Андрей БАЛЬ: “Кто вам сказал, что мы выполнили задачу на мундиале”

Сьогодні о 22.00 на полі стадіону в Гамбурзі національна збірна України проведе чвертьфінальний поєдинок чемпіонату світу. Суперником нашої команди буде команда Італії.

       Перемога над швейцарцями забрала в українців чимало сил, тому тренерський штаб головне завдання вбачає у відновленні фізичних кондицій. Найсерйозніша проблема в Олега Блохіна – втрата Андрія Вороніна. Український форвард травмував стегно в матчі проти швейцарців і тепер точно не зіграє до закінчення чемпіонату світу. Для відновлення Вороніну потрібно щонайменше два тижні. З позитивних новин варто назвати повернення Андрія Русола та Володимира Свідерського. Вони вже відбули дискваліфікацію, тренуються разом з усіма гравцями збірної та готуються до поєдинку проти італійців. Цікаво, що жодна з команд не тренується на центральному стадіоні, оскільки поле не в найкращому стані. Перед відповідальною зустріччю журналіст “Газети” поспілкувався з тренером нашої національної збірної Андрієм Балем.

      

– Як нині почуваються футболісти?

– Слава Богу, гра з італійцями – не наступного дня, а четвертого. Робимо все, щоб футболісти відновили власні кондиції. Кожне тренування має певні особливості. Значних проблем немає.

      

– Перед грою зі швейцарцями в нашої команди були проблеми в захисті – дискваліфіковані Русол і Свідерський. Схоже, що перед грою з італійцями в українців виникли проблеми в нападі – травмований Воронін…

– Воронін тренуватиметься та відновлюватиметься за індивідуальною програмою. Щиро кажучи, не знаю, скільки часу йому буде потрібно для одужання. Хоча не згоден із вами, що в нас були проблеми. Немає одного футболіста – на його місці грає інший. Перед чемпіонатом світу ніхто не знав, що Свідерський виступатиме в основі. Якщо в матчі зі швейцарцями команда не пропустила жодного гола, то це означає, що добре зіграв захист і воротар.

      

– Швейцарці чимось здивували?

– Швейцарці – дуже дисциплінована команда. Вони багато працюють на футбольному полі, тому з ними було дуже важко боротись. Як кажуть, наскочила коса на камінь. У них манера гри така ж, як і в збірної України, наші футболісти теж не порушили ігрової дисципліни. Завдяки цьому їм удалося вийти в чвертьфінал.

– А що думаєте про матч з італійцями?

– Досі “Скуадра адзура” не пропустила жодного гола. Єдине взяття воріт італійців відбулося за участі їхнього ж гравця. Дуже добре організована команда й не відкрию великого секрету, якщо скажу, що нам буде надзвичайно важко. Але це буде кубкова зустріч. Тобто переможця визначать за підсумками одного поєдинку. Хто з нас краще налаштується на боротьбу того вечора, той і вийде у півфінал.

      

– А як охарактеризуєте манеру гри італійців?

– Ви всі можете ознайомитися з нею по телебаченню. Не хочу вдаватися в подробиці, скажу лише, що це добротна команда, за яку виступає чимало зіркових футболістів. Але “зірковість” “Скуадри адзури” не означає, що з нею не можна грати.

      

– Дехто вважає, що італійці дуже схожі на іспанців…

– Не хочеться згадувати поєдинок з Іспанією. Це був дебютний для нас матч на мундіалі, й не всі українці грали на повну силу. Але тепер іспанці вже перебувають вдома, а ми продовжуємо боротьбу на чемпіонаті світу.

      

– Усі говорять, мовляв, українці виконали власне завдання на чемпіонаті світу. Не вважаєте, що такі розмови можуть заспокоїти футболістів і не дозволити їм належно налаштуватися на чвертьфінальну гру?

– А хто вам сказав, що ми виконали завдання? Збірна України ще не зробила цього. Це лише для вболівальників футболісти виконали завдання. А всі ми прагнемо більшого. Крім того, навіть фанати хочуть, щоб ми зробили більше за те, чого вже досягли. Тож тренери збірної налаштовуватимуть гравців лише на перемогу.

      

– Вам удається переглядати матчі інших команд на чемпіонаті світу?

– Так, маємо змогу дивитися інші поєдинки. Крім того, Володимир Веремеєв виїжджає на ті ігри, які найбільше цікавлять нас. Він вивчає наших потенційних суперників.

      

– А хто на мундіалі здивував?

– Щиро кажучи, особливо ніхто й не здивував. Багато рівних за силою команд. Декому фортуна допомагає…

      

– Хто, на ваш погляд, є головним претендентом на перше місце?

– Усе покажуть майбутні матчі. Адже на чемпіонаті світу формула успіху включає не лише спортивні кондиції, а й психологічну готовність. Мабуть, психологічний аспект навіть важливіший.

      

– Андрію Михайловичу, а гра якої збірної на ЧС імпонує?

– Не можу вам цього сказати. Тепер їх наклалося дуже багато. Комусь подобається Бразилія, комусь – Англія, а комусь до вподоби Україна. Невдовзі розпочнуться чвертьфінали, де виступатимуть фаворити та новачок Україна.

      

– А нашу збірну можна назвати фаворитом?

– А чому б і ні…

Источник: Львівська газета

Новости партнеров

Комментарии: