уболівальників лайливими скадуваннями, а й кидали у їх сектори (зокрема у 28-й) вирвані стільці і „фаєри”. Тому ми й втрутилися, інакше, найімовірніше, дійшло б до масових сутичок. Адже розлючені львівські уболівальники вже готові були розірвати кільце правоохоронців, що ним був оточений 29-й гостьовий сектор, і розпочати з’ясовувати стосунки. Щоб не допустити масової бійки, ми змушені були втихомирити кількох найзухваліших київських хуліганів. Зазначу, що наші працівники діяли виключно згідно з інструкцією. Хочу наголосити, що міліція застосувала силу до київських уболівальників не тому, що вони кидали „фаєри” (так само, до слова, чинили й уболівальники „Карпат”), а через те, що саме їх поведінка могла призвести до масового побоїща.

Від себе додамо, що за спинами правоохоронців київські фани після матчу поводились аж занадто зухвало – паплюжили атрибутику з офіційною символікою ФК „Карпати” (камера „ФК Карпати-ТБ” зафіксувала, як київський фан демонстративно порвав і, даруйте, обплював карпатівський прапорець).

ФК „Карпати” повністю поділяє обурення президента ФК „Динамо” Ігоря Суркіса щодо дій деяких уболівальників нашої команди, які жбурляли сніжки у бік динамівських футболістів. З ними вже проведено роз’яснювально-виховну роботу. Свої неадекватні дії дехто з них пояснює зухвалою поведінкою динамівських футболістів. Так, у першому таймі нападник „Динамо” Артем Мілевський після ігрового зіткнення з карпатівцем Самсоном Ґодвіном плюнув в півзахисника „Карпат” (до речі, це не вигадки наших уболівальників, відео, що підтверджує їхні слова, – в наявності). Також львівських уболівальників обурив непристойний жест того ж таки Мілевського, який він продемонстрував, забивши у ворота „Карпат” гол.

P.S. ФК „Карпати” офіційно вимагає від Ігоря Суркіса впродовж трьох днів з моменту опублікування цього матеріалу публічно вибачитися перед львівським клубом за поширення неправдивої інформації. У противному разі ФК „Карпати” негайно звернеться до судових органів з вимогою захистити власні честь, гідність та ділову репутацію.

Источник: ФК Карпаты Львов

Новости партнеров

Комментарии: