Андрей БАЛЬ: “Выступление сборной Украины на чемпионате мира оцениваю на “удовлетворительно”

       Дебютний виступ національної збірної України на чемпіонаті світу в Німеччині отримав діаметрально протилежні оцінки фахівців. З одного боку – вихід до чвертьфіналу, де нас зупинили лише майбутні чемпіони світу італійці. (Хто б міг подумати до старту, що команда Олега Блохіна покине Мундіаль-2006 разом із Бразилією, Англією та Аргентиною!)

       З іншого боку – два матчі зі справді сильними суперниками – Іспанією та Італією – наша команда програла з загальним розгромним рахунком – 0:7… Своєю думкою щодо підсумків виступу команди поділився з “ВЗ” один із тренерів національної збірної України Андрій Баль.

       – До найближчого засідання виконкому Федерації футболу України тренерський штаб збірної готує звіт?

       – Найближче засідання виконкому ФФУ відбудеться сьогодні в Одесі – напередодні матчу на Суперкубок України. Але ми там не звітуватимемо, бо ні Олег Блохін, ні я до Одеси не їдемо. Ми прозвітуємо дещо пізніше.

       – Але якщо поцікавитись вашою думкою, то яку оцінку ви б поставили?

       – Я б поставив “задовільно”. Знаєте, як кажуть: на четвірку знає професор, а на п’ятірку лише сам Господь Бог (сміється).

       – Щодо результату можу з вами погодитися. Проте за рівнем гри команда зразка Мексики-1986 видається набагато яскравішою?

       – Історія не знає умовного способу. Для самоутвердження збірної України у футбольному світі нам передусім залежало на результаті. От у Франції зараз не задоволені результатом, хоча команда стала фіналістом, зате начебто задоволені рівнем гри. А що говорити про Бразилію, яка, маючи таких зіркових виконавців, не дійшла навіть до півфіналу!

       – Критики збірної України вважають, що у неї було лише два сильні суперники – Іспанія та Італія. Результат відомий: у матчах з ними дві поразки з розгромними рахунками…

       – У матчах з ґрандами нам, у першу чергу, завадила відсутність досвіду. У складі наших суперників було чимало виконавців, які мали досвід виступів на чемпіонаті світу. У нас же навіть Андрій Шевченко не уявляв собі, що таке напруга Мундіалю…

       – Головний тренер команди Олег Блохін покинув поле під час пробивання пенальті у матчі 1/8 фіналу зі Швейцарією. Потім з’явилися чутки, що він хотів звернутися до кардіолога. Як він зараз почувається?

       – Блохін почувається нормально. У мене є досвід виступів на двох чемпіонатах світу, тому можу дозволити собі порівняння. Нехай не ображаються футболісти, але тренером бути важче. Гравець отримує завдання і, додавши до нього імпровізацію, може себе проявити. А тренер має визначити, хто на сьогодні кращий і яку тактику вибрати. Зізнаюсь, у нас було досить спірних моментів з визначенням основного складу на кожен матч.

       – Віце-президент ФФУ Олександр Бандурко заявив, що тренерський штаб у повному комплекті залишається працювати в збірній…

       – Так, але про це ще офіційно має заявити головний тренер команди Олег Блохін. Перший збір команди заплановано на середину серпня – напередодні товариського матчу з Азербайджаном.

       – Україна у відбірному циклі до чемпіонату Європи-2008 потрапила в одну групу з фіналістами чемпіонату світу – Італією та Францією. Це суттєво зменшує наші шанси на вихід до фінальної частини Євро-2008?

       – Захистити свої здобутки часом складніше, ніж досягнути їх. Але з італійцями ми двічі зустрічалися цього літа, тому добре знаємо цю команду. Кілька років тому зіграли у Парижі з Францією, отож не думаю, що це злякає наших футболістів. Будемо також шукати шляхи для підсилення нашої команди: можливо, проявить себе хтось із молодих футболістів.

       – За кількістю обіцяної суми призових збірна України, напевно, випередила чемпіонів світу. Чи футболісти і тренери вже отримали гроші?

       – Нічого конкретного не можу вам сказати, бо до виплати призових не маю жодного відношення. Думаю, щось мають заплатити і тренерам (сміється).

Источник: “Високий замок”

Новости партнеров

Комментарии: