БІЛОРУСИ ПРОДОВЖУЮТЬ СПОДІВАТИСЯ НА МИЛЕВСЬКОГО


Головний тренер молодіжної збірної Білорусі, яка сенсаційно пробилася до фінальної частини ЧЄ-2004, Юрій Пунтус продовжує сподіватися на те, що гравець київського “Динамо” Артем Милевський передумає виступати за українську команду і повернеться до рідної для себе збірної. Хоча точніше було б сказати, що не передумає, а йому ФІФА остаточно заборонить грати за Україну.

Причому варто відзначити: ФІФА вже ухвалила рішення щодо того, що Милевський не може грати за Україну, однак українська сторона намагається довести чиновникам і міжнародній федерації, що Милевський хоче виступати лише за Україну. Судячи з останніх інтерв”ю президента ФФУ Григорія Суркіса, питання щодо Милевському повинне вирішитися до кінця 2003 року.

У той же час Юрій Пунтус в інтерв’ю білоруському “Пресболу” з приводу питання щодо Милевського зазначив: “Сьогодні багато хто ратує за припинення боротьби за Милевського. Мовляв, якщо хлопець не хоче грати за Білорусь – не треба. Я прихильник іншої, стриманішої, позиції. Артем – дуже молодий, але вже три роки мешкає в Києві, далеко від рідних і друзів. Не важко уявити, як його там щодня “накручують”: ти – наш і маєш виступати за Україну. У свої вісімнадцять він ще не в змозі самостійно приймати серйозні рішення. Ми з ним, спілкуючись по телефону, неодноразово обговорювали тему громадянства. Але лише в першій нашій бесіді я акцентував на патріотизмі. До речі, Милевський не забуває про Батьківщину і не відрікається від нашої збірної. Просто сьогодні у нього більше бажання грати за Україну, ніж за Білорусь. Він сподівається, що йому це дозволять. Я ж практично упевнений у зворотному. Якщо вийде по-нашому, Артем одягне футболку білоруської збірної. І, як він запевняє, зробить це не без задоволення. Зачекаємо”.

Источник: “Украинский футбол”

Новости партнеров

Комментарии: