Олег ЛУЖНЫЙ: “Думаю, что “Карпатам” я не нужен”

       Двадцять два найвідоміші футбольні тренери з України відтепер можуть працювати у будь-якому з професійних клубів Європи чи світу. Вони отримали перші українські ПРО-дипломи ФІФА. До речі, Україна – єдина серед держав Східної Європи має право видавати ПРО-диплом ФІФА.

       У розмові з журналістом “Газети” Олег Лужний розповів про те, як він планує реалізовувати отримані під час навчання тренерські навички.

       – Під час навчання я відвідував тренувальну базу свого колишнього клубу, лондонського “Арсеналу”, – розповів Олег Лужний. – Стежив за тренувальним процесом “канонірів”. Окрім того, ознайомився з підготовкою футболістів ще декількох англійських клубів. В Україні нам читали лекції Семен Альтман, Грозний. Із Росії та Німеччини приїздили фахівці, які теж ділилися досвідом.

       – Останнім часом ви, крім навчання та відпочинку, не вирішували питання власного працевлаштування?

       – Проводив переговори, але наразі не можу сказати, з ким. Коли буде щось очевидно, обов’язково зателефоную вам.

       – Ваш футбольний агент Шандор Варга зазначав, що хочете працювати у львівських “Карпатах”…

       – Не знаю, чи потрібен я “Карпатам”. Мені нічого не відомо про завдання, поставлені перед львівською командою. Можливо, в них вистачає кваліфікованих фахівців. Команда перебуває у верхній частині турнірної таблиці, грає у півфіналі розіграшу Кубка України. Це свідчить про те, що у Львові працює добрий тренер. Тому, думаю, я не потрібен “Карпатам”.

       – Розглядаєте варіанти лише працевлаштування на посаді головного тренера чи погодитеся стати помічником наставника?

       – Усе залежить від команди та її цілей.

       – Вдається стежити за перебігом чемпіонату України?

       – Так, деякі матчі переглядаю.

       – Щось змінилося у внутрішній першості за той час, який ви провели в Англії?

       – У кращий бік – нічого. Надто мало грає українців, майже всі команди намагаються залучити якомога більше іноземців. Не можу зрозуміти, де поділися наші таланти.

       – А стиль якої команди вам імпонує?

       – Окрім київського “Динамо”, в Україні ніхто не має свого стилю. Лише столичні футболісти мають власний почерк, малюнок гри. В інших не помітив цього.

       – А як щодо конкурента киян – донецького “Шахтаря”?

       – Їхнього малюнку гри не розумію. Переглядаючи поєдинки “гірників”, не зміг зрозуміти, чого вони хочуть і як прагнуть грати.

Источник: “Львівська газета”

Новости партнеров

Комментарии: