У мэра Львова нет денег для стадиона “Украина”, но и отдавать стадион он не собирается

«Учора у мене відбулася зустріч з міським головою Львова Андрієм Садовим, на якій він повідомив, що у міста зараз немає грошей для проведення необхідних робіт з підігріву поля на стадіоні «Україна», тому, на його думку, це повинен профінансувати сам клуб», – повідомив сьогодні, 23 травня, Західну інформаційну корпорацію головний тренер ФК «Карпати» Юрій Дячук-Ставицький.

Андрій Садовий на зустрічі повідомив, що минулого тижня він взяв участь у засіданні урядового комітету з проведення «Євро-2012», на якому його повідомили, що якщо стадіон «Україна» передадуть у приватну власність, то Львів може випасти з обойми претендентів на проведення у себе чемпіонату Європи. Тому зараз місто не може передати стадіон «Україна» в оренду клубу. Хоча, на думку Юрія Дячука-Ставицького, по-перше ще не відомо, в якій країні відбудеться цей чемпіонат, а по-друге, якщо матчі й відбуватимуться у Львові, то вони проводитимуться не на «Україні», а на новозбудованому стадіоні.

За останні кілька років, за словами Дячука-Ставицького, від міської влади клуб не отримав жодної копійки, тому ФК «Карпати», окрім стадіону «Прогрес», досі не має у власності жодного клаптика землі. У той же час, за інформацією Дячука-Ставицького, у Києві місто передало ФК «Динамо» стадіон, базу в Конча-Заспі. А в Донецьку місто передало у власність клубу кілька десятків гектарів землі.

27 травня в Києві відбудеться засідання Атестаційної комісії ФФУ, на яку, як повідомив Дячук-Ставицький, запросили й почесного президента ФК «Карпати» Петра Димінського. На цьому засіданні будуть зачитані мінімальні вимоги до клубу вищої ліги, у тому числі й підігріву на домашньому стадіоні.

Довідка ЗІКу:

Згідно регламенту ФФУ, клуб вищої ліги може проводити матчі тільки на полі, де обладнано підігрів. На стадіоні «Україна» підігріву немає.

Аби встановити підігрів, потрібно близько 2 млн. грн.

Источник: ФК Карпаты Львов

Новости партнеров

Комментарии: