Львовяне могут не увидеть “Карпаты” в матчах Высшей лиги чемпионата Украины

Лише прикрі невдачі у наступних кількох матчах можуть завадити „Карпатам” здобути путівку у вищу лігу. Але для того, щоб „зелено-білі” повернулися в елітний дивізіон, необхідно провести реконструкцію домашньої арени. Без капітального ремонту стадіону львівську команду у вищу лігу можуть не пустити.

У цьому сезоні «Карпатам» вдома залишились провести два матчі: 9-го червня „зелено-білі” прийматимуть „Нафтовика” з Охтирки, а ще через 14 днів – хмельницьке „Поділля”. Нині остаточно не відомо, де львів’яни проведуть останні домашні поєдинки. Усе залежить від перемовин Почесного президента клубу Петра Димінського з мером Львова Андрієм Садовим. Саме вони мають з’ясувати, хто господарюватиме на головній спортивній арені міста.

Петро Петрович хоче запропонувати меру Львова передати клубові спортивну споруду в оренду терміном на 49 років з можливістю залучення стадіону до статутного фонду майбутнього акціонерного товариства. Якщо ж Андрій Садовий не захоче цього зробити, то має коштом міського бюджету провести реконструкцію газону „України”. «Я тільки подякую Андрію Івановичу, якщо міська влада це зробить за власні гроші. Кошти ми теж вміємо рахувати», – заявив Почесний президент ФК «Карпати» у розмові з журналістом інформаційного центру ФК «Карпати».

Втім, наразі новий міський голова Львова заклопотаний формуванням власної команди. Сесія львівської міськради ще не вирішила хто саме опікуватиметься спортом у місті. Тож Андрій Садовий детальне вивчення футбольного господарства відтерміновує. Хоча від передвиборчих обіцянок побудувати новий сучасний стадіон не відмовляється. Водночас, обіцяє реконструювати і стадіон “Україна”. Лише після консультації з фахівцями Андрій Садовий зустрінеться з Петром Димінським. Коли саме це відбудеться, міському голові сказати складно. У львівській обласній раді теж ще не завершився процес формування влади. Голова облради Мирослав Сеник стверджує, що наступна сесія завершить цей процес й обіцяє „Карпатам” допомогу. „І міська влада, і обласна рада повинні разом подумати над тим, як сприяти розвитку львівських „Карпат”. Люди люблять цю команду, „Карпати” є візитівкою Львова. Тому „зелено-білі” мають грати на найвищому рівні. А ми повинні створити усі необхідні для цього умови”, – розповів газеті „Карпати” голова обласної ради Львівщини.

Попри те, що представники державної влади та Почесний президент клубу не домовилися про співпрацю, керівник служби з обслуговування полів „Карпат” Юрій Костюк уже знає, що потрібно стадіону. Найбільшим його головним болем є дренаж. Без нього, за словами Юрія Костюка, проводити будь-які інші роботи на стадіоні немає сенсу. На „Україні” дренаж встановлювали ще 40 років тому. Причому робили це з порушенням існуючих технологій. Якісний дренаж коштує 900 тисяч гривень. Окрім нього, стадіон „Україна” потребує встановлення поливу газону, заміни трав’яного покриву та встановлення підігріву. „Підігрів, дренаж, новий газон, полив – це разом коштуватиме близько двох мільйонів гривень. Якщо надійде команда приступити до роботи, через два місяці можна буде проводити повноцінний матч на новому полі. Втім, погода може збільшити термін проведення робіт”, – розповів газеті „Карпати” Юрій Костюк.

Значно більших коштів потребує реалізація плану розбудови стадіону „Україна”. Для осучаснення головної спортивної споруди Львова потрібно десятки мільйонів гривень. Втім, фінансові витрати не позбавили керівництво „Карпат” мрії у майбутньому взятися і до цієї справи. В 1993 році фахівці створили містобудівне обґрунтування комплексного розвитку стадіону „Україна”. Це обґрунтування передбачає будівництво торгівельного центру, готелю, якісних тренувальних полів, рекреаційний спортивний зал. Окрім того, стадіон повинен мати велику кількість автостоянок для учнів дитячо-юнацькою футбольної школи.

Зустріч керівництва міста та області з Петром Димінським може стати початком реалізації розбудови стадіону „Україна”. Мирослав Сеник та Андрій Садовий стверджують: така зустріч може відбутися впродовж цього тижня. Почесний президент „Карпат” готовий зачекати. Головне, щоб не забракло часу для підготовки стадіону до виступів у вищій лізі. Інакше Львів може не побачити гру команд елітного дивізіону.

Источник: ФК Карпаты Львов

Новости партнеров

Комментарии: