Владислав ВАЩУК: “Моя карьера только начинается”

       Повернувшись з Нiмеччини, усi футболiсти збiрної України пiшли у вiдпустку. Сергiй Ребров подався до Лондона, Андрiй Воронiн лишився в Нiмеччинi, Анатолiй Тимощук з дружиною подався до Мiлана. Натомiсть захисник київського “Динамо” Владислав Ващук нинi вiдпочиває у рiдному Києвi. Вiн подiлився своїми враженнями вiд поїздки в Нiмеччину з кореспондентом “Експресу”.

       – Владиславе, ви вже трохи вiдпочили вiд напруженого перебування в Нiмеччинi?

       – Та де ж там?! Так швидко вiдiйти неможливо. Я лише чотири днi в Києвi. За кордон їхати не хотiв. Вирiшив лишитися у рiдному мiстi, щоб бiльше часу провести з дружиною та сином. Як правило, сиджу у своєму помешканнi, гуляю мiстом, зустрiчаюся з друзями. Словом, розслабляюся. А про футбол зовсiм стараюся не думати.

       – Невже не згадуєте чемпiонат свiту?

       – Як це не дивно, та дуже рiдко згадую. Рiч у тiм, що спогади будуть лише пiсля того, як мине трохи часу. А в мене нинi багато вражень, всi вони приємнi та неповторнi.

       – Швейцарець Массiмо Буззака вам не сниться?

       – (Смiється). От якби ви не вимовили слово “швейцарець”, то я б i не знав, що мова йде про суддю матчу Україна – Iспанiя. Звiсно, вiн вiдсудив жахливо. Прикро, що вже у першому матчi чемпiонату свiту мене вилучили. Ця червона картка була першою у моїй кар’єрi. Та я цим не переймаюся i не тримаю образи на суддю. Моє кредо: “Все, що робиться – на краще”. Тому-то, можливо, i добре, що так все склалося у грi з iспанцями. Бачите, вони ранiше за нас припинили боротьбу на мундiалi.

       – Скажiть чесно, вас мучить сумлiння, що свою останню зустрiч з iталiйцями програли з великим рахунком?

       – Менi шкода, що так все закiнчилося. Результат 0:3 не вiдображає подiй на футбольному полi. Такої поразки ми не заслужили. Головне, що навiть у програному завершальному матчi турнiру ми показали гру, гiдну чвертьфiналiста. Я зробив висновок, що нам просто не поталанило.

       – Як ви прощалися з тренерським штабом та з футболiстами?

       – А ми i не прощалися. Ми лише на деякий час роз’їхалися по свiтах. Олег Володимирович нам подякував за роботу, ми з гравцями потиснули один одному руки i роз’їхалися. Кожен нинi по-рiзному вiдпочиває вiд футболу. Ми вирiшили не телефонувати один одному. Все одно нас всiх з’єднає збiрна України.

       – Тепер треба подумати про вiдбiрковий цикл до чемпiонату Європи. У нашiй групi два фiналiсти – Iталiя та Францiя…

       – Це мене не лякає. Ми можемо дати бiй кожнiй командi. А втiм, я не маю бажання думати про цi iгри. Вiдпочиваю вiд футболу. А про вiдбiрковий цикл почну думати, коли повернуся до тренувань.

       – Нинi фахiвцi жваво обговоюють можливi трансфери гравцiв збiрної України у закордоннi клуби. Владислав Ващук дiстав пропозицiї пiсля чемпiонату свiту?

       – Моя кар’єра лише починається. Найближчим часом гратиму в київському “Динамо”. Мине трохи часу – тодi можна буде говорити про якiсь змiни у моїй кар’єрi. Я надiюся, що в українськiй столицi завершу кар’єру. Та про вiдхiд зi спорту говорити зарано.

Источник: Динамо Киев от Шурика

Новости партнеров

Комментарии: