Максим ФЕЩУК: “Динамо” это “Динамо”, а не какой-то среднячок висшей лиги”

Львівські “Карпати” продовжують боротьбу за місце у вищій лізі чемпіонату України. Після перемоги у Стрию над “Газовиком-Скалою” гандикап від третьої команди столичної “Оболоні” вже становить десять очків. У четвер львів’яни на стадіоні “Україна” прийматимуть чергового суперника – “Кримтеплицю” з Молодіжного. Матч першого кола між цими командами завершився нульовою нічиєю. Напередодні важливих ігор у першості країни і Кубку кореспондент “Ратуші” поспілкувався з нападаючим “Карпат” і молодіжної збірної України Максимом Фещуком.

– Як оцінюєте гру “Карпат” у суботньому поєдинку зі стрийським “Газовиком-Скалою”, який завершився перемогою “зелено-білих” 2:0. Кого б вирізнили у складі суперника у цьому матчі?

– Ми зіграли зі стриянами непогано. Могли, звісно, й краще, але після гри з київським “Динамо”, де наша команда максимально „виклалася” на в’язкому газоні, було важко. Ми не встигли повністю відновитися. На психологічний настрій поразка від киян теж вплинула.

Головне – ми використали свої моменти. Я міг відзначитися – трохи не пощастило. Серед суперників, на мою думку, добре грали хлопці, яких орендували стрияни у “Карпат”. Вони хотіли довести керівництву свою профпридатність і дуже старалися. Суперник грав непогано. Загалом дався взнаки вищий клас “Карпат”.

– На ваш погляд результат 0:2 у першій кубковій грі ½ фіналу з київським “Динамо” закономірний?

– Знову ж таки, тут перемогли вищі за класом “динамівців”. За інших погодних умов результат міг бути й іншим – ми могли програти 0:5, а могли перемогти 2:0. “Динамо” два свої моменти використали, а ми мали шанси забити, проте не скористалися ними.

Нам, на мій погляд, не вистачило прихильності фортуни. Якби Євген Шмаков реалізував небезпечний момент за рахунку 0:0, гра була б іншою. Впевнений, що десять таких моментів на тренуванні Євген би реалізував, а у грі – не вийшло. Загалом, “Динамо” є “Динамо”, а не якийсь середнячок вищої ліги.

– Чи мають “Карпати” тепер шанси пробитися у фінал?

– Шанси є завжди. Як приклад згадаю поєдинки плей-оф до Чемпіонату Європи молодіжної збірної України з бельгійцями. Ми програли вдома 2:3, у Бельгії виграли 3:1. Наші шанси всі вважали примарними, коли бельгійці повели у тому матчі 1:0. Але ми вийшли на європейський форум. Після поразки вдома мало хто вірив у нашу збірну.

Граючи з “Динамо” у гостях, матимемо шанси. Не думаю, що “Динамо” розслабиться. Вони серйозно підготуються. Але “Карпати” обов’язково дадуть бій киянам. Працюватимемо на максимальний результат.

– У кубковому матчі ви з’явилися на полі з лави запасних і добре, за словами спеціалістів, увійшли у гру. Чому, на вашу думку, тренер команди Юрій Дячук-Ставицький все-таки не поставив вас у основний склад?

– Такі питання вирішує тренер, я не я. Напевне, Юрій Михайлович вважав це за потрібне. Тренер відповідає за результат, а гравці – за гру. Можливо, у нього своє бачення гри, можливо, я у той момент не відповідав тактиці, яку обрав тренер. Склад команди – прерогатива виключно тренера.

– Наставник молодіжної збірної України Олексій Михайличенко постійно залучає вас у лави команди. Які перспективи у львів’ян побачити “карпатівця” Фещука на молодіжному Чемпіонаті Європи?

– Оскільки я є “збірником”, мені потрібно, перш за все, добре грати і доводити, що я – гравець рівня збірної. Якщо буде все нормально і обійдеться без травм, я думаю, на Чемпіонат Європи мав би поїхати. Усе залежатиме лише від мене. Треба грати на високому рівні і бути у хорошій формі.

– У четвер “Карпати” вдома зіграють із “Кримтеплицею”, яка ще не програвала у другому колі першості. Тренер особливо налаштовує команду на цей матч?

– На першому тренуванні після гри в Стрию Юрій Дячук-Ставицький налаштовував хлопців на те, що “Кримтеплиця” – дуже сильна команда, і лише на перемогу. Ми намагатимемося зробити все, що від нас залежатиме. Адже нам потрібно здобувати очки, аби вийти у вищу лігу. Якщо ми здобудемо перемогу у цій грі, вона буде вагомим кроком до “вишки”.

Щодо “Кримтеплиці”, то це хороша команда і вона зараз, як кажуть, “на ходу”. Недаремно наш суперник відібрав очки в лідера, луганської “Зорі”.

– Нещодавно Ви підписали новий контракт із “Карпатами”. Чи мали перед цим пропозиції від інших клубів?

– На це запитання не відповідатиму, це у компетенції мого агента. Лише скажу, що хотів залишитися в “Карпатах” і вийти з львів’янами у вищу лігу. Інші команди були на другому місці. Пропозиції завжди є і завжди будуть.

– Подейкують, що саме через співпрацю з відомим футбольним агентом Шандором Варгою у вас часто виникають непорозуміння з керівництвом “Карпат”…

– Агент для футболіста – це особисте. Якщо говорити відверто, то якщо б у мене не було свого агента, справи з “Карпатами” вирішувалися б “по-іншому”. Я вибрав Шандора і задоволений його роботою. Звісно, агент не гратиме за мене у футбол. І якщо я не працюватиму на належному рівні, він мені нічим не допоможе. Шандор Варга – відомий і впливовий футбольний агент, із яким я можу нормально поспілкуватися. Він мені також допомагає психологічно. Усі ці, як ви кажете, неприємності… Я думаю, що тепер усе буде гаразд.

– Вас часто можна зустріти у компанії симпатичної блондинки. Максим Фещук уже готовий стати на “шлюбний рушник”?

– Це моя дівчина. Щодо “шлюбного рушника”, то я ще не поспішаю. Але думаю одружитися саме з нею. Переконаний – це моя друга половинка. Наразі ми зустрічаємося.

– Ви родом з міста Броди Львівської області. Часто відвідуєте батьків?

– Так, із вільним часом проблеми. Нещодавно був у батьків, а до того, навіть важко пригадати, коли їздив додому. Загалом через насичений ігровий графік бачуся з ними рідко.

У Бродах мене завжди впізнають на вулицях. Там мене багато хто знає.

– Почесний президент “Карпат” Петро Димінський нещодавно у прямому ефірі 12-го каналу розкритикував деяких гравців команди за те, що вони не є патріотами “Карпат” і “люблять клуб до глибини свої кишені”. Серед інших Петро Петрович згадував і про вас…

– Нічого не казатиму, аби собі не нашкодити. Чесно кажучи, я думаю, що Петро Петрович зробив неправильні висновки. Я не прийшов в “Карпати”, аби заробити. Тим паче, що я заробляю не так багато, як він каже. Я бачив цю трансляцію і, відверто, дуже здивувався. Спробую довести протилежне своєю доброю грою за “Карпати” на футбольному полі.

Источник: portal.lviv.ua

Новости партнеров

Комментарии: